Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ TYPE 214

Νέα ενημέρωση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής για τον "εφιάλτη" όπως εξελίσσεται, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου της νέας σύμβασης των υποβρυχίων Type 214 που υπέγραψε ο ίδιος και πέρασε και από την Βουλή με το όπλο της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Επειδή από την περασμένη Κυριακή η όλη υπόθεση έχει μπει σε νέα φάση με την δημοσίευση από την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  των αποσπασμάτων της συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας στις 11 Μαρτίου 2010, σύμφωνα με τα οποία προκύπτει ότι αξιωματικοί έθεσαν το ζήτημα της διαφοράς στη τιμή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών υποβρυχίων, παρουσιάσουμε το κρίσιμο ντοκουμέντο το οποίο λύνει τον γρίφο του κόστους:
Tην κοστολόγηση που κάνει ο ίδιος εκτελεστικός πρόεδρος της ThyssenKrupp Marine Systems H.C.Atzpodien για τα δύο υποβρύχια σε επιστολή του προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου, μόλις επτά μήνες πριν το περίφημο ΣΑΜ και το οποίο κόστος απέχει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από αυτά που τελικά πληρώσαμε (σ.σ. μιλάει για μόλις 150 εκατ. ευρώ επιπλέον τα οποία θα πλήρωνε μάλιστα η ίδια η TKMS)!  Πέρα από το γεγονός ότι τα υποβρύχια ... χαρίζονταν και μετά πληρώθηκαν 515 εκατ. ευρώ μετρητοίς!  Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να μην μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε την θέση του ... Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου για το κόστος ναυπήγησης τνω υποβρυχίων! Ελπίζουμε να εκτιμηθεί, τώρα που πλησιάζουν οι κρίσεις, από τον πολιτικό του προϊστάμενο! Σε τελική ανάλυση, εδώ δεν τόλμησε να μιλήσει ο Α/ΓΕΝ, πόσο άλλο να στηρίξει ο Φ.Φράγκος τον υπουργό του; Ελπίζουμε μόνο να μην πάρει θέση ο Α/ΓΕΝ για την προμήθεια των ΤΟΜΑ και εν συνεχεία σιωπήσει ο Α/ΓΕΣ...
Διαβάστε εδώ την αποκάλυψη της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. 

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ - ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

Παρά τις περί του αντιθέτου εγχώριες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις οι σχέσεις Ελλάδος και Ρωσίας περνούν την χειρότερη φάση τους εδώ και πολλά χρόνια όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές από την Μόσχα, με την Ρωσία μετά το "πάγωμα" της αμυντικής συνεργασίας από την πλευρά της Ελλάδας και τα προσκόμματα που έχει δημιουργήσει η Βουλγαρία (με την ελληνική υπόθαλψη) στον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, να αποφασίζει την αποχώρηση από το εν λόγω ενεργειακό project!
Ήδη οι ρωσικές εταιρείες ρωσικές εταιρείες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία Trans Balkan Pipeline, οι OAO Transneft, OAO Rosneft and OAO Gazprom Neft, έλαβαν εντολή από το υπουργείο Ενέργειας να αποχωρήσουν και επισήμως αύριο στη Ρώμη στην συνάντηση των τριών μετόχων και να ανακοινώσουν ότι σταματούν τη χρηματοδότηση του σχεδίου! Πρόκειται για την πλέον αρνητική γεωπολιτική εξέλιξη σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων, απόρροια της πολιτικής που ακολουθήθηκε από την ελληνική πλευρά από το 2009 και μετά, ενώ ευθύνες υπάρχουν και στην προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καρμανλή που δεν είχε επιταχύνει τις εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα, Ρωσία και Βουλγαρία είχαν συμφωνήσει το 2007 στην κατασκευή του αγωγού, μήκους 285 χιλιομέτρων, που θα μετέφερε πετρέλαιο από το βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στην Αλεξενδρούπολη. Το σχέδιο, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα είχε μεταφορική ικανότητα 35 εκατ. μετρικών τόνων πετρελαίου τον χρόνο και θα παρέκαμπτε για πρώτη φορά στην Ιστορία τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση του υψηλού κόστους που συνεπάγεται η μεταφορά πετρελαίου μέσω δεξαμενόπλοιων, αλλά κυρωίς δίνοντας στην Ελλάδα ένα τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα, αφού έβαζε την Ρωσία, πρακτικά, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στον Έβρο κάνοντας ενέργειες όπως η "Βαριοπούλα" ακατόρθωτες. Το 2010 η Ρωσία βλέποντας ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία κωλυσιεργούσαν προχώρησε σε συμφωνία 2,5 δισ. δολαρίων, με την Τουρκία και την Ιταλία για τη μεταφορά πετρελαίου από το τουρκικό λιμάνι της Σαμσούντας στη Μαύρη Θάλασσα, στο μεσογειακό (επίσης τουρκικό) λιμάνι του Τσεϊχάν. Η ελληνική γεωοπολιτική ήττα το θέμα του αγωγού με την συνδρομή του αμερικανικού βουλγαρικού "πιονιού", του Μπόϊκο Μπορίσοφ, είναι κάτι παραπάνω από επώδυνη, σε όλα τα επίπεδα στρατηγικά και οικονομικά και το χειρότερο απ' όλα καταδεικνύεται ότι η χώρα δεν μπορεί να υλοποιήσει ούτε βασικές γεωοπολιτικές της επιλογές. Σε ότι αφορά την ελληνορωσική αμυντική συνεργασία το κλίμα είναι στο ναδίρ, στο χαμηλότερο βαθμό από το 1990 και μετά, ενώ οι ίδιες πηγές από την Μόσχα διαψεύδουν τα όσα μετέφεραν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για "καλό κλίμα" στην πρόσφατη συνάντηση τπου υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υφυπουργό αρμόδιο για την αμυντική συνεργασία, Μιχαήλ Δημήτριεφ: "Ο Μ.Δημήτριεφ αποσύρθηκε για να διαβουλευτεί με τον πρόεδρο και των πρωθυπουργό της Ρωσίας για τις επόμενες κινήσεις τους", αναφέρουν οι ίδιες απόλυτα έγκυρες πηγές...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ενώ εμείς συζητάμε και συζητάμε και συζητάμε για τις περίφημες έρευνες για εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ελληνικό χώρο, αλλά και για το θέμα της ΑΟΖ, οι τουρκοκύπριοι κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς! Όπως δηλώνουν, σκοπεύουν να προχωρήσουν άμεσα σε καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με τις ευλογίες της Τουρκίας και να ξεκινήσουν έρευνες για πετρέλαιο, σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κύπρου! Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και το δηλώνει με κάθε ευκαιρία στέλνοντας φρεγάτες να παρενοχλούν τα ερευνητικά πλοία που πραγματοποιούν για λογαριασμό της Κύπρου έρευνες για εντοπισμό πετρελαίου. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, οι τουρκοκύπριοι πρότειναν στην Κυπριακή κυβέρνηση την κοινή εκμετάλλευση σε περίπτωση εντοπισμού κοιτασμάτων, μια πρόταση που η Κύπρος απέρριψε. Από εκείνη τη στιγμή, ο αυτοαποκαλούμενος υπουργός Ενέργειας του ψευδοκράτους κ. Σούνα Ατούν υποστηρίζει ότι οι Τουρκοκύπριοι θα προχωρήσουν σε καθορισμό ΑΟΖ με την Τουρκία προκειμένου να αρχίσουν έρευνες για εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου! Οι Τούρκοι μάλιστα έχουν ξεκαθαρίσει επανειλημμένως ότι εάν εντοπισθεί πετρέλαιο σε περιοχές κοντά στην Κύπρο, τότε η εκμετάλλευσή του θα πρέπει να γίνει από κοινού με τους Τουρκοκύπριους. « Οι φυσικές πηγές που υπάρχουν γύρω από την Κύπρο ανήκουν και στην "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου". Δεν θα επιτρέψου στους ελληνοκύπριους να παραβιάσουν τα δικαιώματα που έχουμε στην περιοχή. Η Τουρκία είναι μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις και μαζί της θα σχεδιάσουμε τη δική μας στρατηγική", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ατούν.
Την ίδια στιγμή που οι τουρκοκύπριοι οργανώνονται, η συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Κυπριακής Δημοκρατίας, για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης είναι ακόμα υπό συζήτηση!

http://www.newsbomb.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...