Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

“Τίς Θεός μέγας, ὡς ὁ Θεός ἡμῶν; σύ εἶ ὁ Θεός, ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος”

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν προλαβαίνει να τρωει χαστούκια από τις ΗΠΑ ο Ερντογάν – Σάλταρε!

Έξαλλος έγινε, κυριολεκτικά, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν άκουσε τους Αμερικανούς να δηλώνουν, επισήμως, ότι δεν θεωρούν το PYD των Κούρδων της Συρίας, τρομοκρατική οργάνωση.
Το PYD είναι η πολιτική οργάνωση των Κούρδων της Συρίας, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τις ένοπλες ομάδες τους, τις Λαϊκές Ομάδες Προστασίας (YPG).
Έξαλλος από οργή, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως οι Αμερικανοί δεν πρέπει να μιλούν. «Δεν θα πληρώσουν οι ΗΠΑ το τίμημα. Εμείς θα το πληρώσουμε και εμείς γνωρίζουμε τις πράξεις του PYD και του YPG», είπε ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν.
Οι στενοί δεσμοί μεταξύ των Κούρδων της Συρίας και του ΡΚΚ είναι δεδομένοι.
Αυτό ακριβώς τρέμει και η Τουρκία, διότι αν οι Κούρδοι της Συρίας δημιουργήσουν ένα κρατικό μόρφωμα στο βορειοσυριακό έδαφος, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν υπάρξει μεγάλης κλίμακας ανάφλεξη και στις κουρδικές επαρχίες της Τουρκίας, δεδομένης και της ανόητης πολιτικής του Ερντογάν, ο οποίος για να κερδίσει τις εκλογές ξεκίνησε έναν πόλεμο.
«Οι Αμερικανοί πρέπει να επανεξετάσουν τη λανθασμένη τους αυτή θεώρηση. Εμείς θεωρούμε το Ισλαμικό Κράτος, το PYD και το ΡΚΚ, εξίσου, τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε ο Ερντογάν.
«Δεν θεωρούμε το YPG τρομοκρατική οργάνωση. Το YPG έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στον αγώνα κατά του ΙΚ στην Συρία. Και όπως έχω δηλώσει θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όσες οργανώσεις πολεμούν, αποτελεσματικά, το ΙΚ», είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι, λίγες ημέρες πριν, πικραίνοντας τον «σουλτάνο» Ταγίπ, ο οποίος βλέπει την πολιτική που, εδώ και τέσσερα χρόνια, ακολουθεί στην Συρία να βαδίζει κατά κρημνό.
«Κατανοούμε τις τουρκικές ανησυχίες», είχε περιοριστεί να δηλώσει ο Κίρμπι, εξοργίζοντας τον Ερντογάν.
Πηγή: mignatiou.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...