Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Δεῦτε πάντα τά ἔθνη, γνῶτε τοῦ φρικτοῦ μυστηρίου τήν δύναμιν..."

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις


Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας υπό τον φόβο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι στον Έβρο είναι παρατεταγμένες οι μονάδες ξηράς, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κύπρου της επιφυλακής ενός λεπτού. Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και σε όλες τις μονάδες του Αιγαίου. Η ανησυχία έχει ενταθεί τις τελευταίες ώρες λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στο ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ.

http://www.newsbomb.gr

Ποιες είναι οι συνέπειες ενός θερμού επεισοδίου


Του Κώστα Τζεβελέκου

Οι Τούρκοι επειδή γνωρίζουν άριστα την ελληνική ψυχολογία εφαρμόζοντας την τρομοκρατία προσπαθούν να μην επιτρέψουν την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Η πάγια τακτική τους προκειμένου να εκφοβίσουν είναι να βγάζουν το στρατό τους και να απειλούν. Καταπατούν όλες τις διεθνείς συνθήκες και ιδιαίτερα το δίκαιο της Θάλασσας και με λίγα λόγια τονίζουν: «Ότι εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι της Μεσογείου». Το ερώτημα είναι συμφέρει την Ελλάδα και την Κύπρο αυτή τη στιγμή ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία; Απερίφραστα ΝΑΙ! Η σημερινή συγκυρία είναι υπέρ της Κύπρου. Για πρώτη φορά έχουμε μαζί μας τους Αμερικανούς, τους Ισραηλίτες, τους Ρώσους , τους Γερμανούς , τους Άγγλους και τους Ρώσους. Επίσης το σύνολο των χωρών των Ηνωμένων Εθνών που έχουν υπογράψει τη συνθήκη για το δίκαιο της θάλασσας με κανέναν τρόπο δεν επιθυμούν τα συμφωνηθέντα να τιναχτούν στον αέρα επειδή η Τουρκία θέλει να αυθαιρετήσει. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι ότι η Κύπρος και η Ελλάδα είναι μέλη της Ε.Ε. στην οποία δεν είναι η Τουρκία και η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. την 1-1-2012. Με λίγα λόγια για πρώτη φορά στην ιστορία μας η διεθνής συγκυρία είναι υπέρ μας. Σε περίπτωση λοιπόν που η Κύπρος προκληθεί με θερμό επεισόδιο επιβάλλεται να απαντήσει γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Κύπρος και η Ελλάδα θα εξαφανισθούν από το χαρτί και θα παραμείνουν υποταγμένες και υποθηκευμένες στις ορέξεις της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας που λέγεται Τουρκία. Οι συνέπειες από την υποχώρηση της Κύπρου θα είναι ολέθριες, γιατί οι Τούρκοι θα ελέγχουν 200 ναυτικά μίλια νοτίως των κυπριακών ακτών, οπότε είναι προτιμότερο ένα θερμό επεισόδιο. Η Κύπρος προχωράει κανονικά στις εξορύξεις αγνοώντας το πολεμικό στόλο των Τούρκων. Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδώσει «Νότα» δηλαδή να δεσμεύσουν κάποια περιοχή ,αλλά προκαλούν μόνο λεκτικά και με τη φυσική παρουσία του στόλου της. Οι Τούρκοι θα υπολογίσουν πολύ τη σταθερή θέση της Κύπρου γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη της έχει τη στρατιωτική υποστήριξη του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Ελλάδας. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι την επόμενη εβδομάδα ανοίγουν επίσημα γραφεία το ΠΚΚ των Κούρδων στην Νέα Υόρκη. Σε περίπτωση που η Κύπρος φοβηθεί και υποχωρήσει δεν θα χάσει μόνο οικονομικά οφέλη από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων, αλλά θα υποθηκεύσει εσαεί το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού. Οπότε ένα θερμό επεισόδιο από τη στιγμή που θα το προκαλέσουν οι Τούρκοι θα είναι ευπρόσδεκτο.

Γιατί ;

Οι Αμερικανοί δεν ξεχνούν την άρνηση του Ερντογάν να περάσουν τα αεροσκάφη τους από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ιράκ, ώστε να είχαν σίγουρα αποτελέσματα. Θεωρούν ότι έχασαν πολύτιμο χρόνο και χρήματα από αυτή την άρνηση.

Οι Ισραηλινοί δεν μπορούν να δεχθούν το κλείσιμο των νερών του Ευφράτη από τους Τούρκους με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υποφέρουν.

Οι Ρώσοι τους ενδιαφέρει η ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν ώστε οι Κούρδοι να έχουν πρόσβαση στη Θάλασσα και να εξορύξουν το πλούτο του πετρέλαιου και του φυσικού αέριου που έχει η περιοχή. 
Σύμφωνα με ερευνητές το ιρακινό Κουρδιστάν θεωρείται ότι έχει περισσότερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και από τη Σαουδική Αραβία. Κοντολογίς ένα θερμό επεισόδιο θα είναι ευπρόσδεκτο γιατί θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο διαμελισμός της Τουρκίας σε τρία κομμάτια όπως έγινε και με τη πρώην Γιουγκοσλαβία. Ένα σχέδιο που περιμένει μια σπίθα ώστε να ενεργοποιηθεί. Ίσως ήρθε η ώρα ώστε να επαληθευθούν και οι γραφές. Φτάνει πια με τους Τούρκους και την προκλητικότητα τους. Το σίγουρο είναι ότι τώρα η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να τους χαϊδέψει τα αυτιά γιατί ο Ερντογάν τους έχει προκαλέσει πολύ.

http://www.newsbomb.gr

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ “ΔΙΟΡΙΣΕ” ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Κι όμως είναι αληθινό!

Γράφει ο Στέφανος Χίος

Η κυρία στη φωτογραφία λέγεται Πηνελόπη Παπαιωάννου, τα τελευταία χρόνια λέει ότι είναι αγιογράφος ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Στις 12 Νοεμβρίου 2010 με την απόφαση των υπουργών Ντόλιου, Σαχινίδη και Ρέππα, “διορίστηκε” στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση. Όλα τα παραπάνω θα είχαν την αξία ενός ακόμα “νόμιμου” ρουσφετιού εαν η κυρία Παπαιωάννου δεν ήταν η σύζυγος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Ιδού και το ΦΕΚ για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. 
 Η κυρία Παπαιωάννου όταν έφυγε από την Ο.Α πήρε εφ άπαξ 50.000 ευρώ και τώρα θα έχει το δικαίωμα να πάρει ένα δεύτερο και βέβαια να απολαμβάνει τον μισθό της και μια καλή συνταξη για τα γηρατειά. Είναι η γνωστή συνταγή Καρχιμάκη περί “μεταφοράς” των απολυμένων της Ο.Α στο δημόσιο. Νόμιμο, θα πείτε. Ηθικόν; Αλλά τι λέμε τώρα. Το θέμα δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” και όπως του πρέπει θα θαφτεί από όλα τα ΜΜΕ. Το βράδυ όμως στο “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”, στο “ΚΟΝΤΡΑ” στις 10.15 ,θα πάρει την αξία που του πρέπει όπως και άλλα ονομάτα φίλων του κ.δελφίνου-Βασιλάκη Καίλα του ΠΑΣΟΚ που βολεύτηκαν στο δημόσιο με υπέρογκους μισθούς. Και να φανταστούμε ότι ο μέγας πολιτικός υποκριτής Λοβέρδος, πριν από μία εβδομάδα έβριζε συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο ως τεμπέληδες. “1 εκ δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 9 εκ έλληνες”. Ειναι και η γυναικούλα σας μέσα κύριε Αντρέα;” Ντροπή σας και ντροπή μας που σας ανεχόμαστε ακόμα…

http://olympia.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...