Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Ἄξιόν ἐστιν ὡς ἀληθῶς..."

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΔΟΣΙΟ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΊΜΙΑ NO2: ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΜΕ E-MAIL

"Ίμια νο2" και άρνηση υπεράσπισης από την κυβέρνηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ, αλλά και ακόμα και στην υφαλοκρηπίδα (!) συνιστούν τα νεότερα στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα το defencenet.gr για την τουρκική πειρατεία στο ιταλικό σκάφος το περασμένο Σάββατο. Η άρνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης επιτρέπει στην Τουρκία να να δημιουργήσει de facto καταστάση με την χρήση όπλων και βίας στο επεισόδιο που διήρκεσε από την περιοχή νότια της Καρπάθου και διήρκεσε μέχρι το Καστελόριζο και να έχει προκαλέσει κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη με τις "γκρίζες ζώνες" στα Ίμια. Ταυτοχρόνως επέτρεψε στην Άγκυρα να δηλώσει ότι "Δεν θα επιτρέψει το καθορισμό της ΑΟΖ Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, "αναίμακτα", σε ένα επεισόδιο ναυτικής πειρατείας που κρατήθηκε μυστικό, και το οποίο πραγματοποιήθηκε από τη τουρκική κορβέτα Badirma σε βάρος του ιταλικού ερευνητικού σκάφους "Explora", νότια του Καστελορίζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και φυσικά εντός της ελληνικής ζώνης ελέγχου και ευθύνης για αποστολές SAR!  Ας δούμε τα νεότερα στοιχεία που συνέλλεξε το defencenet.gr για το επεισόδιο.

-Η τουρκική κορβέτα πλησίασε για πρώτη φορά το ιταλικό σκάφος στην περιοχή νότια της Καρπάθου. Εκεί του έστειλε το εξής σήμα: "Είστε σε τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, δεν έχετε κανένα δικαίωμα και καμία άδεια να πραγματοποιείτε εργασίες εδώ"! Όλα αυτά όχι απλώς ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά και εντός περιοχής ελληνικού δικαιώματος "αστυνόμευσης" λόγω FIR.

-To ιταλικό σκάφος απαντά ότι έχει λάβει άδεια από τις ελληνικές αρχές και οι Τούρκοι απαντούν ότι "Εδώ είναι τουρκική ΑΟΖ και πρέπει να απομακρυνθείτε" σε διαφορετική περίπτωση θα ανπίξουμε πυρ"!.

-Το ιταλικό σκάφος ενημερώνει την Ελλάδα.Κανείς δεν απαντά. Κανένα ελληνικό σκάφος δεν παίρνει εντολή να πλεύσει για προστασία του ιταλικού παρά το γεγονός ότι τα ραντάρ έχουν εντοπίσει την τουρκική κορβέτα κοντά στο ιταλικό σκάφος.

-Το αυτονόητο, δηλαδή να ζητηθεί η απομάκρυνση του τουρκικού σκάφους από το Πολεμικό Ναυτικό δεν συνέβη.

-Στο ΓΕΕΘΑ λένε ότι "Το βράδυ μάθαμε τι έγινε από ένα mail που έστειλαν οι Ιταλοί"!  

-Οι Τούρκοι παρακολουθούν το σκάφος που περιμένει οδηγίες από την Ελλάδα και δεν έρχονται. Νοτιοανατολικά της Ρόδου, ετοιμάζονται να ανοίξουν πυρ και στέλνουν τελευταία προειδοποίηση. Οι Ιταλοί σταματούν τις εργασίες,

-Τους παρακολουθούν μέχρι την είσοδο στην κυπριακή ΑΟΖ και οπότε και αποχωρούν οι Τούρκοι!

Όλα αυτά το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαρτίου, με πρωταγωνιστές το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Explora» που έπλεε στο Αιγαίο με κατεύθυνση την Κύπρο και τελικό σταθμό το Ισραήλ. Το ιταλικό πλοίο μελετούσε τη διαδρομή, στην οποία θα ποντιστεί οπτική ίνα, που θα συνδέει την Ιταλία με το Ισραήλ.
Η
 πλοιοκτήτρια ιταλική εταιρεία είχε ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση τις σχετικές άδειες, προκειμένου να χαρτογραφηθεί η διαδρομή που σχεδιάζεται να γίνει η πόντιση της οπτικής  ίνας, δεδομένου ότι οι εργασίες θα γίνουν σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Με απόλυτη σαφήνεια δηλαδή, η ιταλική πλευρά αναγνώρισε ότι στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου και νοτιοδυτικά του Καστελόριζου η υφαλοκρηπίδα ανήκει στην Ελλάδα. Η Αθήνα εξέδωσε μάλιστα και σχετική navtex, με την οποία δινόταν η απαραίτητη άδεια στην ιταλική πλευρά να χαρτογραφήσει την περιοχή που στη συνέχεια θα ποντιστεί η οπτική ίνα. Το κρίσιμο είναι ότι η πρόκληση δεν απαντήθηκε από ελληνικής πλευράς, όπως έπρεπε να απαντηθεί με αποστολή επί τόπου ελληνικού πολεμικού σκάφους και εκδίωξη των Τούρκων-πειρατών, αλλά επιχειρήθηκε να μείνει κρυφό μέχρι σήμερα που έγινε διάβημα στην Άγκυρα.  Η τουρκική κορβέτα «Badirma» κλάσης Α69 προσέγγισε το ιταλικό πλοίο «Explora» δύο φορές. Την πρώτη Νότια της Καρπάθου -περίπου στο νότιο τμήμα του ελληνικού FIR- και τη δεύτερη Ν. Ν.Α. της Ρόδου.   Το θέμα είναι, επαναλαμβάνουμε ότι η Ελλάδα δεν δικαιολόγησε την κίνηση των Ιταλών να ζητήσουν άδεια από το κυρίαρχο κράτος και δεν έστειλε δύναμη για να το προστατέψει, άρα έθεσε εκ των πραγμάτων από μόνη της θέμα αμφισβήτησης ΑΟΖ. Το φοβικό σύνδρομο της ελληνικής κυβέρνησης δημιουργεί πλέον τεράστια ζημιά στα εθνικά συμφέροντα. Άρα με διπλωματικούς όρους αποδέχθηκε de facto καταστάσεις. Το επεισόδιο δεν κλιμακώθηκε. Το ιταλικό πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του, οι Τούρκοι κατέγραψαν τη διαφωνία τους με τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (η οποία ωστόσο αναγνωρίστηκε από ένα τρίτο κράτος, που ευθυγραμμίστηκε απολύτως με τις ελληνικές απόψεις και το διεθνές δίκαιο), ενώ η ελληνική κυβέρνηση είχε επιλέξει να μην αποστείλει πολεμικό πλοίο στην περιοχή, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας έντασης και σταμάτησαν την παρακολούθηση του Ιταλικού πλοίου μόλις εγκατέλειψε την ελληνική ΑΟΖ και εισήλθε στην αντίστοιχη κυπριακή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;

«Πυρηνικός» συναγερμός έχει ηχήσει στην Ευρώπη, χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος, αφού η ευρωπαϊκή ήπειρος με εξαίρεση την Μεσόγειο και τα βόρεια Βαλκάνια δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα σεισμών, αλλά είναι πλέον σαφές ότι υπάρχει κάτι βαθύτερο. Η εκπρόσωπος της Επιτροπής σε θέματα Ενέργειας Μαρλένε Χόλτσνερ ανακοίνωσε ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε τεστ αντοχής των πυρηνικών τους εγκαταστάσεων. "Οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα όφειλαν να εξετάσουν την πιθανότητα να προχωρήσουν σε τεστ αντοχής των Ευρωπαϊκών πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εγκαταστάσεων προκειμένου να ελεγχθεί εάν καλύπτονται οι κανονισμοί ασφαλείας, ανακοίνωσε η Επιτροπή της Ε.Ε. σήμερα". Οι πυρηνικοί εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για τον συντονισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής υπό τη σκιά της ιαπωνικής πυρηνικής κρίσης. Φοβούνται άραγε κάτι συγκεκριμένο; Υπενθυμίζεται ότι οι Ρώσοι μιλάνε για έξαρση των ηλιακών καταιγίδων που μπορούν να προκαλέσουν μετακινήσεις στον φλοιό της Γης ακόμα και σε θεωρούμενα ως "ασφαλή" σημεία.
Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε το προσωρινό κλείσιμο επτά πυρηνικών σταθμών στη Γερμανία που τέθηκαν σε λειτουργία στη Γερμανία πριν από το 1980. "Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος ασφαλείας σε όλους τους αντιδραστήρες της Γερμανίας", τόνισε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι σε όλα τα ζητήματα ασφαλείας θα δοθεί απάντηση ως τις 15 Ιουνίου.Οι επτά πυρηνικοί αντιδραστήρες που λειτουργούν στη Γερμανία πριν από τα τέλη του 1980 βρίσκονται: ένας στο Σλέσβιχ-Χολστάιν (βόρεια), ένας στην Κάτω Σαξωνία (βορειοανατολικά), δυο στην Έσση (δυτικά), δυο στη Βάδη-Βιρτεμβέργη (νοτιοδυτικά) και ένα στη Βαυαρία (νότια). Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέντγκεν δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί που θα κλείσουν για την περίοδο των τριών μηνών θα παραμείνουν κλειστοί και μετά. Άρα ο συναγερμός αφορά μόνο τρεις μήνες;
Το μείζον και συγκεκριμένο ερώτημα είναι γιατί τώρα οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην λήψη τέτοιων μέτρων. Ο σεισμός και το τσουνάμι της Ιαπωνίας φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση με την Ευρώπη. Ή μήπως αυτό που θεωρούν ότι προκάλεσε την ιαπωνική καταστροφή μπορεί να προκαλέσει και κάτι ανάλογο στην Ευρώπη;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ


Ονομάζεται: Μακεντόνκα

Φέρει στο κέντρο τον Λευκό Πύργο και δεξιά την θάλασσα (του Θερμαϊκού)

Αριστερά κάποιον ρασοφόρο, δεν φαίνεται καλά το όνομά του, ίσως ΚΛΗΜΕΝΤ(;)

This is one of the notes F.Y.R.O.M. is circulating.  Does the picture remind you of anything?

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ‘ΜΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ...

Δεν υπάρχει πλέον ικανή ηγεσία η οποία να θέλει και να μπορεί να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα και να αντικρούσει τις βλέψεις / επιδιώξεις των γειτονικών κρατών.

http://kanena2010.blogspot.com/2011/03/blog-post_10.html

"ΕΤΟΙΜΟ" ΓΙΑ ΔΙΩΞΙΜΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η εκπαραθύρωση από το κυβερνητικό σχήμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου μετά την άκομψη παρέμβασή του στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο όπως έγραψε το newsbeast.gr.
Ήδη σε  σύσκεψη υπό τον κ. Πεταλωτή ο πρωθυπουργός ζήτησε την με κάθε τρόπο αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από τυχόν εμπρηστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου κάτι που έγινε με την τοποθέτηση του κ. Πεταλωτή στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη πως για το θέμα της κακής λειτουργίας της κυβέρνησης «ο κ. Πάγκαλος εκφράζει καθαρά προσωπικές απόψεις». Παράλληλες πληροφορίες αναφέρουν πως σύντομα θα ζητηθεί από τον κ. Πάγκαλο να μην κατέλθει ως υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές καθώς ούτε θέση στο Επικρατείας θα του παραχωρηθεί, ούτε και η ευκαιρία καθόδου στην Περιφέρεια Αττικής. Το ίδιο θα συμβεί και με την σύζυγο του τελευταίου κ. Χριστοφάκη η οποία δεν παίρνει πράσινο φως για τις πολιτικές της φιλοδοξίες.

http://eglimatikotita.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...