Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Δεῦτε πάντα τά ἔθνη, γνῶτε τοῦ φρικτοῦ μυστηρίου τήν δύναμιν..."

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

SELAHATTİN DEMİRTAŞ : “ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια πραγματικά εντυπωσιακή δήλωση του προέδρου του HDP, του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, ρίχνει κυριολεκτικά «βενζίνη» στο ήδη καιγόμενο εσωτερικό τοπίο της Τουρκίας από τις αλλεπάλληλες συγκρούσεις του τουρκικού στρατού με τους Κούρδους αντάρτες.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ακόμα και στον μετριοπαθή αρχηγό του φιλοκουρδικού κόμματος, είναι η σφαγή αυτές τις μέρες των Κούρδων της πόλη Cizre, όπου οι αναφορές μιλούν για πάνω από είκοσι πολίτες νεκρούς μεταξύ των οποίων και μικρά παιδία από βολές ελεύθερων Τούρκων σκοπευτών.
Ο Selahattin Demirtaş και οι επιτελείς του κόμματος του προσπάθησαν να πάνε στην πόλη, αλλά λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας εμποδίστηκαν με ενδεικτικό τρόπο από τουρκικά τανκς που έχουν στρατοπεδέψει έξω από την πόλη η οποία κυριολεκτικά πολιορκείται από τον τουρκικό στρατό.
Μιλώντας ο αρχηγός του φιλοκουρδικού κόμματος στα τουρκικά ΜΜΕ για το ζήτημα της πόλης Cizre, που ήδη έχει ξεσηκώσει έντονες διεθνείς αντιδράσεις για την στάση του τουρκικού στρατού, τόνισε χαρακτηριστικά ότι το Bodrum δηλαδή το μεγάλο τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας απέναντι από την Κω απέχει πολύ μακριά από την Cizre αλλά ο πόλεμος αυτός δεν θα αργήσει να φτάσει μέχρι εκεί και τότε θα είναι πολύ αργά για την ίδια την Τουρκία.
Η κατάσταση ήδη έχει αρχίσει και ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές τις μέρες Κούρδοι από το Βόρειο Ιράκ περνούν ομαδικά τα σύνορα με τη Τουρκία και σπεύδουν να καταταγούν στο ΡΚΚ για να πολεμήσουν τον τουρκικό στρατό.
Σίγουρα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις τις επόμενες μέρες, εξελίξεις που θα πρέπει να τις παρακολουθούμε συνεχώς.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...