Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

“Τοῦ Σταυροῦ σου τόν τύπον ἐν οὐρανῷ θεασάμενος…”

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Τουρκία:Αφιέρωμα στις…κρεμάλες Πατριαρχών!

Αφιέρωμα στους Έλληνες Οικουμενικούς Πατριάρχες που κρέμασαν οι Τούρκοι, κάνει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ! Πρώτος μάρτυρας ήταν ένας προοδευτικός και φωτισμένος ιεράρχης, ο Κύριλλος Α’ Λούκαρις, ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Τούρκους, τη συνέργεια των παπικών, γιατί τόλμησε να ιδρύσει τυπογραφείο στην Πόλη με σκοπό να επιμορφώσει τους υπόδουλους Έλληνες, το 1637. Τον ακολούθησε ο Παρθένιος Γ, το 1657, για την εθνική του δράση και τη στήριξή του στην επανάσταση των Ρουμάνων κατά των Τούρκων και τέλος ο επίσης εθνομάρτυρας Γρηγόριος Ε’, το 1821. Τον τελευταίο οι Τούρκοι τον κρέμασαν στην κεντρική πύλη του οικήματος του Πατριαρχείου, στο Φανάρι, η οποία από τότε παραμένει κλειστή.

Γάμος και “επιστρόφια” ...

Η επιστροφή της Ντόρας στη ΝΔ !!!
Ανακοινώθηκε επίσημα σε εκδήλωση που έγινε στο ίδρυμα Κακογιάννη, η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία και η αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σόιμπλε: “Πρέπει να γίνει το παν προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη”

Τώρα μας θέλει στην …..  Ευρώπη
Την ελπίδα για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης, η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι πρέπει να γίνει το παν προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσκοβισί, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε χαρακτηριστικά: “Eλπίζουμε με βεβαιότητα ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε μια κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει», ενώ μαζί με τον κ. Μοσκοβισί εξέφρασαν την πεποίθηση ότι «πρέπει να γίνει το παν προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη”.

Η Διαμαντοπούλου στο MEGA !!!

Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση της Άννας Διαμαντοπούλου μετά τις εκλογές της 7ης Μαίου.

enikos

Ποια Ελλάδα και ποιο ευρώ; - Πολ Κρούγκμαν "Έρχεται η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ σε όλη την ευρωζώνη"

Ποια Ελλάδα και ποια "απειλή" εξόδου από το ευρώ; Φαίνεται ότι βιώνουμε κάτι πολύ ευρύτερο και αν λάβουμε υπ'όψιν το άρθρο του έγκυρου νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν στους New York Times, σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία της ευρωζώνης προς την ολική καταστροφή από την στιγμή που η Γερμανία επιμείνει στην πολιτική της ύφεσης και της περιορισμένης κυκλοφορίας χρήματος. Το άρθρο είναι πραγματικά συγκλονιστικό και μάλιστα αναφέρει ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, "η ευρωζώνη θα μπορούσε να καταρρεύσει με εκπληκτική ταχύτητα, σε διάστημα μηνών". Ας το δούμε ολόκληρο:

Εορτή των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Γιορτάζουμε σήμερα 21 Μαΐου, ημέρα μνήμης των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, των Ισαποστόλων, ας πούμε λίγα λόγια: Ως γενέτειρα πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου αναφέρεται τόσο η Ταρσός της Κιλικίας όσο και το Δρέπανο της Βιθυνίας. Ωστόσο η άποψη που επικρατεί φέρει τον Μέγα Κωνσταντίνο να έχει γεννηθεί στη Ναϊσό της Άνω Μοισίας (σημερινή Νις της Σερβίας). Το ακριβές έτος της γεννήσεώς του δεν είναι γνωστό, θεωρείται όμως ότι γεννήθηκε μεταξύ των ετών 272-288 μ.Χ. Πατέρας του ήταν ο Κωνστάντιος, που λόγω της χλωμότητος του προσώπου του ονομάσθηκε Χλωρός, και ήταν συγγενής του αυτοκράτορα Κλαυδίου. Μητέρα του ήταν η Αγία Ελένη, θυγατέρα ενός πανδοχέως από το Δρέπανο της Βιθυνίας. Το 305 μ.Χ. ο Κωνσταντίνος ευρίσκεται στην αυλή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού στη Νικομήδεια με το αξίωμα του χιλίαρχου. Το ίδιο έτος οι δύο Αύγουστοι, Διοκλητιανός και Μαξιμιανός, παραιτούνται από τα αξιώματά τους και αποσύρονται. στο ύπατο αξίωμα του Αυγούστου προάγονται ο Κωνστάντιος ο Χλωρός στη Δύση και ο Γαλέριος στην Ανατολή. Ο Κωνστάντιος ο Χλωρός πέθανε στις 25 Ιουλίου 306 μ.Χ. και ο στρατός ανακήρυξε Αύγουστο τον Μέγα Κωνσταντίνο, κάτι όμως που δεν αποδέχθηκε ο Γαλέριος. Μετά από μια σειρά διαφόρων ιστορικών γεγονότων ο Μέγας Κωνσταντίνος συγκρούεται με τον Μαξέντιο, υιό του Μαξιμιανού, ο οποίος πλεονεκτούσε στρατηγικά, επειδή διέθετε τετραπλάσιο στράτευμα και ο στρατός του Κωνσταντίνου ήταν ήδη καταπονημένος.

Τήν Παρασκευή 25 Μαΐου πιάνουμε ὅλοι θέση στό εἰκονοστάσι μας !!!

Τά ἱστολόγια ἑνώνουν τίς προσευχές μας! Τουλάχιστον 20 ἱστολόγια ἔχουν ἀναρτήσει τήν σχετική ἀνακοίνωση γιά τήν κοινή προευχή πού θά πραγματοποιηθεῖ τήν Παρασκευή 25 Μαΐου καί ὥρα 22.00. Ἀς ἀφήσουμε γιά λίγο στήν ἄκρη τά προσωπικά μας ζητήματα καί ἄς στρέψουμε τό βλέμμα πρός τόν οὐρανό. Οἱ ἡμέρες πού περνᾶ τό ἔθνος μᾶς εἶναι ἐξαιρετικά κρίσιμες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...