Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

ΡΑΓΙΖΕΙ ΑΠΟΨΕ Η ΚΑΡΔΙΑ, ΝΙΚΟΛΑ..... ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΣΕ ΕΞΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ!

Του Νέστορα Δημαρά – Εφημερίδα: REAL NEWS

Το Μάιο προκηρύσσεται από τη κυβέρνηση ο διαγωνισμός για την αξιολόγηση κοιτασμάτων που έχουν εντοπιστεί σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο. Οι έξι «χρυσοφόρες» περιοχές είναι: Παξοί & Πάργα, Βορειοδυτική Πελοπόνησσο, Δυτικός Πατραϊκός κόλπος, Αιτωλοακαρνανία, Κοίτασμα Κατάκωλου και Ιωάννινα.


Από τη μαύρη BMW στο Gulfstream μαζί με τον γιο του και τη σύμβουλό του

 
Oκτώ ατομα εκτος απο το πλήρωμα επιβιβάστηκαν στο lear jet το απόγευμα της παρασκευής απο την ελευσίνα για το ταξίδι στις ΗΠΑ. Η μαύρη BMW πέρασε σαν αστραπή μπροστά από τα μάτια αεροπόρων και φαντάρων που κάθονται στην καντίνα της Χαράς, έξω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.   Ενημερωμένοι οι σκοποί άνοιξαν τις μπάρες και η BMW που μεταφέρει τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου χάνεται μέσα στο στρατόπεδο με προορισμό την πίστα απογείωσης των κυβερνητικών αεροσκαφών. Ένα άνετο ταξίδι έχει μόλις ξεκινήσει, χωρίς την… ταλαιπωρία των διαβατηρίων, των αποσκευών και των ελέγχων που ισχύουν για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς στα πολιτικά αεροδρόμια.  Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου επιβιβάζεται στο κυβερνητικό αεροσκάφος Gulfstream V που βρίσκεται στο βάθος του αεροδρομίου. Από νωρίς το μεσημέρι βρίσκονταν εκεί οι κυβερνήτες, ο μηχανικός, ο φροντιστής και οι δύο ιπτάμενοι συνοδοί που θα φρόντιζαν την πτήση του αεροσκάφους προς την Ουάσινγκτον. Οι ετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, όταν το συγκεκριμένο -η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει άλλα δύο- αεροσκάφος μεταφέρθηκε από το σημείο όπου είναι αραγμένο εκεί όπου θα περίμενε τον κ. Παπακωνσταντίνου και τη συνοδεία του. Πέντε λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα ο κυβερνήτης άνοιξε τις τουρμπίνες του αεροσκάφους, ενώ οι ιπτάμενοι συνοδοί, ο μηχανικός και ο φροντιστής έλεγχαν για τελευταία φορά το αεροσκάφος ώστε να είναι έτοιμο για την απογείωσή του.

ολόκληρο το ρεπορτάζ στο "Πρώτο Θέμα" που κυκλοφορεί!

http://www.protothema.gr

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η τηλεόραση του ημικρατικού Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), μετέδωσε πως η εταιρεία "Noble Energy" δεσμεύθηκε να μεταφέρει στην Κύπρο φυσικό αέριο από το οικόπεδο "12", το οποίο βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Με βάση τους σχεδιασμούς της αμερικανικής εταιρείας, οι διαπραγματεύσεις με την κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να αρχίσουν εντός του 2011 και παράλληλα θα γίνουν οι πρώτες δύο γεωτρήσεις. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η πρόταση της "Noble Energy" προβλέπει διασωλήνωση 185 χιλιομέτρων, με τοποθέτηση αγωγού διαμέτρου 20 ιντσών. Υπολογίζεται ότι η διασωλήνωση θα αρχίσει εντός του 2012, με ταυτόχρονη τοποθέτηση υποθαλάσσιων εγκαταστάσεων. Επιπλέον, η πρόταση της εταιρείας προβλέπει τη δημιουργία εργοστασίου υγροποίησης του φυσικού αερίου για εξαγωγή και την κατασκευή τριών δεξαμενών αποθήκευσης.
Η "Noble Energy" θα αναλάβει το κόστος κατασκευής και λειτουργίας και τα κέρδη θα κατανέμονται, αφού πρώτα αφαιρεθούν τα έξοδα της αμερικανικής εταιρείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών θα καταλήγει στα ταμεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Από τους πρώτους υπολογισμούς, προκύπτει ότι στο οικόπεδο "12" υπάρχουν διαθέσιμα οκτώ τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης, ο οποίος δήλωσε ότι οι διαβεβαιώσεις της εταιρείας συνιστούν μεγάλη εξέλιξη στο θέμα της εισαγωγής του φυσικού αερίου ως πηγής ενέργειας στην Κύπρο.

Πηγή: newscode.gr

«ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ...»


Οδηγίες-σοκ της Αστυνομίας προς τους πολίτες

Συστάσεις αυτοπροστασίας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και άλλες κοινωνίες «επιστρατεύει» η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα βίας που σαρώνει τη χώρα. Είναι προφανές πως οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν από μόνες τους να διαχειριστούν το πρόβλημα της εγκληματικότητας
Πρόκειται για μερικές μόνο από τις οδηγίες που παρέχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στους Ελληνες πολίτες με στόχο, όπως τουλάχιστον αναφέρεται, τη διαμόρφωση και εμπέδωση ενός περιβάλλοντος απόλυτης ασφάλειας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι συνιστούν, κατά τον πιο επίσημο τρόπο μάλιστα, μία ακόμα απόδειξη της παραδοχής εκ μέρους της Πολιτείας ότι η κατάσταση στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και όριο. Ο «Οδηγός του πολίτη», που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, λειτουργεί ως εγχειρίδιο αυτοπροστασίας που φιλοδοξεί να δώσει όλα εκείνα τα ψυχικά, σωματικά, αλλά κυρίως «επιχειρησιακά» εφόδια στους πολίτες αυτής της χώρας για να αντεπεξέλθουν επιτυχώς στις παρούσες συνθήκες. Η ραγδαία αύξηση όλων των δεικτών της εγκληματικότητας, αλλά κυρίως η εντυπωσιακή επιχειρησιακή αναβάθμιση του οργανωμένου εγκλήματος σε αντιδιαστολή με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ., λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας και τρομοκράτησης του κοινωνικού συνόλου.  Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι πολίτες να επιστρατεύσουν και τις πέντε αισθήσεις τους, καταρχήν για να επιβιώσουν σε ακραίες καταστάσεις φόβου και απειλής, αλλά και σε δεύτερο βαθμό να συμβάλουν από την πλευρά τους όσο μπορούν στην καταπολέμηση της κλιμακούμενης βίας. Οι καθημερινές κινηματογραφικές ληστείες, με αιματηρή πολλές φορές κατάληξη, κατέχουν περίοπτη θέση στον οδηγό επιβίωσης που προτείνουν οι αρμόδιες αρχές. Τα αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης ενός καλά εκπαιδευμένου και μάχιμου πολίτη θα δοκιμαστούν μόνο στην πράξη και για τον λόγο αυτό, όπως χαρακτηριστικά συμβουλεύει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «αν αρχίσουν οι πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε». Βέβαια, στο σημείο αυτό ενδεχομένως να υπάρχει σημαντική έλλειψη ενημέρωσης, καθώς δεν αναφέρεται ο ενδεδειγμένος τρόπος κάλυψης και δεν διευκρινίζεται αν κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο μπορεί να μας προσφέρει καλύτερη προστασία όταν οι σφαίρες θα σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια μας.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο "Πρώτο Θέμα" που κυκλοφορεί!

http://www.protothema.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...