Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Ἄξιόν ἐστιν ὡς ἀληθῶς..."

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

BILD: “ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΤΕ;”


Ιδιαίτερα ειρωνική απέναντι στον Πρωθυπουργό ήταν η στάση των δύο δημοσιογράφων της γερμανικής εφημερίδας Bild, γνωστής για τις ανθελληνικές θέσεις της. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι παρά τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου από μερίδα του γερμανικού Τύπου, τόλμησε να δώσει συνεντεύξεις και να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις. Συνεχίζοντας την παράδοση της εφημερίδας τους, οι δύο γερμανοί δημοσιογράφοι δεν δίστασαν να αντιμετωπίσουν σαρκαστικά ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Για παράδειγμα, τον ρώτησαν αν θα στοιχημάτιζε το δικό του μισθό για τον αν η Ελλάδα θα εξοφλήσει το χρέος της. Απαντώντας ο πρωθυπουργός είπε ότι τα χρήματα του δικού του μισθού δεν είναι πολλά για να εισπράξει το ιταμό σχόλιο ότι «λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα δημόσια οικονομικά σας, στοιχηματίζουμε και με μικρά ποσά». Όταν ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους Γερμανούς πολίτες στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας που δόθηκε στη Ελλάδα, οι δημοσιογράφοι σχεδόν απαίτησαν «ευχαριστώ» και στη εφημερίδα Bild, επειδή πρώτη -όπως είπαν- πρότεινε να πουλήσουμε τα νησιά για να ξεπληρώσουμε τα χρέη.
Ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι «κάτι τέτοιο αποκλείεται».
Ενδεικτικό τέλος της απαξίωσης των δημοσιογράφων προς την Ελλάδα ήταν η τελευταία ερώτηση, κατά την οποία αναρωτήθηκαν για το όφελος της ευρωζώνης από την παραμονή των Ελλήνων σε αυτή. Ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι η Ελλάδα αποτελεί άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή και ότι οι Έλληνες αγοράζουν πολλά γερμανικά προϊόντα και υπηρεσίες, κάτι που εξασφαλίζει θέσεις εργασίας για τους Γερμανούς.

http://www.newsbomb.gr

ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Τέσσερις σχηματισμοί μαχητικών αποτελούμενοι συνολικά από 16 αεροσκάφη - τα τέσσερα οπλισμένα - προκάλεσαν σήμερα στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο δύο παραβάσεις και δώδεκα παραβιάσεις. Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

http://www.newsbomb.gr/

ΑΝ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΙΠΩΘΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΦΕΤΟΣ...

Η Σύνοδος Κορυφής που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την τύχη της Ελλάδας, συμπίπτει χρονικά με μία μεγάλη εθνική γιορτή για τη χώρα μας: την 25η Μαρτίου. Τι ειρωνεία, αλήθεια! 190 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οι Έλληνες θα κρατάμε την ανάσα μας θαρρείς και γιορτάζουμε την άλλη μας εθνική γιορτή, που είναι ταυτισμένη με το ΟΧΙ. Μόνο που αυτή τη φορά κινδυνεύουμε να είμαστε εκείνοι που θα το ακούσουμε και όχι αυτοί που θα το πούμε!
Με κομμένη την ανάσα, όλοι οι ευρωπαίοι περιμένουν τις εξελίξεις της 25ης Μαρτίου, για τον περίφημο ενισχυμένο Μηχανισμό Οικονομικής Σταθερότητας της Ευρωζώνης, αλλά και για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που διακαώς επιθυμεί η κ. Μέρκελ!
Εξελίξεις που - είναι φανερό μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Βερολίνο- θα κρίνουν και τα φλέγοντα για την Ελλάδα ζητήματα: Θα γίνει ή όχι επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Θα προχωρήσει ή όχι το σχέδιο επαναγοράς των ελληνικών κρατικών ομολόγων με χρήματα από το ταμείο διάσωσης FSEF; Θα υπάρξει ή όχι μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ;
Η ελληνική κυβέρνηση, δηλώνει μεν "βέβαιη για την επιμήκυνση", αλλά στο παρασκήνιο διαρρέεται πως "όλα είναι ανοιχτά", μέχρι την 25η Μαρτίου! Το σενάριο να λήξει άδοξα η Σύνοδος Κορυφής και να αποτύχει η λύση του συνολικού πακέτου, χαρακτηρίζεται ως "εφιαλτικό" από τον πολιτικό και οικονομικό κόσμο που κάνει λόγο για ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση- ενδεχομένως και εκλογές.
Εξάλλου, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει την τετραετία, αξίζει να δώσουμε προσοχή στις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την Γερμανίδα Καγκελάριο:
"Δεν είναι εύκολες οι καταστάσεις που βιώνει ο ελληνικός λαός και πρέπει να πω άλλη μία φορά ότι η βούληση του λαού είναι σημαντική για το μέλλον της χώρας", είπε την Τρίτη το βράδυ.
Δεν ξέρω αν εσείς γνωρίζετε άλλον τρόπο να εκφραστεί η "βούληση του λαού", πέρα από τις εκλογές! Εκτός αν ο πρωθυπουργός είχε στο μυαλό του την απεργιακή κινητοποίηση της επόμενης ημέρας (Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου)... Αν είναι έτσι, τότε θα πρέπει να θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι ο λαός μίλησε και εξέφρασε ήδη ξεκάθαρα τη "βούλησή του".

http://www.newsbomb.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...