Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

“Τοῦ Σταυροῦ σου τόν τύπον ἐν οὐρανῷ θεασάμενος…”

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Κωμικοτραγικές σκηνές στην αμήχανη Τουρκία με τους Κούρδους

Δέρνονται και μεταξύ τους τώρα οι Τούρκοι, περνώντας, ο ένας τον άλλο για Κούρδο!
Το χειρότερο ήταν ότι Τούρκοι εθνικιστές, έδειραν ανηλεώς, μέλος της ομάδας τους. Ο άτυχος άνδρας εκλήφθηκε ως Κούρδος από άτομα που δεν τον γνώριζαν, παρά την προσπάθειά του να τους πείσει ότι είναι Τούρκος και εθνικιστής.
Το περιστατικό συνέβη στα Άδανα, όταν 200 περίπου Τούρκοι εθνικιστές και ισλαμιστές, μέλη του Εθνικιστικού Κόμματος MHP, συγκεντρώθηκαν έξω από τα τοπικά γραφεία του κουρδικού κόμματος HDP.
Μετά τα μεσάνυχτα, όταν η εκδήλωση «διαμαρτυρίας» είχε ολοκληρωθεί, 10 άτομα από την ομάδα των 200, επιτέθηκαν σε έναν άνδρα που περίμενε το τραμ, γιατί θεώρησαν ότι είχε πιο σκούρο δέρμα από αυτούς και άρα ήταν Κούρδος!
Αν και ο άνδρας τους έλεγε ότι είναι και αυτός μέλος του ΜΗΡ, το πλήθος δεν άκουγε. Ο άνδρας γλίτωσε, τελικά, τα χειρότερα, ίσως και τη ζωή του, με την επέμβαση Τούρκων αστυνομικών.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που Τούρκοι εθνικιστές λιντσάρουν, τα «λάθος» άτομα. Στις 4 Ιουλίου, στην Κωνσταντινούπολη, μέλη του ΜΗΡ, λιντσάρισαν Κορεάτες τουρίστες γιατί τους πέρασαν για Κινέζους «καταπιεστές των Ουιγούρων».
Οι ίδιοι είχαν καταστρέψει και ένα κινεζικό εστιατόριο, ο ιδιοκτήτης του οποίου ήταν Τούρκος και ο μάγειρας Ουιγούρος. Τότε, ο επικεφαλής του κόμματος ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπατσελί, είχε πει πως δεν υπάρχει θέμα, καθώς Κορεάτες και Κινέζοι έχουν τα ίδια σχιστά μάτια.
Το γεγονός πάντως, μας θυμίζει έντονα τη μάχη του Κεφαλόβρυσου, το 1823, όταν ο Μάρκος Μπότσαρης, με 450 άνδρες, νίκησε τουλάχιστον 6.000 Τούρκους, επιτιθέμενος νύχτα εναντίον τους, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να αλληλοσφαχτούν. Και εις άλλα με υγεία, αγαπητοί.
[www.defence-point.gr]
www.triklopodia.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...