Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Το Δοξαστικό των Αίνων της Πορταϊτίσσης

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Ἡ ἀλήθεια γιά τήν "κουφή" ἑβδομάδα

Συχνά ἀκοῦμε τήν ἄποψη ὅτι  ἡ ἑβδομάδα πού διανύουμε (πρίν δηλαδή τή Μεγάλη Ἑβδομάδα) ἀποκαλεῖται "κουφή" ἤ "βουβή" ἐπειδή δέν ὑπάρχουν ἀκολουθίες ἐν ἀναμονή τῶν Παθῶν. Εἶναι ὅμως ἀληθές αὐτό; Ὁ εὐσεβής λαός ἀποκαλεῖ συχνά τήν ἑβδομάδα αὐτή «κουφή» ἤ    «βουβή» μέ μοναδική δικαιολογία ὅτι τήν Ἑβδομάδα αὐτή δέν τελοῦνται Ἀκολουθίες καί ὡς ἐκ τούτου δέν χτυποῦν οἱ καμπάνες τῶν ἱερῶν ναῶν. Ἡ πραγματικότητα ὅμως εἶναι ἀρκετά διαφορετική. Ἀρκεῖ νά ρίξει κανείς μία ματιά στά Λειτουργικά βιβλία τῆς Ἐκκλησίας μας γιά νά πεισθεῖ ὅτι, ὄχι «βουβή» καί «κουφή» δέν εἶναι αὐτή ἡ Ἑβδομάδα ἀλλά ἀντίθετα εἶναι  πλήρης μηνυμάτων καί θεολογικῶν ἐννοιῶν γύρω ἀπό τό Μυστήριο τοῦ θανάτου ἐν ὄψει ἄλλωστε καί τῆς ἑορτῆς τῆς ἀνάστασης τοῦ Λαζάρου. 

Καταργούν τα μετρητά - Ελευθερία τέλος!!!

Η κυβέρνηση φέρνει το πλαστικό χρήμα με το έτσι θέλω καταργώντας ουσιαστικά την ελευθερία των πολιτών να αγοράζουν ότι επιθυμούν χωρίς να καταγράφουν τα προσωπικά τους δεδομένα τυχάρπαστοι τύποι οι οποίοι μας επιβάλλουν να τους εμπιστευόμαστε. Εξαφανίζονται τα μετρητά από την αγορά, δημεύονται περιουσίες και καταθέσεις, ανακρίνονται επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, για να «σωθεί» η χώρα από τη φοροδιαφυγή.

΄Εγγραφο-φωτιά: "Η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ από τις γερμανικές αποζημιώσεις"

Μπορεί η Γερμανία να θεωρεί πως δεν τίθεται θέμα κατοχικών αποζημιώσεων γιατί η Ελλάδα έχει παραιτηθεί, αλλά γερμανικό έγγραφο που έρχεται στο φως, φέρνει ανατροπή δεδομένων. Η Ελλάδα ποτέ δεν παραιτήθηκε από τις διεκδικήσεις της κατά της Γερμανίας για τα ζητήματα του κατοχικού αναγκαστικού δανείου, καθώς και των πολεμικών, ιδιωτικών και δημοσίων, αποζημιώσεων.

Οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να επανα-λειτουργήσει τη Χάλκη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών John Kerry κάλεσε σήμερα την Τουρκία να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία παραμένει κλειστή εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια  από το τουρκικό κράτος. «Ελπίζουμε ότι η θεολογική Σχολή της Χάλκης θα ανοίξει εκ νέου», δήλωσε ο Kerry σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, μετά από δύο ημέρες συνομιλιών για την κρίση στη Συρία και τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Κατάσχουν μισθούς και ακίνητα για χρέος 5 ευρώ

Σε κατάσχεση ακινήτου ή μισθού για οφειλή που έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη και ξεπερνά τα 5 ευρώ θα προχωράει η Εφορία σε λίγες εβδομάδες σε ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς. Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα:

Ομιλία του γέροντα Πορφυρίου (ηχητικό ντοκουμέντο)

Ένα πολύ σπάνιο και μοναδικό ηχητικό ντοκουμέντο! Αφηγείται ο ίδιος ο άγιος γέροντας Πορφύριος την ιστορία του. Πώς έγινε μοναχός (και άλλα). Η φωνή του γέροντα ακούγεται λίγο πιο "ψηλή" απ'ότι ήταν στην πραγματικότητα λόγω σφάλματος της κασέτας μάλλον. Όπως και να'χει, όμως, είναι μοναδικό... 

“Όπου φυσάει ο άνεμος …”

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου

30 ακόλουθοι Άμυνας παρακολούθησαν την άσκηση-βόμβα των Τούρκων στο Αιγαίο

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
30 στρατιωτικοί  ακόλουθοι από 22 χώρες παρακολούθησαν την τουρκική άσκηση έρευνας-διάσωσης που έγινε μεταξύ Λέσβου και Χίου, με την ονομασία «Αστέρας της Ανατολίας–2013» και στην οποία αναφέρθηκε αναλυτικά το Onalert. Για την άσκηση η Τουρκία είχε εκδώσει ΝΟΤΑΜ στην οποία απάντησε η αρμόδια ελληνική υπηρεσία (ΥΠΑ) ότι την αρμοδιότητα Έρευνας και Διάσωσης μέχρι και τα ανατολικά  όρια του FIR  Αθήνας την ασκεί η Ελλάδα βάση των διεθνών κανονισμών  και ότι σε περίπτωση πραγματικού περιστατικού ατυχήματος ο συντονισμός των ενεργειών έρευνας -διάσωσης  γίνεται από την Ελλάδα- θέση που η Τουρκία δεν αποδέχεται. 

“η ανάπτυξη άργησε μια μέρα…”

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ
«Νάρκη» για τα έργα του Μετρό η φυγή στελεχών στη Μέση Ανατολή
Επιστολή - σοκ του προέδρου της «Αττικό Μετρό» προς την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών. Ο κ. Τσίτουρας ενημερώνει το υπουργείο για τη μαζική πλέον αποχώρηση από την «Αττικό Μετρό» έμπειρων και πολύτιμων στελεχών, λόγω της μείωσης των αποδοχών τους....

Glen Beck προς Obama: Έχεις ως τη Δευτέρα… διορία

Το κόλπο των offshore….

Ας υποθέσουμε είστε η φίρμα «ΠΑΡΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε» και εμπορεύεστε ένα προϊόν που «πετάει» σε πωλήσεις, π.χ. «ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ». Aς υποθέσουμε ότι το 2012 είχατε έσοδα 2.000.000 ευρώ και έξοδα 800.000. Άρα δηλώσατε κέρδη 1.200.000 και σας τα πήρε όλα η εφορία. Τι κάνετε λοιπόν;

Β.ΣΟΪΜΠΛΕ: "Θα κατάσχουμε καταθέσεις για να σωθούν οι τράπεζες"!

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθάρισε ότι εφεξής οι καταθέτες θα διασώζουν με τα δικά τους λεφτά τις τράπεζες που είναι "υπό διάσωση" (αυτό το κρίνει το ... Βερολίνο!) τονίζοντας πως η λύση που υλοποιήθηκε στις κυπριακές τράπεζες, "θα αποτελέσει το πρότυπο για ανάλογες, μελλοντικές περιπτώσεις". Με απλά λόγια οι καταθέσεις θα κατάσχονται για να διασώζονται οι τράπεζες...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...