Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Ανέτειλε το έαρ..."

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Κατά της συνεκμετάλλευσης του πετρελαίου στο Αιγαίο με την Τουρκία τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του newsbomb.gr Σε ποσοστό 84,04% οι πολίτες απαντούν «Όχι, γιατί “βάζουν πόδι” στο Αιγαίο οι Τούρκοι». Ποσοστό 10,04% τάσσεται υπέρ της συνεκμετάλλευσης «γιατί θα μας βοηθήσει να ξεχρεώσουμε», ενώ 4,24% θεωρεί ότι πρέπει να συνεργαστούμε «γιατί αποφεύγεται η ρήξη με την Τουρκία». Τέλος, το 1,32% απαντά «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».

http://www.newsbomb.gr

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Προετοιμάζουν «κιβωτούς» για να σωθούν οι... περιούσιοι

Η ρωσική εταιρεία Remistudio η οποιά ειδικεύεται σε αρχιτεκτονικά σχέδια  δημοσιοποίησε ένα project για την κατασκευή μιας «κιβωτού» όπως την ονομάζει ικανή να συντηρήσει αυτόνομα ζωή και βιολογικούς κύκλους παραγωγής καλλιεργειών και όλα αυτά σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, κλιματικών αλλαγών και άλλων συναφών θεωριών που παραπέμπουν στο «αισιόδοξο» μήνυμα περί καταστροφής του κόσμου.
Η προτεινόμενη κατασκευή –η οποία αποτελεί ουσιαστικά μια βιόσφαιρα- έχει σχήμα κοχυλιού και θα μπορεί να βρίσκεται είτε στη θάλασσα επιπλέοντας είτε στην ξηρά. Η βιόσφαιρα-καταφύγιο θα είναι ικανή να αντέχει σε τεράστια παλιρροϊκά κύματα και άλλες φυσικές καταστροφές.
Οι αρχιτέκτονες της  Remistudio υποστηρίζουν ακόμη πως η κατασκευή με αψίδες και καλώδια θα μπορεί να αντέχει σε σεισμούς σε περίπτωση που το κατασκεύασμα βρίσκεται στην ξηρά. Η «κιβωτός» θα διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες και συστήματα συλλογής βρόχινου νερού ώστε να συντηρεί αυτόνομα ζωή αλλά και για την υποστήριξη των καλλιεργειών σε περίπτωση οι κάτοικοί της θα είναι αδύνατο να την εγκαταλείψουν για κάποιο χρονικό διάστημα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


«Δεν θέλουμε έναν κόσμο, όπου κυριαρχούν ο πόλεμος, το μίσος και η αιματοχυσία. Όμως, αν εννοείτε ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι πρέπει πάντοτε να κάνουν παραχωρήσεις, αυτό δυστυχώς δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτό που βίωσε η Τουρκία με την ΕΕ δεν το έχει υποστεί κανείς άλλος. Έχουμε κάνει υπομονή για 50 χρόνια, όμως η υπομονή μας έχει όρια». Οι φράσεις αυτές ανήκουν στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν! Είναι πράγματι συγκλονιστικό αυτό που βιώνει η Τουρκία! Να θέλει να μπει στην ΕΕ και να μη της κάνουν το χατίρι! Ίσως πιο συγκλονιστικό και από τις Γενοκτονίες  Ελλήνων Ποντίων, Αρμενίων, και πάει λέγοντας! Αυτοί δεν περίμεναν τόσα χρόνια. Και η υπομονή των 50 ετών πράγματι ξεπερνάει κάθε όριο. Εδώ οι Κύπριοι με ούτε 37 χρόνια υπομονής μετά τον Αττίλα και παραπονιούνται. Έχει δίκιο ο Ταγίπ.

http://www.onalert.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...