Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Δεῦτε πάντα τά ἔθνη, γνῶτε τοῦ φρικτοῦ μυστηρίου τήν δύναμιν..."

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Παπαδήμος μέχρι το 2013 και βλέπουμε...

Για όσους μπορούν και διαβάζουν πίσω από τις γραμμές των επίσημων δηλώσεων η διευθύντρια του ΔΝΤ , κ Κριστίν Λαγκάρντ μάς έστειλε το μήνυμα: «Εμείς θέλουμε τον Παπαδήμο μέχρι να κάνει τη δουλειά...».
Και όταν λέει εμείς, εννοεί την Τρόικα. Και όταν λέει τη δουλειά εννοεί και τη δημοσιονομική αναπροσαρμογή (μέτρα και φόροι) και τις ιδιωτικοποιήσεις (πάρε κόσμε τώρα που γυρίζει) και την είσπραξη των φόρων και τη συρρίκνωση του κράτους. Ωραίες και παστρικές δουλειές. Όλα αυτά όμως δεν γίνονται ούτε μέχρι τις 19 Φλεβάρη ούτε μέχρι το Πάσχα, ούτε μέχρι το Φθινόπωρο ή το Δεκέμβρη του 2012. Και εφόσον η Τρόικα πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή θα έχουμε τον αξιότιμο κ. Παπαδήμο να μας κυβερνά και το 2013 – και βλέπουμε...Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν τα κόμματα που τον στηρίζουν και κυρίως ΝΔ, ΛΑΟΣ και τα τρία κόμματα της Αριστεράς. Για το ΠΑΣΟΚ είναι βούτυρο στο ψωμί του η καθυστέρηση των εκλογών. Και χρόνος δίνεται στον Γιώργο να ηρεμήσει τα πνεύματα και παράλληλα, να ξεχαστούν οι αμαρτίες της κυβέρνησής του. Πριν λίγες ημέρες έγραφα στο Newsbomb.gr ότι στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και το γνωστό λαϊκό γνωμικό «τώρα που βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντε έξι». Και εννοούσε με τον βολικό, κ. Παπαδήμο που μπορεί να περάσει αρκετά νέα σκληρά μέτρα η Τρόικα. Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις με επιβεβαίωσε η κ. Λαγκάρντ με τις χθεσινές δηλώσεις της: «η ελληνική κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να χρησιμοποιήσει την ευρύτερη εντολή ώστε να εφαρμόσει σταθερά το πρόγραμμα που έχουμε συμφωνήσει».

http://www.newsbomb.gr

ΚΑΜΜΕΝΟΣ & ΚΑΖΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1- "ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ "

"Έρχεται πόλεμος"! Οι εκτιμήσεις Reuters κι άλλων ΜΜΕ για το Ιράν

Όλο και περισσότερες πληροφορίες, αναλύσεις και εκτιμήσεις για έναν πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν βλέπουν κάθε μέρα το φως της δημοσιότητας και προβληματίζουν. Η ισραηλινή ιστοσελίδα Debka υποστηρίζει σε δημοσίευμά της ότι τα όσα λέει και πράττει τις τελευταίες ημέρες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για έναν περιφερειακό πόλεμο. Προσδιορίζουν χρονικά μάλιστα την έναρξή του μεταξύ του 15 Δεκεμβρίου και 15 Ιανουαρίου. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε μία δήλωση του Νετανιάχου: "Υπάρχουν φορές", δήλωσε ο Νετανιάχου, “που μια απόφαση μπορεί να έχει ένα βαρύ τίμημα. Αλλά το τίμημα για τη μη λήψη απόφασης μπορεί να είναι βαρύτερο." «Θέλω να πιστεύω», είπε, «ότι θα έχουμε πάντα το θάρρος και την αποφασιστικότητα για τις σωστές αποφάσεις ώστε να διασφαλίσουμε το μέλλον και την ασφάλειά μας." Αν και δεν ανέφερε το Ιράν, όλοι συμπέραναν ότι το εννοούσε. Το δημοσίευμα επισημαίνει ακόμη τον “συνωστισμό” ναυτικών δυνάμεων αμερικανικών και ρωσικών στην Ανατολική Μεσόγειο. Ανησυχία εκπέμπει και η ανάλυση του Reuters το οποίο εκτιμά ότι η απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει το Ιράν το καθιστούν πλέον τελείως απρόβλεπτο. «Το Ιράν, είναι όλο και πιο απομονωμένο και μπορεί να ενεργήσει με απρόβλεπτους τρόπους», λέει ο Jon Alterman, διευθυντής του προγράμματος Μέσης Ανατολής στο Κέντρο Στρατηγικών και Εθνικό Σπουδών στην Ουάσιγκτον. Θα τολμήσει το Ισραήλ να προχωρήσει σε αεροπορικές τουλάχιστον επιθέσεις εναντίον του Ιράν, ειδικά τώρα που μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο του Ιράκ, χωρίς να χρειάζεται την έγκριση των αμερικανών που εγκαταλείπουν τη περιοχή; Πολλοί υποστηρίζουν ότι το κόστος ενδέχεται να είναι πολύ υψηλότερο από το κέρδος. "Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι μεσοπρόθεσμες συνέπειες », λέει ο Jon Alterman. "Θα μπορούσε μια επίθεση να ενθαρρύνει το καθεστώς στην ολοκλήρωση του πυρηνικού του προγράμματος, καταλήγει”. Ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνα φόβου από τους απλούς Ιρανούς πολίτες. Φόβος που προέρχεται κυρίως μετά από την εισβολή στη Βρετανική πρεσβεία. Πολλά ξένα σχολεία -γαλλικά και γερμανικά- παραμένουν κλειστά. Πολλοί ξένοι εγκαταλείπουν τη χώρα και αυτό έχει προκαλέσει τη βεβαιότητα, ότι “κάτι σοβαρό ετοιμάζεται να γίνει”. Όμως σε υψηλό ηγετικό επίπεδο το Ιράν εξακολουθεί να τηρεί δυναμική στάση. Ο Αρχηγός του ΠΝ της χώρας Υποναύαρχος Habibollah Sayyari, δήλωσε ότι ο Στόλος του Ιράν είναι έτοιμος να προφυλάξει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, επισημαίνοντας την ανανέωση που έχει γίνει με την προσθήκη αρκετών νέων μονάδων.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=10409

Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για το Ελληνικό

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκηρυχθεί διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός για τον χώρο του πρώην αεροδρομίου. Πιθανότατα και εντός της εβδομάδας, το Ταµείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δηµοσίου θα ανακοινώσει την έναρξη του διαγωνισμού. Η πρώτη φάση του, θα έχει ως στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Η έναρξη της διαδικασίας θα συνοδευτεί και από διαφημιστική προώθηση αυτού του ξεχωριστού "φιλέτου". Σε δεύτερη φάση οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να καταθέσουν τα σχέδιά τους για την αξιοποίηση του χώρου. Το ΤΑΙΠΕΔ θα τους δώσει αρκετό χρόνο αφού λόγω της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση θεωρεί δύσκολο να βρεθεί ισχυρή χρηματοδότηση για το έργο.

http://www.newsit.gr

Το αέριο θα διπλασιάσει το εισόδημα των Κυπρίων

Εντυπωσιακή θα είναι η επίδραση της εξόρυξης φυσικού αερίου στην οικονομία της Κύπρου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του καθηγητή κ. Μιχάλη Οικονομίδη. Όπως αποκαλύπτει με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, εάν τα έσοδα από το αέριο αξιοποιηθούν ορθολογικά, τότε μέσα σε βάθος χρόνου οι οικονομικές δυνατότητες των Κυπρίων θα εκτοξευθούν σε μέγεθος μεγαλύτερο από το διπλάσιο. Αυτό πάντως που έχει ενδιαφέρον είναι πως ο Καθηγητής σημειώνει πως στο «οικόπεδο 12» υπάρχει και κοίτασμα πετρελαίου, το οποίο μπορεί να αποφέρει και αυτό σημαντικά έσοδα. Απ’ ό,τι φαίνεται η Μεγαλόνησος βρίσκεται μπροστά σε μία σημαντική πρόκληση που θα της δώσει ώθηση να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή.

http://www.prionokordela.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...