Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΕ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Από το μικροσκόπιο των αρμόδιων αναλυτών των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας έχουν περάσει όλες οι ομιλίες, δηλώσεις, κινήσεις και ενέργειες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και θεωρητικού του νέο-οθωμανισμού, μετά το πέρας της προκλητικής περιοδείας του στην Ελλάδα.
Ο κ. Νταβούτογλου προσέφερε απλόχερα σε όλους τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα και όχι μόνο στους ομόθρησκους του Έλληνες πολίτες της Θράκης «πανμουσουλμανική σκέπη» με το να θέσει το θέμα της δημιουργίας μουσουλμανικού τεμένους και αντίστοιχου νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη. Πρότεινε επίσης για το casus belli την ταυτόχρονη άρση τόσο της απόφασης από το τουρκικό κοινοβούλιο όσο και της αντίστοιχης του ελληνικού για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Να απεμπολήσει δηλαδή η Ελλάδα το δικαίωμα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο για την επέκταση στα 12 μίλια, για να μην εφαρμόσει η Τουρκία την παράνομη απειλή της. Αναφορικά με τις υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο, έδωσε… στοιχεία. Εντός του 2010 είπε ότι τα ελληνικά μαχητικά πραγματοποίησαν 12.346 πτήσεις, ενώ τα τουρκικά μόλις 2.843. Έμπειρος αεροπόρος με τον οποίο επικοινώνησε η «δημοκρατία» τόνισε ότι δεν μπορεί να αντιπαραβάλλονται συλλή­βδην αριθμοί, αλλά να ελέγχεται τι αντιπροσωπεύουν αυτοί. «Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνει και την πτήση ενός διθέσιου εκπαιδευτικού που εκπαιδεύει πιλότους ή ενός μεταφορικού που μεταφέρει κόσμο από την Ελευσίνα στη Λήμνο;» διερωτήθηκε, για να προσθέσει: «Όλα τα αεροσκάφη της Π.Α. είναι μαχητικά, δεν είμαστε “Ολυμπιακή”» μας τόνισε με νόημα και κατέληξε: «Και κάτι τελευταίο με τον Τούρκο. Εμείς πετάμε πάνω από ελληνικό έδαφος και θάλασσα. Οι Τούρκοι είναι τα “άγνωστα ίχνη” που δεν δίνουν τα στοιχεία, όπως υποχρεούνται από το NATO, και αναγκαζόμαστε να τους αναχαιτίσουμε».

Η Σπάρτη
Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μελετά η ελληνική πλευρά την «ευχή» του κ. Νταβού­τογλου, κατά την επόμενη επίσκεψη του στην Ελλάδα, να επισκεφθεί τη… Σπάρτη! Επειδή τίποτα δεν λέγεται «εκ συμπτώσεως» στην τουρκική διπλωματία, η επιθυμία του αυτή, που διατυπώθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών, εκφράζει την αληθή κατεύθυνση της σημερινής Τουρκίας προς μία στρατιωτική, «ολιγαρχική» κοινωνία όπως ήταν αυτή της αρχαίας Σπάρτης, σε αντίθεση με τη δημοκρατική Αθήνα του Χρυσού Αιώνα αλλά και της αθηναϊκής κοινοπολιτείας, υπό την ηγεμονία της ασφαλώς, που αντικατοπτρίζει την Ε.Ε. και την εκδήλωση «απαρέσκειας» από μέρους της Άγκυρας για τα… προσκόμματα που παρουσιάζει η Ευρώπη στην Τουρκία. Και περνά το μήνυμα που θέλει ο κ. Νταβούτογλου.

Εφημερίδα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ 'ΠΕ, ΤΟ 'ΠΕ Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ…

Τον τελευταίο καιρό με αυτά που έγραφα στο newsbomb.gr, με αυτά που έλεγα στην εκπομπή μου «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» κάθε Τρίτη βράδυ και που συμβούλευα φίλους και γνωστούς πάνω στη γνωστή μου θέση «μη φοβάστε, μη μασάτε και δεν πρόκειται να πτωχεύσουμε» πολλοί με έπαιρναν σαν τον... τρελό του χωριού. Σε μια εποχή όπου τα παπαγαλάκια της καταστροφής έριχναν καθημερινές βόμβες μέσα από το διαδίκτυο και έκαναν μικρούς και μεγάλους καταθέτες στις ελληνικές τράπεζες να τρέχουν για να πάρουν τα λεφτά τους και να τα στείλουν στο εξωτερικό, εγώ ακριβώς σε αυτό το χώρο, πριν ένα μήνα και 20 μέρες έγραφα:
΄΄Μη μασάτε, θέλουν να σας τρομάξουν. Δεν καταστραφήκαμε΄΄.
Τελικά δικαιώθηκα σε αυτή μου την πρόβλεψη και όχι γιατί είμαι μάντης ή μάγος, αλλά γιατί είχα κάποιες σοβαρές πληροφορίες κυρίως από τις Βρυξέλλες, αλλά και γιατί έκανα την απλή σκέψη: χρωστάμε κοντά στα 300 δισ. ευρώ σε διάφορες τράπεζες εξωτερικού, επενδυτικούς ομίλους της Ευρώπης και Αμερικής που έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα, σε ασφαλιστικά ταμεία της Γερμανίας, Γαλλίας κ.λ.π. σε διάφορα ΄΄funds΄΄ - και φυσικά πρώτοι αυτοί θα χάσουν τα λεφτά τους αν πτωχεύσει η Ελλάδα και δεν έχει να εξοφλήσει τα χρέη της (έστω και σε 50 χρόνια). Άρα δε θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε για το δικό τους καλό, γιατί θέλουν κάποια στιγμή πουλώντας εμείς τα «ασημικά» μας δουλεύοντας σαν είλωτες, αρπάζοντάς μας μ' ένα κομμάτι ψωμί, ΔΕΚΟ, λιμάνια, νησιά και τουριστικές εκτάσεις, να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

http://www.newsbomb.gr

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ - ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν, ξεκινά επίσκεψη στην Μόσχα και ο ίδιος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ιτάρ-Τας, τονίζει ότι "η συνεργασία στο τομέα της ατομικής ενέργειας θα είναι μία βασική παράμετρος των συνομιλιών" που θα έχει με την ρωσική πολιτική ηγεσία.
Η τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία γίνεται  με αφορμή τα 90 χρόνια από την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο πρακτορείο Ιτάρ-Τας ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι οι διαβουλεύσεις του στη Μόσχα θα επικεντρωθούν στην περαιτέρω εδραίωση και ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ρωσίας και Τουρκίας.
"Έχουμε πραγματικά πολύ ειλικρινείς σχέσεις. Με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μπορώ να πω, άρχισα την καριέρα μου ως πρωθυπουργός και τώρα τη συνεχίζω με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Με κάθε μέρα που περνά οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας ενισχύονται" είπε ο κ. Ερντογάν, εκτιμώντας ότι κατά τη διαδικασία του διακρατικού διαλόγου Μόσχας και Άγκυρας "ενισχύθηκε πολύ η αμοιβαία εμπιστοσύνη", γεγονός, που επηρεάζει συνολικά τις σχέσεις μεταξύ των λαών των δύο χωρών.
"Η συνεργασία στον τομέα της ατομικής ενέργειας θα είναι μια βασική παράμετρος των συνομιλιών, επίσης θα συζητήσουμε τις οικονομικές και εμπορικές μας σχέσεις" πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν, σημειώνοντας ότι θα θιγούν φυσικά και ζητήματα αμυντικής συνεργασίας και θα συζητηθούν "εν δυνάμει σχέδια και κοινά βήματα" προς αυτήν την κατεύθυνση.  Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε την πολιτική βούληση του προέδρου Μεντβέντεφ υπέρ της προσέγγισης των δύο χωρών και τόνισε ότι "οι επιχειρηματικοί κύκλοι πάντοτε βρίσκονται σε στενή και παραγωγική επαφή, φυσικά σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη και προσέγγιση διασφάλισαν οι πρωτοβουλίες του προέδρου της Ρωσίας και πέραν αυτού τα κράτη μας δημιούργησαν το Συμβούλιο στρατηγικής συνεργασίας υψηλού επιπέδου". Το Συμβούλιο αυτό θα συνεδριάσει στο Κρεμλίνο την Τετάρτη, θα συμπροεδρεύσουν σε αυτό ο πρόεδρος Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Ερντογάν και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές θα συζητηθούν εκτενώς η ενεργειακή συνεργασία Ρωσίας - Τουρκίας και ειδικότερα ο αγωγός South Stream, για την κατασκευή του οποίου θα υπογραφούν τα σχετικά πρωτόκολλα αδειοδότησης, καθώς και ο πετρελαιαγωγός Σαμψούντα - Τζεϊχάν, ο οποίος εκτιμάται ότι επιταχύνεται λόγω της προφανούς στασιμότητας του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το μόνο σημείο στο οποίο διαφωνούν για το θέμα είναι η ρωσική απαίτηση να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο στον πετρελαιαγωγό, που θα ξεκινά από τη Μαύρη Θάλασσα και θα καταλήγει στη Μεσόγειο απέναντι από την Κύπρο. Επίσης αναμένεται ότι θα υπογραφεί συμφωνία, με την οποία θα καταργείται επισήμως η βίζα για τους πολίτες των δύο χωρών. Ο Ερντογάν θα έχει και κατ' ιδίαν συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την Πέμπτη 17 του μηνός και εν συνεχεία η πολυμελής τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην πρωτεύουσα του μουσουλμανικού Ταταρστάν Καζάν, όπου και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρος της αυτόνομης ρωσικής Δημοκρατίας Ρουστάμ Μινιχάνοφ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κορυφαία τουρκική πρόκληση, ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Ελλάδα. H τουρκική κορβέτα BARTIN (F504) διέπλευσε πριν λίγο την βορειοανατολική Αττική και κινείται στο στενό του Καφηρέα, τώρα. Απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης, κινήθηκε με νότια πορεία μεταξύ Χίου και τουρκικών παραλίων. Στη συνέχεια έπλευσε  νοτίως Χίου και ακολούθησε δυτική πορεία πλέοντας σε διεθνή ύδατα. Η όλη κίνησή της φυσικά δεν έχει καμία σχέση με αβλαβή διέλευση, αλλά με επιβλαβή πρόκληση...
Την  20:30   εισήλθε εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων, μεταξύ Σκύρου – Εύβοιας με βόρεια πορεία. Καθόλη τη διάρκεια του πλου η τουρκική Φρεγάτα παρακολουθείται από μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού. Η τουρκική κορβέτα εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα λίγα λεπτά μετά τις 21.00. Η κορβέτα είναι η πρώην Amyot d'Inville (F782) του γαλλικού Ναυτικού, κλάσης D'Estienne d'Orves Α69. Έχει εκτόπισμα 1250 τόνους με πλήρες φόρτο. Στο τουρκικό Ναυτικό χρησιμοποιούνται κυρίως για αποστολές ανθυποβρυχιακού πολέμου σε επάκτια περιβάλλοντα, που είναι και ο αρχικός προσανατολισμός τους άλλωστε. Έχει μήκος 80 μέτρα, πλάτος 10,3 και βύθισμα 5,3. Η πρόωσή της εξασφαλίζεται από 2 κινητήρες ντήζελ SEMT Pielstick 12PC2V400 ισχύος 8,9 μέγκαβατ, που κινούν δυο τετράφυλλες προπέλες. Η μέγιστη ταχύτητά της φτάνει τους 24 κόμβους, ενώ αν πέσει στους 15 ή στους 18 εξασφαλίζει μέγιστη ακτίνα δράσης 4.500 και 3.000 ναυτικά μίλια αντίστοιχα. Το πλήρωμά της αποτελείται από 7 αξιωματικούς και 83 υπαξιωματικούς/ναύτες.
Η σουίτα των αισθητήρων της αποτελείται από ένα ραντάρ επιτήρησης αέρος/επιφάνειας DRBV 51A, ένα ραντάρ ελέγχου πυρός DRBC 32E, ένα ραντάρ ναυτιλίας DECCA 1226 και ένα σόναρ πλώρης DUBA 25 (προφανώς είναι αυτό που βρίσκεται κολλημένο στον ύφαλο από τον Αύγουστο του 2009). Το δε πακέτο της ηλεκτρονικού πολέμου αποτελείται από ένα ραντάρ αναχαίτισης ARBR 16, δυο εκτοξευτές δολωμάτων τύπου Dagaie και ένα σύστημα αντιμέτρων SLQ-25 Nixie. Ο οπλισμός της αποτελείται από  2 αντιπλοϊκούς πύραυλους MM38 Exocet, 1 ναυτικό πυροβόλο των 100 χλστ. σε πύργο CADAM με σύστημα ελέγχου πυρός Najir, 2 πυροβόλα των 20 χλστ., 4 πολυβόλα των 12,7 χλστ. 4 τορπίλες τύπου L3 ή L5 και έναν εκτοξευτή ανθυποβρυχιακών ρουκετών των 375 χλιστ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...