Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Πρώτος ως υπάρχων της στρατιάς,της επουρανίου Αρχιστράτηγε Μιχαήλ..."

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ «ΕΒΑΛΕ» ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ


Έγραψε για τις προκλητικές υπερπτήσεις των Τουρκικών αεροσκαφών στα Ελληνικά νησιά, και ο Ταγίπ Ερντογάν του υπέβαλε μήνυση. Ο λόγος για τον εκδότη της εφημερίδας «Taraf», Αχμέτ Αλτάν, ο οποίος σε άρθρο του εγκαλεί τον Τούρκο πρωθυπουργό, γιατί την ώρα που είχε συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Ερζερούμ, τα Τουρκικά αεροσκάφη «αλώνιζαν» στο Αιγαίο.
« Έπρεπε να μιλήσεις κατά του στρατού, δεν ήταν ωραίο αυτό που έκαναν», απευθύνεται στον Ερντογάν ο Τούρκος αρθογράφος. Ενοχλημένος ο Ταγίπ Ερντογάν από τις παρατηρήσεις αυτές, κατέθεσε μήνυση στον Αλτάν για προσωπική επίθεση και συκοφάντηση ζητώντας του αποζημίωση ύψους 25 χιλιάδες Ευρώ.

http://www.newsbomb.gr

17 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ» (ΚΑΤΑ ΤΟΝ Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑ) - NΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Α.


Μεγάλος αριθμός παραβιάσεων από την τουρκική Αεροπορία τη σημερινή ημέρα σε ένα ήδη βεβαρημένο πολιτικό περιβάλλον από άποψη προκλήσεων. Μετά τον εντοπισμό του τουρκικού υποβρυχίου βόρεια της Κέας από ελικόπτερα του ΠΝ,  αλλά και τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών που είχαν προηγηθεί της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία, σήμερα τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σε μαζικούς σχηματισμούς επιθετικές κινήσεις στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής αεροναυτικής άσκησης «NEXUS» (τουρκικά πακέτα COMAO και συμμαχικά AWACS) .
Ταυτόχρονα η ΠΑ από την πλευρά της διεξάγει από αργά το απόγευμα σήμερα εκτεταμένες νυκτερινές ασκήσεις που περιλαμβάνουν τις κύριες μονάδες μαχητικών της με σενάρια που περιστρέφονται κύρια σε αποστολές νυκτερινής διείσδυσης και βαθιάς νυκτερινής διείσδυσης, σε προσομοιούμενα σενάρια τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στον Αιγιακό χώρο. .
Σε ότι αφορά τώρα τις τουρκικές παραβιάσεις συνολικά 5 σχηματισμοί από 14 αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 17 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου (ΕΕΧ) και 5 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών διαγράφοντας πιθανότατα τις απαρχές μιας «θερμής» περιόδου στο Αιγαίο.
Τα ελληνικά μαχητικά που παρακολουθούσαν από απόσταση τα τουρκικά να πετούν εντός του ΕΕΧ, δεν επιχείρησαν να τα αναχαιτίσουν, ενώ αντίστοιχα τα τουρκικά τα αγνόησαν επιδεικτικά και για αυτό το λόγο δεν υπήρξαν εμπλοκές, κατά την πρωινή τουρκική «επίδειξη δύναμης» στο πλαίσιο πάντα της τουρκικής άσκησης.
  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...