Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Καρδιά της Ελλάδος... η ΠΑΝΑΓΙΑ της Μακεδονίας"

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ανησυχούν για στρατιωτικές κινήσεις Μόσχας στη Συρία οι ΗΠΑ

Σχόλιο Θ.Π.: Έτσι είναι τα πράγματα Τζον. Οι «αδύναμοι» ανησυχούν και οι «δυνατοί» επιχειρούν.  Πως τα φέρνει όμως η ζωή…
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι τηλεφώνησε σήμερα στον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για να του εκφράσει την ανησυχία της Ουάσινγκτον για στρατιωτικές κινήσεις της Μόσχας στη Συρία, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
"Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ξεκάθαρα ότι εάν οι σχετικές πληροφορίες είναι ακριβείς, οι ενέργειες αυτές είναι πιθανόν να προκαλέσουν κλιμάκωση της σύρραξης", αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η ανακοίνωση που είχε εκδοθεί για την ίδια τηλεφωνική συνομιλία νωρίτερα στη Μόσχα ανέφερε ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν σήμερα τηλεφωνική συνομιλία "με αμερικανική πρωτοβουλία" και κατά τη διάρκειά της "συζητήθηκαν διάφορες πτυχές της κατάστασης στη Συρία, καθώς και οι στόχοι της εκστρατείας κατά του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων".
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για τη "συνεργασία" της Μόσχας με την Ουάσινγκτον "με στόχο την υποστήριξη των προσπάθειών του ΟΗΕ για την προώθηση μίας πολιτικής διαδικασίας στη Συρία", σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχει ενταθεί η διπλωματική δραστηριότητα για την εξεύρεση διεξόδου στην συριακή κρίση, αρχής γενομένης με την τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας στις αρχές του Αυγούστου στην Ντόχα.
Στη συνέχεια, οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας έγιναν δεκτοί στη Μόσχα, καθώς και οι εκπρόσωποι της ετερόκλητης μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευση (εξόριστοι αντιφρονούντες, αντιφρονούντες του εσωτερικού και αποδεκτή από το καθεστώς της Δαμασκού αντιπολίτευση).
Η Μόσχα υποστηρίζει επιμόνως το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ και την ιδέα συγκρότησης ενός διευρυμένου συνασπισμού στον οποίο θα συμμετέχουν η Τουρκία, το Ιράκ, η σαουδική Αραβία, αλλά και ο τακτικός συριακός στρατός, κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Πηγή – ΑΜΠΕ
http://www.sigmalive.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...