Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Ανέτειλε το έαρ..."

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Φιλογερμανικές δηλώσεις από τη Νανα Μούσχουρη

Οργή και αναπάντητα ερωτηματικά έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της μεγάλης Ελληνίδας ερμηνεύτριας Νάνας Μούσχουρη...που μέχρι χθες είχε δοξάσει την Ελλάδα στο εξωτερικό.  Η κ. Μούσχουρη, η ερμηνεύτρια του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι, μιλώντας στην εφημερίδα «Die Welt», υποστήριξε πλήρως τη στάση της κ. Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα και δικαιολόγησε ακόμη και το εξώφυλλο του περιοδικού “Focus”, με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη στάση. «Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό των Γερμανών. Όταν κάποιος δανείζεται συνέχεια και δεν τα επιστρέφει, ο άλλος είναι λογικό να εκνευρίζεται. Έχω μάθει να εργάζομαι έντιμα. Τίποτα δεν χαρίζεται… Συμφωνώ απόλυτα με την στάση της Άγκελα Μέρκελ» δήλωσε η κ. Μούσχουρη, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι έχει αποκτήσει την ευρωπαϊκή κουλτούρα, αφού ζει και στην Ελβετία. Η ελληνίδα πρώην ευρωβουλευτής που αυτή την περίοδο δίνει συναυλίες, ξέρετε την τελευταία της καριέρας της κάθε φορά, στη Γερμανία δήλωσε επίσης ότι «όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Έλληνες, κάτι που καταλαβαίνω και θεωρώ σωστό. Οι Γερμανοί κι εγώ έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση! Με τους Έλληνες είμαι κακιά, κυρίως με τους πολιτικούς. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα». Και συνέχισε λέγοντας ότι «Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να εξοφλούν τα χρέη τους. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ζούνε με ένα ψέμα σε μια ψεύτικη ευημερία… Η Ευρώπη έχει δίκιο να είναι εξοργισμένη…»Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε και η απόσταση που θέλησε να κρατήσει από τον Μίκη Θεοδωράκη, για τον οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν ήταν ποτέ φίλοι. Απλά είχαν συνεργαστεί κάποια στιγμή…Καλό θα ήταν μια τόσο διάσημη προσωπικότητα όπως η κ. Μούσχουρη να μιλά για τις ελληνικές παθογένειες όταν βρίσκεται στην Ελλάδα, και να προσπαθεί στο εξωτερικό να υπερασπιστεί την πατρίδα μας, ειδικά σε μια χώρα όπως η Γερμανία που αρνείται να μα αποδώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο και που έκανε τόσο κακό με τους χιλιάδες νεκρούς του Γ’ Ράιχ.


ΝΑΝΑ ΜΟΥ  ΕΙΠΑΜΕ: ΑΓΑΠΗ , ΒΗΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

Αποδοκιμάστηκε και πάλι ο Πάγκαλος στο Βερολίνο


Την Παρασκευή 16/12/11, ο αντιπρόεδρος του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, Θ. Πάγκαλος, επισκέφθηκε το Βερολίνο για να πάρει μέρος σε συνέδριο με θέμα "Πολιτιστική Διπλωματία". Μέλη του δικτύου Real Democracy Now Βερολίνου ανέπτυξαν πανό στην αίθουσα του συνεδρίου και αποδοκίμασαν έντονα τόσο τον παριστάμενο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, όσο και την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Διαβάστε το κείμενο παρέμβασης των Ελλήνων του Βερολίνου: "Σήμερα η Ελλάδα εξουσιάζεται από μια κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της οποίας βρίσκεται εδώ. Μια κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει η ακροδεξιά, μια κυβέρνηση η οποία εφαρμόζει πολιτικές που καταργούν εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα, κλείνει σχολεία και νοσοκομεία, οδηγεί το 20% του πληθυσμού στην απόλυτη φτώχεια και την ανεργία, αγνοεί την βούληση των πολιτών όπως αυτή εκφράζεται μέσα από πλήθος διαδηλώσεων με συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Μια κυβέρνηση που πουλάει κάθε είδους εθνική περιουσία, που ανέχεται και ενθαρρύνει την αστυνομική βία. Είμαστε Έλληνες μετανάστες, που οδηγηθήκαμε να αφήσουμε τη χώρα μας για να αναζητήσουμε δουλειά. Θεωρούμε ότι ο κ. Πάγκαλος και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, δεν νομιμοποιούνται ούτε να κυβερνούν, ούτε να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό μέσα ή έξω από την Ελλάδα.  Επιπλέον εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας σε άλλου είδους πολιτική: Εκφράζουμε την στήριξή μας στον αγωνιζόμενο λαό της Ελλάδας, στους Έλληνες και τους μετανάστες, στους εργαζόμενους που μένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 400 εργάτες χαλυβουργούς που βρίσκονται στην 47η ημέρα της απεργίας τους. Ο αγώνας τους για αξιοπρέπεια αντιπροσωπεύει τον αγώνα κάθε ανθρώπου στην Ελλάδα και η νίκη του θα είναι σημαντική καμπή για την τυραννία σε Ελλάδα και Ευρώπη."

 http://networkedblogs.com/rGb9H

Προειδοποίηση Ρωσίας προς ΗΠΑ: "Δεν θα διστάσουμε να ρίξουμε πυρηνικά"!

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και ΗΠΑ για την αντιπυραυλική ασπίδα την οποία προωθεί το ΝΑΤΟ για εγκατάσταση στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και εξαιτίας του άσχημου κλίματος που έχει δημιουργηθεί με την Ουάσιγκτον να επιχειρεί παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Μόσχας με αφορμή τις πρόσφατες διαδηλώσεις. Ο αντιστράτηγος Sergey Karakaev διοικητής των πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας δήλωσε πως οι πύραυλοι οι οποίοι βρίσκονται σε υπηρεσία έχουν προς το παρών κενό πρόγραμμα στόχευσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να στοχεύσουν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση συμπεριλαμβανομένης και της αμφιλεγόμενης αντι-πυραυλικής ασπίδας, δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων ο Ρώσος στρατηγός. «Δεν υπάρχουν τεχνικοί περιορισμοί στη χρήση των στρατηγικών πυραύλων. Χρειάζεται πολύς λίγος χρόνος για να επιλεγεί κάποιος στόχος και να φορτωθεί ένα νέο πρόγραμμα πτήσης» διαβεβαίωσε επί λέξει ο Ρώσος διοικητής των πυραυλικών δυνάμεων. Ο Karakaev ανακοίνωσε επίσης την ύπαρξη  μιας νέας γενιάς  βαλλιστικών πυραύλων οι οποίοι θα φιλοξενούνται τόσο σε σιλό όσο και σε οχήματα  και θα χρησιμοποιούν υγρό καύσιμο. Οι νέοι αυτοί πύραυλοι, σύμφωνα με το Ρώσο στρατηγό θα έχουν προηγμένες δυνατότητες έτσι ώστε να υπερνικούν πολλαπλά κλιμάκια  αντι-πυραυλικών όπλων, μέσω της προηγμένης σχεδίασης, νέας πολεμικής κεφαλής και καλύτερων καυσίμων.   Ο Ρώσος στρατηγός είπε πως η ανάπτυξη της νέας αυτής γενιάς έρχεται εξαιτίας της παράλληλης ανάπτυξης της αντι-πυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ «Στην περίπτωση που οι ΗΠΑ αναπτύξουν αντι-βαλλιστικές δυνατότητες από το διάστημα, κάτι το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί λόγω της επισταμένης έρευνας στον συγκεκριμένο τομέα, η δυνατότητα μικρών πυραύλων στερεού προωθητικού καυσίμου δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τέτοια συστήματα. Σε αυτή την περίπτωση η ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων ICBM υγρών καυσίμων με βάρος εκτόξευσης 100 τόνων είναι προτιμητέα σε σχέση με τους πυραύλους στερεών καυσίμων από την άποψη του λόγου πολεμικής κεφαλής ως προς το βάρος του πυραύλου». Αν και ο ίδιος διαβεβαίωσε πως στο μεσοδιάστημα οι πύραυλοι Topol-M και Yars είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν στις παρούσες απειλές αποκάλυψε ότι το ¼ των πυραύλων που θα είναι ανεπτυγμένοι στη Ρωσία μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανήκουν στην παραπάνω προηγμένη γενιά. Να σημειωθεί πως οι δηλώσεις του Ρώσου στρατηγού δεν έρχονται τυχαία αυτή τη χρονική περίοδο. Μόλις εχθές ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Vladimir Putin –και προφανώς ενήμερος για το πρόγραμμα τν ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων νέας γενιάς είχε δηλώσει με νόημα: «Κάποιοι θέλουν να μετακινήσουν τη Ρωσία στο περιθώριο των εξελίξεων ώστε να μην παρεμβαίνει, ώστε να μην παρεμβαίνει στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Ακόμη όμως φοβούνται τις πυρηνικές μας δυνατότητες και για αυτό ακριβώς το λόγο τους εκνευρίζουμε».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...