Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Δεῦτε πάντα τά ἔθνη, γνῶτε τοῦ φρικτοῦ μυστηρίου τήν δύναμιν..."

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ

Δεν βλέπω ελπίδα από κανένα κόμμα. Την ελπίδα τη βλέπω μόνο στο λαό, εάν ξυπνήσει και αποποιηθεί τα κόμματα, αυτά τα εντός μεγάλων εισαγωγικών προπύργια της Δημοκρατίας, που δεν είναι καθόλου προπύργια Δημοκρατίας, αλλά προπύργια κοροϊδίας και εκμετάλλευσης. Ο λαός πρέπει να εξεγερθεί, αλλά όχι καθοδηγούμενος από κομματικά συμφέροντα. Αν αισθανθεί την ανάγκη να εξεγερθεί, ας το κάνει. Εγώ ντρέπομαι που ανήκω στη γενιά του Πολυτεχνείου και φτύνω τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα κι εγώ με τη σειρά μου να κάνω κάτι να αποτρέψω πράγματα. Το ότι συμμετείχα σ΄ αυτόν τον αγώνα δεν το έχω καρπωθεί και ούτε βγήκα ποτέ να το βροντοφωνάξω. Το γνωρίζουν λίγοι. Μέμφομαι, όμως, αυτή τη γενιά που αγωνίστηκε για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δικαιοσύνη και τελικά δεν υπάρχει τίποτα από αυτά γιατί κανείς από όσους αγωνίστηκαν τότε, δεν ενδιαφέρθηκε να τα κάνει πράξη. Είναι ντροπή και αίσχος. Δεν έκαναν τίποτα όλοι αυτοί. Βολεύτηκαν και άραξαν στα αβγά τους. Η γενιά της αντίστασης και της κατοχής μένει πιο καλά στη συνείδησή μου από αυτούς τους ανθρώπους που μπήκαν στα Μέσα, έγιναν «γιαπάκια» του κερατά, ζούνε σε βίλες εκατομμυρίων, οδηγούν Πόρσε και νομίζουν ότι εκεί είναι η ζωή.

Γιάννης Ζουγανέλης

http://www.newsbomb.gr/

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Σχέδια ίδρυσης αυτόνομου κρατιδίου στη Δυτική Θράκη απεργάζονται οι Τούρκοι. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, οι μειονοτικοί της περιοχής έχοντας μάλιστα τη βοήθεια Αμερικανών διπλωματών από τη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται να καταθέσουν επίσημα αίτημα για τη δημιουργία κρατιδίου στη Δυτική Θράκη, με το όνομα «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης».
Ήδη ομάδες μουσουλμάνων εδώ και μήνες κυκλοφορούν φορώντας μπλούζες με την σημαία της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» ή σημαίες του ανεξάρτητου κρατιδίου.
Να σημειωθεί ότι στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές εξελέγησαν μουσουλμάνοι δήμαρχοι σε τρεις δήμους της ορεινής Θράκης και σύμφωνα με την εφημερίδα ήδη γίνεται λόγος για άτυπη κυβέρνηση , που έχει ορκιστεί στον Εχίνο της Ξάνθης, μέλη της οποίας είναι οι πρώην και νυν μουσουλμάνοι βουλευτές όλων των Ελληνικών κομμάτων.
Σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και το καθόλου τυχαίο γεγονός ότι το Google Earth είχε εμφανίσει χάρτη με τη λεγόμενη "Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης".

http://www.newsbomb.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...