Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

“Τοῦ Σταυροῦ σου τόν τύπον ἐν οὐρανῷ θεασάμενος…”

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

«Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες εσείς ζούσατε στα δέντρα και τρώγατε μπανάνες.

Όταν εμείς πολεμούσαμε  τους Πέρσες για την ελευθερία μας, εσείς τρώγατε βαλανίδια.

Κι όταν εμείς παραδίδαμε μαθήματα φιλοσοφίας, δημοκρατίας και πολιτισμού εσείς ζούσατε μέσα σε σπηλιές και κάνατε τα πρώτα σας βήματα στα τέσσερα….»


Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ

«ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ»: ΑΠΟ ΤΟ «ΜΑΛΤΑ ΓΙΟΚ» ΣΤΟ «ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΓΙΟΚ»

Γράφει ο Γιώργος Αδαλής

Ήρθε λοιπόν ο Νταβούτογλου και μια μέρα πριν έρθει , φρόντισε με την συνέντευξή του να επιβεβαιώσει μια άλλη μια φορά ότι η Ελληνική Διπλωματία είναι τόσο «ζωντανή» όσο και το άγαλμα της κοιμωμένης του Χαλεπά! Επί μήνες τώρα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών απειλεί στους Έλληνες διπλωμάτες:  «Ή με μας ή με το Ισραήλ»! Και οι Έλληνες διπλωμάτες δεν απαντούν !
Προφανώς γιατί είχαν προεξοφλήσει τις επόμενες κινήσεις της Άγκυρας! Η Α4 Διεύθυνση του Υπουργείου μας γνωρίζει ότι ο σχεδιασμός της  ΑΟΖ προϋποθέτει την χάραξη της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας! Και φυσικά οι Διπλωμάτες μας δεν παίρνουν θέση στον εκβιασμό Νταβούτογλου,  διότι θεώρησαν ότι είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθεί η Τουρκία , άρα, υπάρχει χρόνος να χρονοτριβήσουν και να μην ασχοληθούν με το ζήτημα που θέτει επιτακτικά η Τουρκία και θα μπορέσουν να αναπτύξουν σχέσεις στο παιχνίδι των πετρελαίων με το Ισραήλ και την Κύπρο. Όπως γνωρίζουν φυσικά, ότι η Μέρκελ θέλει τα πετρέλαια του Αιγαίου για λογαριασμό της! Και φυσικά ο Αλεξ Ρόντος που όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην Αντιπολίτευση, εργαζόταν  ως σύμβουλος άλλης χώρας σε θέματα πετρελαίου, γνωρίζει πολύ καλά τον λόγο της εκούσιας αποχής μας από τις διαπραγματεύσεις στο σχεδιασμό των ΑΟΖ της Μεσογείου. Αν συνεχιστεί όμως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση της χώρας μας από το διεθνές «παιχνίδι» και στην «σκακιέρα» θα επικρατήσουν άλλοι παίχτες. Σταδιακά θα μας εξοβελίσουν από την κούρσα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων την στιγμή μάλιστα που θα έπρεπε εμείς να παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο ως η πιο παλιά χώρα της Ε.Ε. στην περιοχή με δεσμούς αίματος με τους Κυπρίους αλλά εκμεταλλευόμενοι και τον νέο, μέγα εχθρό του Ερντογάν, το Ισραήλ. Από το 2003 με ανοιχτή μου επιστολή στον τότε Υπουργό Εξωτερικών (Γιώργο Παπανδρέου) είχα παρουσιάσει μια σειρά ιστορικών γεγονότων που οδηγούσαν στο συμπέρασμα, ότι η υπόθεση των αεροδιαδρόμων (G-18 και R-19  που διέσχιζαν το FIR Αθηνών στο Β. Αιγαίο) και οδηγούσαν τα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Κύπρου, καθώς και η επίθεση της 17 Νοέμβρη στον τότε σύμβουλο της τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Ντενίζ Μπουλούκμπασι, δεν ήταν τυχαία γεγονότα. Μα καθόλου τυχαία γεγονότα! Η Τουρκία με τους «αεροδιαδρόμους», το «Casus Belli» και τις «γκρίζες ζώνες», συνέθετε το χαμένο πάζλ της «Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», αφού πρωταρχικός της στόχος ήταν η «έξοδός» της στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και δευτερευόντως  η «απελευθέρωση» της περιοχής ένθεν του 25ου Μεσημβρινού! Και στα σχέδια της αυτά , μεγάλο εμπόδιο ήταν η…  ύπαρξη ενός … μικρού νησιού ! Της  νήσου Καστελόριζο που έδινε στην Ελλάδα δικαίωμα υφαλοκρηπίδας  σε μια ενιαία θαλάσσια περιοχή (Αιγαίο πέλαγος) και συνεπώς επέκτασης της ΑΟΖ μέχρι και 200 μίλια, μιας και το Αιγαίο αποτελεί ΜΙΑ θάλασσα που γειτνιάζει με αυτήν της Κύπρου και του Ισραήλ και σε συνδυασμό με την εκεί χάραξη της ΑΟΖ, η Τουρκία ουσιαστικά θα αποκλειόταν από την χάραξη ΑΟΖ σε ολόκληρη την περιοχή των νότιων ακτών της. Με απλά λόγια ένα νησάκι «κλείνει» την Τουρκία από την έξοδό της στα κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου και περιορίζει σημαντικά τον χώρο που μπορεί να εκμεταλλευτεί. Το πόσο σημαντικό είναι το Καστελόριζο το αντιλαμβάνεται κανείς μόνο και μόνο αν αναλογιστεί ότι στο τελευταίο δίμηνο όταν η Τουρκία «κουνήθηκε» για να πραγματοποιήσει έρευνες πετρελαίου συνέβησαν τα εξής:
- Οι Ρώσοι έστειλαν στην περιοχή το θηριώδης αεροπλανοφόρο τους, «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» και παρέμενε επί μέρες ανοιχτά του Καστελόριζου
- Οι ΗΠΑ απέστειλαν από τον Ινδικό Ωκεανό εσπευσμένα το αεροπλανοφόρο «Εντερπράιζ»
- Η Γαλλία έστειλε στο Αιγαίο για ασκήσεις το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ»

Ή μήπως αυτές οι κινήσεις δεν έγιναν αντιληπτές από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών; Και φυσικά δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ένα μήνα πριν έρθει ο Νταβούτογλου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα  στις 2 Φεβρουαρίου , το Google Earth,  είχε ξαφνικά εμφανίσει το Καστελόριζο και τη νήσο Στρογγυλή ως  «Τουρκικό Έδαφος» με το Ελληνικό ΥΠΕΞ ανήμπορο να καταλάβει τι αλλαγές σχεδίαζε η Τουρκική Διπλωματία! Σήμερα στο Β. Αιγαίο υπάρχει πλέον ένα «διπλωματικό τετελεσμένο» με τους αεροδιαδρόμους που έχουν αλλάξει και δίνουν το δικαίωμα στους τούρκους να πετούν μέχρι την τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Λήμνου ενώ παλιότερα δεν μπορούσαν να το κάνουν νόμιμα και πάντοτε σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της ICAO.  Άρα η υπόθεση των κοιτασμάτων του Μπάμπουρα (Θάσος)  και των άλλων περιοχών είναι πιο κοντά σ’  αυτούς όσο ποτέ και πλέον εμείς έχουμε χάσει πολύ έδαφος από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει το «βυθίσατε το Χόρα». Σας τα γράφω πολύ απλοποιημένα αλλά είμαι σίγουρος ότι κατανοείτε  πως  είναι πολύ πιο σύνθετα! Η Ελλάδα λοιπόν όταν ήταν οικονομικά ισχυρή και λαμπερή ως διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων έπρεπε να τελειώσει με την υπόθεση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ,  τόσο στο Βόρειο Αιγαίο όσο και στο Νότιο καθώς και στη Μεσόγειο. Δεν το έκανε η Κυβέρνηση Σημίτη-Παπανδρέου και ήταν Μέγα Λάθος. Σήμερα, ο Νταβούτογλου έρχεται να δώσει προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου ένα ηχηρό ράπισμα  αφού πλέον εμφανίζει ανοιχτά την επόμενη κίνησή του λέγοντας καθαρά ότι «αφού δεν είστε μαζί μας τότε βάζω θέμα Καστελορίζου και αναδιάταξης των ορίων στα οποία εκτείνεται το Αιγαίο Πέλαγος». Ή καλύτερα η κίνησή του αυτή θα μπορούσε να μεταφραστεί από έναν διπλωμάτη τρίτης χώρας ως … «Έλληνες, σας έπιασα στον ύπνο!» Και πώς βάζει ο Νταβούτογλου αυτό το καινούριο ζήτημα που έπιασε στον ύπνο την Ελληνική Διπλωματία; Δεν λέει ότι η περιοχή είναι γκρίζα ζώνη όπως τα Ίμια αλλά παραδέχεται ότι είναι ελληνικό νησί! Με τη διαφορά όμως , ότι επειδή είναι μακριά από το Αιγαίο , το εντάσσει στη ζώνη των νησιών της Μεσογείου όπως η… Μάλτα! Άρα, το θέμα της υφαλοκρηπίδας Αιγαίου σταματά στην Ρόδο! Και έτσι αλλάζει όλα όσα ήξεραν μέχρι σήμερα οι Έλληνες Διπλωμάτες! Διότι :

ΠΡΩΤΟ: Απομονώνει το θέμα του καθορισμού της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας και το παραπέμπει στις Καλένδες ή τέλος πάντων  στο εγγύς μέλλον και
ΔΕΥTΕΡΟ: και σημαντικότερο , μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για την χάραξη της ΑΟΖ της Τουρκίας στην Λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και να προλάβει την συμφωνία Ισραήλ-Κύπρου για τα κοιτάσματα του «Λεβιάθαν»!

Έτσι η Τουρκία ανοίγει δρόμο για την έξοδό της και μάλιστα άμεσα στη Μεσόγειο και περιορίζει την χάραξη της δικής μας ΑΟΖ εκεί , μειώνοντας σημαντικά το ρόλο μας στην συμφωνία Ισραήλ-Κύπρου με το έτσι θέλω! Και φυσικά καθιστώντας την Τουρκία ισότιμο συνομιλητή με την Γερμανία, την Ρωσία και τις ΗΠΑ που ενδιαφέρονται για τα τεκταινόμενα την περιοχή! Σε μια περίοδο που η πετρελαιοπαραγωγική δύναμη, η Λιβύη, αλλά και η Αίγυπτος,  δεν έχουν δυνατότητες διαπραγμάτευσης με όσα συμβαίνουν εκεί! Ειδικά μετά την πτώση Μουμπάρακ που τα «είχε βρει με το Ισραήλ», ο Ερντογάν βιάζεται να εδραιώσει τα συμφέροντά του έχοντας ως σύμμαχο τον φίλο της Τουρκίας , Μοχάμεντ ελ Μπαραντέϊ! Έτσι μετά τον ναύαρχο Πίρι Ρέις και το αμίμητο «Μάλτα Γιοκ», μάθαμε από τον Νταβούτογλου ότι, μεταξύ του Αιγαίου και της Κύπρου παρεμβάλλεται μια άλλη … θάλασσα στην οποία το μοναδικό ελληνικό νησί είναι το Καστελόριζο! Αυτό που δεν είπε φυσικά, και το αποτυπώνουμε εμείς σήμερα,  είναι ότι «η υφαλοκρηπίδα του μακρινού νησιού που λέγεται Καστελόριζο θα είναι πάρα πολύ περιορισμένη διότι η θάλασσα στην οποία κείτεται είναι μια … νέα τουρκική θαλάσσια περιοχή»! Αυτή λοιπόν είναι η νέα «τουρκική διπλωματική εφεύρεση» την οποία οι Έλληνες Διπλωμάτες όφειλαν να την γνωρίζουν από τότε που η 17Ν είχε επιτεθεί στον Ντενίζ Μπουλούκμπασι! Μάλιστα στις 4 Απριλίου του 2003 στην δίκη της 17Ν ο Μπουλούκμπασι είχε πει ότι τον επέλεξε η 17Ν γιατί τις μέρες εκείνες αντικαθιστούσε τον Τούρκο Πρέσβη. Η αλήθεια είναι ότι η 17Ν τον είχε επιλέξει γιατί αποτελούσε τον εμπνευστή του σχεδίου της αλλαγής των αεροδιαδρόμων στο Αιγαίο και όχι μόνο! Ο «επικοινωνιακός» μας Πρωθυπουργός πάντως , ακόμη και σήμερα που γράφω αυτές τις γραμμές , δεν έχει δώσει «σήμα» στους υπουργούς του να μας απαντήσουν: Θα πάει ο Νταβούτογλου στη Θράκη; Και αν πάει τι θα κάνει εκεί;
Συγχωρέστε μου εσείς οι επαΐοντες όλες τις υπεραπλουστεύσεις στους διπλωματικούς συσχετισμούς στο κείμενο,  αλλά σκοπός μου είναι να καταλάβουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες την ουσία του παιχνιδιού! Και πάνω απ’  όλα, όπως σας έγραψα στο προηγούμενο άρθρο μου στην «Ελεύθερη Ζώνη», στην Τουρκία υπάρχει ΜΙΑ εξωτερική πολιτική, ΜΙΑ ενιαία και σταθερή επεκτατική βούληση εναντίον της Ελλάδας. Το εφεύρημα της «Καλής Τουρκίας των πολιτικών» και της «Κακής Τουρκίας των Στρατηγών», πλέον έχει καταστεί μπούμερανγκ για τη χώρα μας αλλά κυρίως για όσους το χρησιμοποίησαν για να κατακτήσουν υπουργικούς και … πρωθυπουργικούς θώκους!

--Ο κ. Γιώργος Αδαλής είναι Οικονομολόγος, ιδρυτής των Aegean Times

http://www.elzoni.gr/html/ent/363/ent.7363.asp

ΟΙ "ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ" ΤΟΥ "ΑΝΑΤΟΛΙΤΗ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ"

Ο "υπερτιμημένος" Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε χαρακτηριστεί από τους αμερικανούς ως ο "Κίσσινγκερ" της Τουρκίας. Αυτά πριν αρχίσουν να τον χαρακτηρίζουν "επικίνδυνο",όπως προέκυψε από τις αποκαλύψεις του Wikileaks. Λέμε "υπερτιμημένος", γιατί η εικόνα που παρουσιάζει όταν επιχειρεί να κάνει τα "άσπρο-μαύρο" στα θέματα του Αιγαίου,δεν είναι και τόσο σοβαρή. Ξεκίνησε να μας λέει από τη Κυριακή στη συνέντευξή  του στη Καθημερινή ότι το Καστελόριζο ανήκει κάπου στη Μεσόγειο, πάντως όχι στην Ελλάδα. Συνέχισε με τις δηλώσεις του στο ΥΠΕΞ όπου ευτυχώς...μας καθησύχασε, διαβεβαιώνοντάς μας ότι "το Καστελόριζο είναι ελληνικό" και τελείωσε -προς το παρόν- με τις MEGAλες, "ανατολίτικες κουτοπονηριές" που ξεστόμιζε τηλεοπτικά  συνεντευξιαζόμενος."Και τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις"!!! Δεν μας απάντησε που..."Η Τουρκία πρέπει να έχει δικαίωμα να πετάει στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου". Ποιος την εμποδίζει; Προφανώς εννοεί τη διαφορά των τεσσάρων μιλίων μεταξύ χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου,αλλά ακόμη κι έτσι ο διεθνής εναέριος χώρος είναι υπεραρκετός για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να κάνουν ότι θελήσουν. Δεν μας είπε βέβαια ο συμπαθής στη φυσιογνωμία και μονίμως χαμογελαστός -το ΄χουν οι ΥΠΕΞ αυτό το κουσούρι- γιατί οι Τούρκοι, κλείνουν επί 365 ημέρες το χρόνο σχεδόν όλο ...το Αιγαίο δημιουργώντας πρόβλημα στις ελληνικές πτήσεις.
"Να μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλο αλλά να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση". Πως θα γίνει αυτό με τη συμπεριφορά της χώρας του δεν μας το εξήγησε. Ειδικά για το Καστελόριζο. Ήταν πράγματι ...συγκινητική η προσπάθεια του Νταβούτογλου να μας πείσει ότι το νησί υπάρχει ,αλλά μόνο πάνω από τη θάλασσα! Ότι δεν μπορεί να προσθέσει ούτε πόντο ΑΟΖ στην Ελλάδα και άρα η Τουρκία είναι ελεύθερη να ενώσει την ΑΟΖ της με αυτή της Αιγύπτου. Είναι σε δύσκολη θέση ο κ.Νταβούτογλου και η κυβέρνησή του, αλλά ότι κι αν κάνουν το Καστελόριζο δεν μπορεί να σβηστεί από το χάρτη. Καλό είναι να το αποδεχτούν .

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=3863

ΑΠΟ ΤΟ FIR ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΗΛΘΕ ΤΟ FALCON ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ


Με κατεύθυνση το FIR Αθήνας πετούσε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τετάρτης το προεδρικό αεροσκάφος 5A-DCN Falcon  DA 900 του Καντάφι. Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διήλθε το FIR Μάλτας και περνώντας από το σημείο ARLON, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Μάλτας και FIR Αθηνών, πετούσε με κατεύθυνση το FIR Αθηνών. Άγνωστος ήταν (τουλάχιστον στο διαδίκτυο) ο προορισμός του αεροσκάφους και οι επιβάτες του. Λίγο πριν τις 11:20 το αεροσκάφος σε επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Αθήνας, δήλωσε κατεύθυνση για Αίγυπτο. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Κάιρο. Πάντως πριν λίγες μέρες το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε επισκεφθεί το Αμμάν της Ιορδανίας και επέστρεψε στην Τρίπολη της Λιβύης. 

http://qj-ioanna-iliadi.blogspot.com/2011/03/fir-falcon.html

ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟ ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: "ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ"

«Τα ελληνικά αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις και προκαλούν στο Αιγαίο»! Και «Είναι ελληνική άποψη ότι τα τουρκικά μαχητικά πετούν επάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο». Αυτές οι απίθανες και θρασύτατες δηλώσεις εκφράστηκαν πριν λίγα λεπτά από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο MEGA. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην συνέντευξή του ο Αχμέτ Νταβούτογλου όχι απλώς επέμεινε σε όλες τις αναθεωρητικές-επιθετικές απόψεις της Τουρκίας και του νέο-οθωμανισμού κατά της Ελλάδος, αλλά δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα, υποστηρίζοντας ότι όποια δικαιώματα έχει η Ελλάδα στο Αιγαίο, έχει και η Τουρκία. Μίλησε γενικά και αόριστα για «ανάγκη διαλόγου», εννοώντας βέβαια διάλογο επί των απαιτήσεων της Τουρκίας στα ελληνικά κυραρχικά δικαιώματα. To ερώτημα μετά απ'όλα αυτά είναι ποιοι από την ελληνική πολιτική ηγεσία και με ποιο δικαίωμα συζητούν για εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. διότι δε νομίζουμε κανείς να πιστεύσει στα σοβαρά ότι με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2009 νομιμοποιούνται να διαπραγματεύονται εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα...
Σήμερα ο Εθνικός Εναέριος Χώρος και Εθνικά Χωρικά Ύδατα – «χτένι» και εξαίρεση του Καστελόριζου από την Χάγη, αλλά και από οποιαδήποτε γενικότερη ρύθμιση, αποτέλεσαν τις θέσεις της Τουρκίαςκατά την διάρκεια των συνομιλιών του Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον Γ.Παπανδρέου και τον Δ.Δρούτσα. Στόχος των τουρκικών θέσεων είναι να «σπάσει» η Τουρκία τον γεωστρατηγικό κλοιό που αποτελούν για αυτήν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, αλλά και να «απονευρώσει» το σαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς του Καστελόριζου ή καλύτερα να εξουδετερώσει τα όσα απορρέουν από την ελληνική κυριαρχία από του Καστελόριζου και κυρίως την ΑΟΖ του νησιού. Η Άγκυρα επιζητεί διαδρόμους μεταξύ των μεγάλων νησιών του Α.Αιγαίου, όπου τα ελληνικά χωρικά ύδατα ακόμα και στα έξι μίλια που είναι σήμερα κλείνουν  στις ακτές της Μικράς Ασίας το τουρκικό Ναυτικό. Σε αυτές τις περιοχές θέλουν κατά τόπους χωρικά ύδατα 3-5 μιλίων και σε αντάλλαγμα «δίνουν» χωρικά ίδατα μέχρι και 8 μίλια σε περιοχές του δυτικού Αιγαίου…
Δήλωση-απάντηση στον Α.Νταβούτογλου εξέδωσε το ΚΚΕ:
«Οι θέσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ και την ανάγκη ο λαός να βρίσκεται σε εγρήγορση για να ματαιώσει τα επικίνδυνα σχέδια νατοποίησης, συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και επιβολής ειδικού καθεστώτος για το Καστελόριζο χωρίς υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες».
Επίσης σε σχετική δήλωση-απάντηση, προχώρησε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης:           
«Από τις αρχές του χρόνου μέσα στο κοινοβούλιο είχα προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η Τουρκία θα προσπαθούσε να εφεύρει, να επινοήσει τρόπους, να βγάλει το Καστελόριζο έξω από την ανάπτυξη της ΑΟΖ. Ο κ. Νταβούτογλου έχει αρχίσει να μεθοδεύει αυτήν την κατάσταση. Κάθε μέρα που περνάει λειτουργεί εις βάρος της χώρας σε ένα μείζον εθνικό θέμα».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...