Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΠΡΟΣ ΑΧΜΕΤ:"ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΧΑΓΗ"

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Η Ηürriyet στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο " τα 12 μίλια είναι το νόμιμο δικαίωμα μας" κάνει αναφορά στις δηλώσεις Δρούτσα. Ο υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξη του στην τουρκάλα δημοσιογράφο Τζανσού Τσαμλίμπελ στέλνει μήνυμα στην Τουρκία και τονίζει " υπογράψτε τη Διεθνή Σύμβαση του δικαίου της Θάλασσας και τότε να πάμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας στη Χάγη. Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό το βήμα για την ειρήνη". Ο Δημήτρης Δρούτσας υπενθυμίζει οτι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια και συνεχίζει " το δικαίωμα αυτό το δίνει το Διεθνές Δίκαιο σε όλα τυα παράκτια κράτη, αλλά η Τουρκία αυτη την κίνηση μας τη θεωρεί "casus belli" αιτία πολέμου". O έλληνας υπουργός εξωτερικών δηλώνει κι εμείς δεν θέλουμε προβλήματα με την Τουρκία και εχω πει στον τούρκο ομόλογο μου "Αχμέτ έχουμε κοινό όραμα. Είμαστε και στρατηγικοί εταιροι. Πάνω απο κατοικημένα νησιά που ζουν έλληνες πετούν τουρκικά μαχητικά.Τα τουρκικά πολεμικά πλοία περνούν κοντά απο τα χωρικά μας ύδατα. "Αχμέτ, σκέψου την ένταση που προκαλεί αυτό στον ελληνικό λαό. ...Οταν πετούν 10 τουρκικά μαχητικά απο ύψος 200 μέτρων πάνω απο ελληνικό νησί , πως μπορεί ο Παπανδρέου να πάει στο Ερζερούμ για να υπερασπιστεί τις ελληνοτουρκικές σχέσεις;" O Δρούτσας υποστηρίζει οτι η τουρκική κυβέρνηση δεν απαντά στις ερωτήσεις αυτές ή δηλώνει " δεν μπορούμε να ελέγχουμε κάθε μαχητικό". Ο Δρούτσας τονίζει οτι οι δηλώσεις Νταβούτογλου σχετικά με το Καστελόριζο δημιούργησαν μια ψυχρότητα στις επαφές και υπενθύμισε " συνεχίζουμε τις διμερείς επαφές για να καθοριστεί το όριο της υφαλοκρηπίδας απο τον Έβρο μέχρι και το Καστελόριζο".

http://www.onalert.gr

BOΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΟΡΜΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΡΑΞΟ ΤΑ ΒΕΛΓΙΚΑ F-16A MLU

Βελγικά μαχητικά F-16A MLU, ορμώμενα από τον Άραξο βομβάρδισαν με επιτυχία στόχους εδάφους στην Λιβύη πριν λίγες ώρες. Είναι η πρώτη επιθετική ενέργεια που πραγματοποιείται από τα βελγικά αεροσκάφη που φιλοξενούνται στο ελληνικό έδαφος από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης της διεθνούς συμμαχίας στη Λιβύη, στις 19 Μαρτίου. "Ο στόχος αυτός επλήγη και καμία παράπλευρη απώλεια δεν διαπιστώθηκε", δήλωσε μια καλά ενημερωμένη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Belga. Το Βέλγιο έχει οκτώ αεροσκάφη F-16A MLU στον Άραξο  και όπως αποκάλυψε το defencenet.gr την εβδομάδα πριν την έναρξη των βομβαρδισμών ασκούντο σε ασκήσεις προσβολής στόχων εδάφους στο πεδίο βολής Καράβια στο Μυρτώο Πέλαγος. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, ο πρώτος σχηματισμός απογειώθηκε στις 14.30 ακι ο δεύτερος στος 15.00. Επέστρεψαν περίπου δυόμιση ώρες μετά. Τα βελγικά αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με ατρακτίδιο κατάδειξης AN/AAQ-33 Sniper της εταιρείας Lockheed Martin, NVG, JHMCS και ατρακτίδια ηλεκτρονικού πολέμου. Το φορτίο που μετέφεραν τα αεροσκάφη όταν εκτελούν αποστολές CAP είναι δύο βόμβες GBU-24 PAVEWAY IIΙ ή  GBU-10 PAVEWAY IΙ και το ατρακτίδιο AN/AAQ-33 Sniper.  

Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβα GBU-24 PAVEWAY IIΙ

Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβες GBU-24 PAVEWAY IIΙ κατασκευάζεται από την εταιρεία Raytheon. Η συλλογή καθοδήγηση μπορεί να τοποθετηθεί σε βόμβες γενικής χρήσης Mk. 84 των 2000lb,  τη διατρητική BLU-109 των 2000lb, και την  BLU-116. Το μήκος της βόμβας με τη συλλογή είναι 4,32 μέτρα, η διάμετρος 370 χλστ, και η εμβέλεια άνω των 18 χλμ. Η βόμβα GBU-24 χρησιμοποιείται κυρίως για την καταστροφή καλά προστατευμένων στόχων και στόχων υψηλής στρατηγικής σημασίας. Η κατάδειξη του στόχου με δέσμη Laser μπορεί να γίνει από το αεροσκάφος φορέα, από άλλο αεροσκάφος, από UAV, ή από καταδείκτη που βρίσκεται στο έδαφος. Η εμβέλεια της βόμβας εξαρτάται από την ταχύτητα του αεροσκάφους το ύψος άφεσης και την ταχύτητα του ανέμου. Η βόμβα εισήλθε σε υπηρεσία το 1983 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα αεροσκάφη F-15E, F-16A MLU, F-16C Block 40/42, F-16C Block 50/52 CCIP, F/A-18,  Tornado, Eurofighter, Mirage 2000.

Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβα GBU-10 PAVEWAY IΙ

Η κατευθυνόμενη με δέσμη Laser βόμβα GBU-10 PAVEWAY IΙ κατασκευάζεται από την εταιρεία Raytheon και Lockheed Martin και εισήλθε σε υπηρεσία το 1976. Η συλλογή καθοδήγηση τοποθετείται σε βόμβες γενικής χρήσης Mk. 84 των 2000lb, και τη διατρητική BLU-109Β των 2000lb η οποία έχει μήκος 3,84 μέτρα διάμετρο 460 χλστ και εμβέλεια άνω των 14,8 χλμ. Η καθοδήγηση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόζεται στις βόμβες GBU-24. Η σημερινή επίθεση αποτελεί επιβεβαίωση του δημοσιεύματος του defencenet.gr, ότι ο πραγματικός σκοπός των βελγικών F-16 είναι ο βομβαρδισμός και για ον λόγο αυτό ασκούντο στο ελληνικό πεδίο βολής. Από τη Σούδα απογειώθηκαν Νορβηγικά και Γαλλικά αεροσκάφη τα οποία επίση έπληξαν στόχους στη Λιβύη. Τα Mirage 2000 του Κατάρ, έκαναν εναέριες περιπολίες. Στο μεταξύ στο Παρίσι το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε ότι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα επιδρομές εναντίον λιβυκών θωρακισμένων οχημάτων και "μιας μεγάλης αποθήκης πυρομαχικών". Οι επιδρομές έγιναν στις περιοχές της Μισράτα και του Ζιντάν, στη Δυτική Λιβύη, διευκρίνισε το Γενικό Επιτελείο. Τουλάχιστον τέσσερις δυνατές εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της Λιβυκής πρωτεύουσας Τρίπολη, λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ. Οι δημοσιογράφοι του Ρόιτερ, που βρίσκονταν στο κέντρο της Λιβυκής πρωτεύουσας, αναφέρουν ότι η λάμψη από μία από τις τέσσερις εκρήξεις, φώτισε το νυχτερινό ουράνιο θόλο στο νότιο τμήμα της πόλης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΟΖ

Ένα ακόμη πολιτικό πρόσωπο δικαιώνει τη θέση που έλαβε εξ αρχής το «defencepoint.gr» αναφορικά με τον ρόλο της Τουρκίας στην κρίση της Λιβύης. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφων δήλωσε με έμφαση πως η στόχος της τουρκικής αρμάδας που κατοικοεδρεύει νοτίως της Κρήτης και της Γαύδου, είναι η επίδειξη σημαίας της Άγκυρας σε μία περιοχή η οποία αποτελεί δυνητικά ελληνική ΑΟΖ, εάν και εφόσον αποφασίσουμε να την ανακηρύξουμε κάποια στιγμή.
Οι ακριβείς δηλώσεις του Γ. Βαλυνάκη έχουν ως εξής: «όπως ξέρετε ανακοινώθηκε από την Τουρκική πλευρά ότι τελικώς θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια κατά του Καντάφι με την παρουσία στολίσκου στην περιοχή της Μεσογείου. (...) Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι υπό τον μανδύα της συμμετοχής σε μία εκστρατεία κατά του Καντάφι, μπορεί να υπάρξουν προηγούμενα τα οποία θα τα βρούμε μπροστά μας. (…) Ένας μικρός στόλος όπως ανακοινώθηκε από την τουρκική κυβέρνηση και ο οποίος όπως αντιλαμβάνομαι και υποπτεύομαι, για να είμαι ακριβέστερος, θα κινείται στην ελληνική ΑΟΖ – νότια της Κρήτης. Βλέπουμε στο χάρτη θα το έχετε προσέξει και εσείς μία γραμμή στα θαλάσσια βόρεια σύνορα της Λιβύης, που «τέμνει» τη θάλασσα σε κάποιο σημείο. Και αναρωτιέμαι: Αυτή η γραμμή είναι αυθαίρετη; Τραβήχτηκε με κάποιο κριτήριο; (…) Όπως ξέρετε, υπάρχει μία συζήτηση την οποία είχαμε ξεκινήσει με πολύ μεγάλη προσπάθεια, εμείς, ως κυβέρνηση της Ελλάδος, τότε, για να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ μεταξύ του ελληνικού εδάφους και των νησιών - δηλαδή νότια της Κρήτης - και των ακτών της Λιβύης. Γιατί η Ελλάδα έχει κάθε έννομο συμφέρον, αυτή τη ζώνη να την προβάλλει, να την υπερασπίζεται και σίγουρα όχι να την διαπερνούν τα τουρκικά πολεμικά σκάφη. Να κάνουν δηλαδή περιπολίες σε αυτό που η Ελλάδα θεωρεί ότι είναι δική της περιοχή. (…) Δε μας φτάνει, που το έκαναν και συνεχίζουν κατά τρόπο προκλητικό στην ΑΟΖ ανατολικά της Ρόδου και στην περιοχή του Καστελλορίζου - και ακούγονται πολλά για κινητικότητα τις τελευταίες ώρες και τις επόμενες μέρες – βλέπουμε τώρα και τον Τουρκικό στόλο, νότια της Κρήτης!»
Υπογράμμισε δε πως «προφανώς ισχύει, έστω και αν δεν υπάρχει οριοθέτηση, κατά κανόνα, η μέση γραμμή ανάμεσα στην Κρήτη - Γαύδο και τις λιβυκές ακτές. Αυτή η γραμμή υφίσταται, και για μένα αυτή η γραμμή έχει σημασία. Πολύ περισσότερο αν βλέπω τον τουρκικό στόλο, να κάνει βόλτες στην περιοχή και να μην υφίσταται ελληνική παρουσία». Αναφορικά με το θέμα του ιταλικού σκάφους που «αναχαιτίστηκε» από την Τουρκία ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ακόμα πως «τις τελευταίες ώρες τίθεται ένα ζήτημα που το έχει θέσει και η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το τι γίνεται στην περιοχή του Καστελορίζου και τις έρευνες που γίνονταν εκεί από ιταλικό σκάφος. Το σεισμογραφικό ιταλικό σκάφος όπως ξέρετε που ερευνούσε για λογαριασμό ισραηλινών συμφερόντων, απομακρύνθηκε από την περιοχή μετά την παρέμβαση της Τουρκίας. Υπάρχουν λοιπόν θέματα σοβαρά, τα οποία υπό τον μανδύα της κρίσης, μας αφορούν άμεσα».

http://www.defencepoint.gr

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Η πρόκληση των Τούρκων στο Καστελόριζο είναι μία ενέργεια που πραγματοποιήθηκε κατόπιν άδειας-εντολής στο ανώτατο επίπεδο. Την υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ πριν την εκτέλεσή της ενημερώθηκε, ως είθισται, ο πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιουλ. Οι πληροφορίες προέρχονται από σοβαρό συνάδελφο με έδρα την Αγκυρα, ο οποίος θεωρείται αξιόπιστος και ο οποίος στο παρελθόν έδωσε σοβαρές και αξιόπιστες πληροφορίες που αφορούσαν το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν και την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Άλλωστε, δεν χρειάζεται καν αυτή η πληροφόρηση για να γνωρίζει κανείς ότι τέτοιες πράξεις λαμβάνονται μόνο με απόφαση της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Οι αρμόδιοι στην Αθήνα γνώριζαν για την απαράδεκτη τουρκική πρόκληση, απάντησαν με διάβημα, αλλά δεν ένιωσαν την ανάγκη να πληροφορήσουν τον ελληνικό λαό. Και εάν δεν ενημέρωνε την κοινή γνώμη η εφημερίδα “Αυγή” δεν θα γνωρίζαμε ότι τουρκική κορβέτα παρενόχλησε ιταλικό σκάφος που έπλεε -εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας- στην περιοχή του Καστελόριζου με άδεια της ελληνικής κυβέρνησης. Οι Τούρκοι είπαν στον Ιταλό πλοίαρχο ότι πρέπει να αποχωρήσει πάραυτα διότι βρισκόταν σε ...τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)!


Ουδείς πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι οι Τούρκοι θα προστατεύσουν αυτά που θεωρούν συμφέροντά τους στη Μεσόγειο. Ουδείς πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θα προχωρήσουν και στη δημιουργία κρίσης στο Αιγαίο εάν θεωρήσουν ότι παρόμοιες ενέργειες, όπως η περίπτωση του ιταλικού πλοίου, ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις ελληνικές θέσεις. Το ζήτημα δεν είναι αυτό, διότι στην πράξη απέδειξαν ότι όχι μόνο παλεύουν για τα συμφέροντά τους, αλλά μάχονται και για θέματα στα οποία δεν έχουν ίχνος δικαίου. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι πράττει η Ελλάδα για να προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα. Δυστυχώς η Αθήνα αδρανεί και η ευθύνη δεν ανήκει στον υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδας, αλλά στον πρωθυπουργό. Αυτός έλαβε την απόφαση να “θάψει” το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, και δικό του δόγμα είναι η πορεία προσέγγισης με την Τουρκία ανεξάρτητα από προκλήσεις και παραβιάσεις των ελληνικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Πρέπει να είμαστε σαφείς και απόλυτοι: Και να ήθελε ο κ. Δρούτσας να οριστεί η ελληνική ΑΟΖ, ο κ.Παπανδρέου δεν θα το επέτρεπε. Η πολυπολιτισμική θεωρία από την οποία κυριαρχείται απαγορεύει ακόμα και τις πολιτικές συγκρούσεις, εκτός αν πρόκειται για αδύνατα χαμηλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαγράφονται στο δευτερόλεπτο επειδή αμφισβητούν την οικονομική πολιτική. Η θεωρία απαγορεύει ειδικά τις συγκρούσεις με τους γείτονες. Και αποτελεί μία μεγάλη αλήθεια αυτό που υποστηρίζουμε πολλοί ότι εάν δεν τον καθήλωνε η οικονομική κρίση, θα έκανε προσπάθεια να κλείσει όλα τα θέματα που έχει η Ελλάδα στην ταραγμένη γειτονιά των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου. Το μέγα ερωτηματικό, που διακινεί ως εκφοβιστικό εργαλείο ο πρωθυπουργός, αποτελεί πάντα η αντίδραση της Τουρκίας. Πώς θα αντιδράσει στην πράξη σε εκείνη την περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση ορίσει τις οικονομικές της ζώνες. Και το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό: Θα κηρύξει πόλεμο; Ο,τι και να πράξει -και ο πόλεμος πρώτα και πάνω απ’ όλα δεν συμφέρει στην ίδια την Τουρκία- η Ελλάδα έχει δικαιώματα και πρέπει να τα ασκήσει και να τα προστατεύσει. Ο τρόπος άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στο συγκεκριμένο θέμα της ΑΟΖείναι μη παραδεκτός και η ευθύνη ανήκει μόνο στον πρωθυπουργό της Ελλάδας...
ΕΡΩΤΗΣΗ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Είναι δυνατόν να εμπιστεύεστε τις σκέψεις σας στην πολυτάλαντη σύμβουλο του Ελληνα πρωθυπουργού; Δεν γνωρίζατε ότι δεν κρατά το στόμα της κλειστό; Δεν είχατε πληροφορηθεί τα προβλήματα που δημιουργούσε πυκνά-συχνά στον μακαρίτη τον Τάσσο; Εχω και μία άλλη απορία κύριε Πρόεδρε: Ποια είναι η κυρία για να χάνετε τόσο πολύτιμο χρόνο για να ακούτε τις αμπελοφιλοσοφίες της; Σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδος, θα πείτε. Και επειδή συμβουλεύει τον κ. Παπανδρέου εσείς πρέπει να της αποκαλύπτετε σκέψεις που φαντάζομαι δεν μοιράζεστε ούτε με τους συνεργάτες σας; Με την ευκαιρία, μπορεί να μας πει ο αγαπητός Στέφανος ποιοι άλλοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με την εν λόγω κυρία;

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 27/03/2011

http://www.enkripto.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...