Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Δεκάδες είναι οι φάκελοι και χιλιάδες οι σελίδες της δικογραφίας για την υπόθεση των υποβρυχίων των οποίων το περιεχόμενο δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως νέα κρίσιμα στοιχεία, που αφορούν το ρόλο του Μιχάλη Ματαντού ( βασικού πρωταγωνιστή του σκανδάλου με τα υποβρύχια), έχουν περιέλθει στα χέρια της εφημερίδας Real News του Νίκου Χατζηνικολάου που έχει ασχοληθεί επισταμένα με ορισμένα από τα σκέλη της υπόθεσης μέχρι στιγμής. Σημειώνω ότι ο Μιχάλης Ματαντός, που φέρεται να ήταν εκπρόσωπος των γερμανικών ναυπηγείων της HDW, είναι ένας από εκείνους στο λογαριασμό των οποίων βρέθηκαν δεκάδες εκατομμύρια από τα θεωρημένα ως μίζες ποσά. Θα έχει επομένως πολύ μεγαλό ενδιαφέρον η δημοσίευση των στοιχείων αυτών ώστε να έρθει στο φως ολόκληρο το παζλ του σκανδάλου.

Πηγή: press-gr

ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ.

Το Πεντάγωνο αποκάλυψε ότι αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την λιβυκή αεράμυνα, ενώ έχει ισχυριστεί ότι έχει αναθέσει την ευθύνη των επιχειρήσεων στο ΝΑΤΟ. "Έχουμε θέσει στη διάθεση του ΝΑΤΟ πολεμικά αεροσκάφη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές του για να καταστρέψουν τη λιβυκή αεράμυνα. Έκαναν πραγματικά μερικές πτήσεις", δήλωσε ο συνταγματάρχης Ντέιβ Λάπαν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Ο κ. Λάπαν δεν διευκρίνισε τον αριθμό των μαχητικών αεροσκαφών που έχουν αποσπαστεί στο ΝΑΤΟ για την επιτήρηση της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων. Αλλά επιβεβαίωσε ότι αφότου το ΝΑΤΟ ανέλαβε την ηγεσία των επιχειρήσεων στις 4 Απριλίου, η αμερικανική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές εναντίον της λιβυκής αεράμυνας.  Διευκρίνισε πάντως ότι τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη δεν συμμετείχαν σε βομβαρδισμούς στο πλαίσιο της απόφασης του ΟΗΕ που ψηφίστηκε για την προστασία των αμάχων, και ότι ο στόλος των ΗΠΑ εξηρτάτο από το ΝΑΤΟ για την αποστολή αυτή.

http://www.onalert.gr

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΑΟΖ

«Καθορίστε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σας με την Κύπρο, και οποιαδήποτε απειλή, αντίδραση και πρωτοβουλία της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας θα θεωρείται για εμάς Casus Belli». Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο μετέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε ανώτατα στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Όπως αναφέρει πολύ καλά πληροφορημένη πηγή, «Οι Ισραηλινοί είναι έτοιμοι να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει με τολμηρά βήματα». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ισραήλ είναι έτοιμο να παράσχει οποιαδήποτε στήριξη στην Ελλάδα, από την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει στον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της συμπεριλαμβανομένου και του Καστελόριζου. Ιδιαίτερα δε μετά τον χαρακτηρισμό του Ισραήλ στην τουρκική «Κόκκινη Βίβλο» ως «βασική απειλή», το Τελ Αβίβ είναι αποφασισμένο όσο ποτέ να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα. Εξάλλου, τους τελευταίους μήνες τα δείγματα στο πεδίο της προσέγγισης της Αθήνας με το Ισραήλ στον στρατιωτικό τομέα υπήρξαν θετικά. Η επικοινωνία και οι επαφές ανάμεσα στα ανώτατα κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας και του Ισραήλ είναι συνεχείς τους τελευταίους μήνες, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μυστικές συναντήσεις ανάμεσα σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών στην Αθήνα, με αντικείμενο τόσο την στρατιωτική συνεργασία, όσο και την μελλοντική προμήθεια ισραηλινών εξοπλιστικών προγραμμάτων (εννοείται όταν και αν η Ελλάδα αντιμετωπίσει με επιτυχία την σφοδρή οικονομική κρίση).

Ενιαίος χώρος
Το Ισραήλ επιθυμεί να δημιουργηθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα ένας «ενιαίος», επί της ουσίας, χώρος Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με την Κύπρο και την Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Εξάλλου δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το Τελ Αβίβ με δική του πρωτοβουλία έδωσε στη δημοσιότητα χάρτες με βάση τους οποίους αναγνώριζε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας. Η προοπτική του καθορισμού της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα αποτελέσει την βάση για την υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να αναλαμβάνει ρόλο διαμετακομιστικού κέντρου του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Ήδη η Ισραηλινή πλευρά από το περασμένο καλοκαίρι έχει υποβάλει αυτή την πρόταση προς την ελληνική. Ταυτόχρονα ο καθορισμός Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την πλευρά της Ελλάδας, θα ενισχύσει την προοπτική απόκτησης του απαραίτητου για το Ισραήλ στρατηγικού βάθους στη Μεσόγειο.
Στο Τελ Αβίβ, θεωρούν ότι στην παρούσα συγκυρία οι προϋποθέσεις είναι οι κατάλληλες, ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει με τολμηρά βήματα στον καθορισμό των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, δεδομένου ότι η κατάσταση στην ανατολική μεσόγειο, εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων στον αραβικό κόσμο και ειδικότερα στο βορειο-αφρικανικό χώρο, ευνοεί τις τολμηρές, αλλά και εξαιρετικά μεγάλης στρατηγικής σημασίας αποφάσεις.

Κύπρος
Το Ισραήλ παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στην βόρειο Κύπρο και τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού κατοχής και καθιστούν δηλωτική την επιθυμία τους για αποδέσμευση από την Τουρκία. Σε αυτό το πλαίσιο το ενδιαφέρον τόσο της Αθήνας, όσο και του Τελ Αβίβ προκάλεσε η συνάντηση εκπροσώπων ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων στο ξενοδοχείο «Λήδρα Palace» στη Λευκωσία, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «Τα οφέλη των φυσικών πόρων πρέπει να προκύπτουν για όλους τους Κυπρίους και να μπορούν να συμβάλλουν στην χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού». Η ένταση και οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο εναντίον της Τουρκίας, μπορεί να επηρεάσουν μελλοντικά και τις εξελίξεις στο θέμα του καθορισμού των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, δεδομένου ότι επίκειται επιτάχυνση των επαφών στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού. Τον περασμένο Φεβρουάριο η ηγεσία του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους προανήγγειλε την διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου και ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Τουρκία και όλα αυτά εν μέσω των σφοδρών αντιδράσεων και των διαδηλώσεων εναντίωσης προς την τουρκική παρουσία στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Καλά πληροφορημένοι διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι εκείνη η απόφαση της τουρκοκυπριακή ηγεσίας, σε εκείνη τη συγκυρία αποτελούσε ένα ακόμη δείγμα εκνευρισμού. Σύμφωνα με τους ίδιους διπλωματικούς κύκλους «Οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον τους, να αξιολογήσουν τα υπέρ και τα κατά της τουρκικής κατοχής, η οποία τους οδηγεί σε απομόνωση και σε ένα μέλλον οικονομικής καταστροφής».

Πηγή: www.newscode.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...