Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Nέες απειλές από Άγκυρα, αλλά και νέα ανακάλυψη: Δεν αναγνωρίζουν την συμφωνία των ΑΟΖ Κύπρου-Αιγύπτου

Καινούρια ανακάλυψη από την Άγκυρα για να συνεχίσει το παιχνίδι των απειλών και των "γαυγισμάτων": Η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Αίγυπτο το 2003 παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας δηλώνει η Άγκυρα και σημειώνει ότι «η στάση της Τουρκίας θα είναι διαφορετική αν η ελληνοκυπριακή πλευρά παραβιάσει τα δικαιώματα της Τουρκίας επί της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής της οικονομικής ζώνης και επιχειρήσει να κάνει έρευνες». Αυτά αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού» επικαλούμενο «Τούρκους αξιωματούχους». Το πρακτορείο σημειώνει ότι οι «αξιωματούχοι» ανέφεραν πως «η Τουρκία έχει κάνει ένσταση εναντίον της συμφωνίας» που υπέγραψε το 2003 η Κυπριακή Δημοκρατία με την Αίγυπτο και ότι «η Τουρκία έχει δηλώσει ενώπιον του ΟΗΕ ότι η εν λόγω συμφωνία συνιστά παραβίαση της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας». Οι ίδιοι «αξιωματούχοι» ανέφεραν επίσης ότι «προτού βρεθεί λύση στο Κυπριακό, οι Ελληνοκύπριοι δεν πρέπει να υπογράφουν συμφωνίες». Οι άνθρωποι είναι γραφικοί: Μιλάνε για ένα κυρίαρχο κράτος μέλος της Ε.Ε. και νομίζουν ότι μιλάνε για κανένα ... εμιράτο υπό κατάληψη. Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν: Σε Αθήνα κια Λευκωσία είναι εγκατεστημένες οι πιο φοβικές (επειεικώς) κυβερνήσεις που γνώρισε ποτέ ο εθνικός κορμός...
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι «η Τουρκία δεν έχει αξιώσεις υφαλοκρηπίδας νότια της Κύπρου» και ότι «οι δραστηριότητες του ερευνητικού σκάφους Πιρί Ρεΐς αποσκοπούν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων»! Αλλίμονο! Το είχαν καταλάβει όλοι... Οι «αξιωματούχοι» αναφέρουν επίσης ότι «τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας και των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών έχουν επιλυθεί κατά 98% στη Μαύρη Θάλασσα», ότι «τα προβλήματα αυτά θα μπορούσαν να λυθούν και στη Μεσόγειο με συνεργασία και συλλογικό πνεύμα» αλλά ότι «δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την επίλυση του προβλήματος στη Μεσόγειο, αφού θα ήταν μάταιη τέτοια προσπάθεια προτού επιλυθούν το Κυπριακό πρόβλημα και η Αραβοϊσραηλινή διένεξη». Τέλος οι «αξιωματούχοι» αναφέρουν ότι «η αντίδραση της Τουρκίας» προς τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας «δεν σχετίζονται με τις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ». Πιο συγκεκριμένα οι αξιωματούχοι ανέφεραν το εξής: «Προβαίνουμε σε κάποια βήματα στην περιοχή, επειδή η πλατφόρμα ξεκίνησε μία δραστηριότητα που παραβιάζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το Ισραήλ».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕίδηση σοκ στον Ελληνοκυπριακό τύπο

Αναφέρεται πως το Ισραήλ θα κάνει εφόρμηση, και μάλιστα έδωσαν και ημερομηνία…
Ο Ελληνοκυπριακός τύπος ισχυρίστηκε πως το Ισραήλ απέναντι στις τουρκικές απειλές θα σχηματίσει στην Μεσόγειο ασπίδα ασφαλείας και από την ξηρά και από τον αέρα. Η εφημερίδα Σημερινή ανέφερε πως την επόμενη Τετάρτη ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα θα πετάξουν πάνω από την Κύπρο και θα προσγειωθούνε στην βάση του Ελληνοκυπριακού στρατού στην Πάφο.
Η εφημερίδα Σημερινή στην είδηση της έβαλε τίτλους όπως ¨Ασπίδα ασφαλείας γύρω από την Κύπρο από Ρωσία και Ισραήλ… Ομπρέλα από θάλασσα και αέρα απέναντι στις τουρκικές απειλές…Έρχεται ο Ρωσικός στόλος, ίπτανται ισραηλινά αεροπλάνα¨.
Η εφημερίδα αναφέρει πως η Τουρκία ανέβασε την ένταση στις προειδοποιήσεις για τις έρευνες που κάνει η Κύπρος για υδρογονάνθρακες, και σχολιάζει πως Ρωσία και Ισραήλ σχηματίζουν ασπίδα ασφαλείας γύρω από το νησί. Η εφημερίδα προχτές σε ευρεία είδηση της είχε αναφέρει πως ο Στόλος του βορά με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο ¨Ναύαρχος Κουζνέτσωφ¨ και άλλα έξι πλοία πέρασαν από τα στενά του Τσεμπελίταρίκ, και ότι θα σταλούνε στην Μεσόγειο.

¨ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ¨
Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως η ρωσική εταιρία πετρελαίων Gazprom είναι σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρία Amerikan Noble Energy που κάνει τις έρευνες στην δήθεν ΑΟΖ των Ελληνοκυπρίων και του Ισραήλ, και ότι για αυτό τον λόγο θα έρθει ο ρωσικός στόλος στην περιοχή.
Η εφημερίδα στηριζόμενη σε πληροφορίες που συγκέντρωσε αναφέρει πως στις 4 Οκτωβρίου δύο μαχητικά αεροπλάνα του Ισραήλ θα πετάξουν πάνω από την Κύπρο, και ότι υπάρχει περίπτωση να προσγειωθούνε στην αεροπορική βάση της Εθνοφρουράς ¨Ανδρέας Παπανδρέου¨ στην Πάφο.

http://tourkikanea.gr/2011/10/02/donanma/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...