Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Καρδιά της Ελλάδος... η ΠΑΝΑΓΙΑ της Μακεδονίας"

Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΠΡΙΤΗ

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Επιτέλους ο Πάγκαλος καθάρισε τη θέση του με τούτη την κατάσταση για το ποιος έφαγε τα λεφτά. Είπε στο Βήμα της Κυριακής:
Πρώτον: Μαζί φάγαμε τα λεφτά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής πελατείας με αθρόους διορισμούς στο Δημόσιο.
Και δεύτερον: Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή...
Σαφής ο αντιπρόεδρος. Και πώς αλλιώς να γινόταν, αφού υπηρετώντας και αναπαράγοντας σχεδόν σαράντα χρόνια κι ο ίδιος το φαύλο σύστημα θα γνώρισε πολλούς ανάλογους κοπρίτες; Παιδιά του κόμματος, δηλαδή, με πολυπληθή σόγια, που συνέβαλαν έναντι ενός διορισμού στις κατά καιρούς εκλογικές νίκες του ΠΑΣΟΚ και στην οικοδόμηση του αντίστοιχου σοσιαλισμού. Ο οποίος, αν επεκτείνουμε κάπως τη συλλογιστική του, θα μπορούσε να προστεθεί στους ποικίλους σοσιαλισμούς (υπαρκτούς, δημοκρατικούς, κ.λπ.) ως ο σοσιαλισμός του κοπρίτη. Μιλώντας ως ειδικός και πρωτεργάτης αυτού του σοσιαλισμού ο αντιπρόεδρος Πάγκαλος, αφήνει ωστόσο ένα μεγάλο κενό στην ενδιαφέρουσα ανάλυσή του. Αν ο διοριζόμενος έναντι ψήφων όχι μόνο είναι κοπρίτης, αλλά και θα παραμείνει σε όλη του τη ζωή κοπρίτης, τότε τι είναι ο διορίζων έναντι ψήφων; Τι είναι κάποιος που μπαίνει και ξαναμπαίνει στη Βουλή και αράζει σαράντα χρόνια σε υπουργεία επειδή διορίζει κοπρίτες; Αν πούμε ότι είναι κοπρίτης επί εκατό, ή επί χίλια, αδικούμε κάποιον;
Το ερώτημα μπορεί χρησιμοποιώντας την πολιτική ορολογία του αντιπροέδρου να διατυπωθεί και ως εξής: Είναι κοπρίτες οι βουλευτές και οι υπουργοί που υπηρέτησαν τόσες και τόσες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεπώς το καταγγελλόμενο τώρα ως φαύλο σύστημα; Είναι κοπρίτης ο ίδιος ο Παπανδρέου που παιδιόθεν σχεδόν βρισκόταν στην καρδιά αυτού του συστήματος; Και τελικώς είναι κοπρίτης ο Πάγκαλος, ο οποίος διεκτραγωδεί τη φαυλότητα ενός συστήματος που ο ίδιος έχτισε και εκμεταλλεύτηκε μαζί με άλλους;
Έτσι μπλέκουμε πάλι. Διότι άντε και μας πείσατε κύριε αντιπρόεδρε ότι ο διορισθείς κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή. Εσείς που τον διορίσατε όμως πώς εξαιρείστε από την ίδια σας τη γλαφυρά διατυπωμένη διαπίστωση; Αυτό δεν είναι καθόλου σοσιαλιστικό, ακόμα και με τις αρχές του σοσιαλισμού (σας) του κοπρίτη...

http://citypress-gr.blogspot.com

ΈΡΧΕΤΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΥΠΕΞ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ AVIGDOR LIBERMAN ΓΙΑ ΑΟΖ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Για την ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου και την συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, όπως και την αμυντική συνεργασία Ελλάδος-Ισραήλ έρχεται στην Ελλάδα αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Liberman. Ο Α.Liberman θα συνομιλήσει με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία (Πρόεδρο Δημοκρατίας), η δε επίσκεψή του έρχεται να ολοκληρώσει έναν κύκλο επαφών, ορατών και αοράτων που ξεκίνησε με τον κ. Netanyahu στην Αθήνα προ μηνών.
Στο μεσοδιάστημα έχουν υπάρξει σημαντικές κινήσεις στο τομέα της άμυνας από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε ότι αφορά το Ισραήλ. Κατ'αρχήν "πάγωσαν" την προμήθεια των πυρομαχικών των 120 χλστ. από την στιγμή που υπήρξε ιδιαίτερα συμφέρουσα ισραηλινή προσφορά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Rheinmetall χάνει την προμήθεια, αλλά ότι λαμβάνεται πολύ σοβαρά η ισραηλινή προσφορά. Η οποία συνοδεύεται και από πρόταση αγοράς των ΕΑΣ, χωρίς προαπαιτούμενες υποσχέσεις για προμήθειες. Επίσης προχωρά στο ΓΕΑ η προμήθεια των συλλογών SPICE 1000 και 2000.
Στο τομέα της ενέργειας το σημαντικότερο θέμα που θα συζητηθεί στην επίσκεψη Liberman (12 έως τις 14 Ιανουαρίου) αφορά τους υδρογονάνθρακες που έχουν εντοπιστεί ανατολικά – βορειοανατολικά της Κύπρου στην θέση «Λεβιάθαν». Το ζήτημα της μεταφοράς του φυσικού αερίου αποτελεί μείζον ζήτημα. Σε αυτό το πλαίσιο η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού (Λεβιάθαν, Κρήτη, Πελοπόννησος – Ιταλία) βρίσκεται στο επίκεντρο συνομιλιών.
Πέραν τούτου, ο καθορισμός και από την Αθήνα (το αποφεύγουν τόσο η προηγούμενη όσο και η νυν κυβέρνηση) της ελληνικής Ζώνης Οικονομικής Εκμετάλλευσης η οποία εφάπτεται νοτίως του Καστελόριζου της Κυπριακής, συναντά βεβαίως τις αντιρρήσεις της Άγκυρας, η οποία αποκλείεται έτσι από τον «συνεταιρισμό Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας». Προφανώς αυτό το σημείο είναι και το σημαντικότερο κατά τις επίσημες και ανεπίσημες διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που διεξάγονται αυτόν τον καιρό και που αφορούν μία συνολική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων στο Αιγαίο.
Το «αγκάθι» σε αυτές τις διαπραγματεύσεις που ορισμένοι τις βλέπουν και ως «τελικές», είναι ακριβώς ο καθορισμός ή όχι της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου. Στην ελληνική πλευρά δυστυχώς υπάρχουν προδοτικές φωνές που μιλάνε για "απάλειψη" της ΑΟΖ του Καστελόριζου, όπως αποδείχθηκε από επίσημα έγγραφα που ήρθαν στην δημοσιότητα.
Η Λευκωσία ετοιμάζεται να προχωρήσει στον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων αναφορικά με την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, δηλαδή πετρελαίου και φυσικού αερίου, από την θαλάσσια περιοχή η οποία βρίσκεται στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)  της Κύπρου. Ποιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή της διεύθυνσης ενέργειας Σόλωνα Κασσίνη,  η Λευκωσία αναμένεται να ενεργοποιήσει το δεύτερο «κύμα» αδειοδοτήσεων μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011.
Η Κύπρος έχει χωρίσει σε 13 «οικόπεδα» (Blocks) μία θαλάσσια έκταση 51.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων νοτίως της νήσου, η οποία προσφέρεται προς έρευνα και εκμετάλλευση. Σύμφωνα με τον Σ. Κασσίνη ο δεύτερος γύρος πρόκειται να περιλάβει δύο περιοχές στα ανατολικά τα οποία δεν είχαν τεθεί προς ενοικίαση κατά τον πρώτο γύρο αδειοδοτήσεων το 2007. Είναι σαφές πως ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων θα συμπεριλάβει τις περιοχές όπου έληξε η εκκρεμότητα με το Ισραήλ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Στο ευρωκοινοβούλιο φέρνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος το θέμα των Τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών αλλά και των τελευταίων ημερών, 48 ώρες μάλιστα πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ερζερούμ.
Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, η ερώτηση έχει διπλό σκοπό: να ενημερωθούν για ακόμα μια φορά οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί για την επαναλαμβανόμενη απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, και δεύτερον να ενισχυθεί η υποτονική σε σχέση με τη σοβαρότητα των γεγονότων αντίδραση της κυβέρνησης.  

ΠΗΓΗ:  http://www.newscode.gr

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε με σημερινή δήλωσή της η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι βάζει σε δεύτερη μοίρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας προκειμένου να προχωρήσει η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και να εξασφαλίσει έτσι κερδοφορία σε μεγάλους ομίλους.
Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ της Τουρκίας ύστερα από πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν και την προγραμματισμένη για τις 7 του μηνός ομιλία του στη σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων, η γγ του ΚΚΕ είπε ότι η συμμετοχή του πρωθυπουργού σε αμιγώς εσωτερικού χαρακτήρα σύσκεψη «δεν μας γεμίζει απλώς ανησυχία, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει το επικίνδυνο βήμα για τον ελληνικό λαό, που σημαίνει, συμφωνία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου».
Στην πραγματικότητα, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, «μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι αμφισβητήσεις για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και οι γκρίζες ζώνες».
Η κυβέρνηση, πρόσθεσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει σε μεγάλους ομίλους πλούσια κερδοφορία με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον χρυσό κλπ.
Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ επισφραγίζει τη συμφωνία Ελλάδας -Τουρκίας για το Αιγαίο, σύμφωνα με τη γγ του ΚΚΕ, η οποία πρόσθεσε ότι οι «εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί». Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι όποια συμφωνία και αν γίνει, η Ελλάδα μπαίνει στις οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή που μερικές φορές λύνονται και με τα όπλα.
Η γγ του ΚΚΕ κάλεσε το λαό να προβληματιστεί πάνω σε αυτές τις εξελίξεις και «να μην επικυρώσει τίποτα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ:  http://www.newscode.gr

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΖΕΡΟΥΜ


Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Τα επόμενα 24ωρα ο Έλληνα πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα θα βρεθεί στο Ερζερούμ της Τουρκίας για να μετάσχει (στις 7 Ιανουαρίου) στην ετήσια «Διάσκεψη Τούρκων Διπλωματών», στην οποία μάλιστα συμμετέχουν υπουργοί Εξωτερικών των παραδοσιακών κρατών – συμμάχων της Τουρκίας, όπως του Πακιστάν και του Αφγανιστάν. Στην ετήσια τουρκική διπλωματική διάσκεψη μετέχει και η αμφιλεγόμενη υπουργός Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρετανίδα λαίδη Κάθριν Άστον.
Η επίσκεψη αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού έχει γίνει ήδη αντικείμενο σχολιασμού στο εσωτερικό της Ελλάδας, όχι μόνο για τον λόγο ότι η διάσκεψη πραγματοποιείται στην πόλη σύμβολο της γενοκτονίας των Ποντίων και των Αρμενίων (πέρυσι έγινε στο Μαρντίν, την πόλη σύμβολο της σφαγής των Ασσυρίων στην νοτιοανατολική Τουρκία) , ούτε βέβαια μόνο για την παράλειψη, της επίσκεψης στο Φανάρι, όπως τουλάχιστον μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ (η οποία είθισται κατά τη διάρκεια των επισκέψεων των πρωθυπουργών στη γειτονική χώρα), αλλά διότι ήδη διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα επισημαίνουν ότι «η επίσκεψη Παπανδρέου εντάσσεται στο πλαίσιο της άσκησης μυστικής διπλωματίας».
Η επίσκεψη δεν έγινε γνωστή σήμερα, αλλά διέρρευσε στον τουρκικό Τύπο και στην εφημερίδα Zaman στις 24 Νοεμβρίου του 2010, όταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Ερζερούμ για τη συγκεκριμένη διάσκεψη. Ήταν τόσο καλά ενημερωμένη η εφημερίδα Zaman ώστε τον περασμένο Οκτώβριο αποκάλυψε την άσκηση μυστικής διπλωματίας και σημεία αυτής, δηλαδή ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε την αμοιβαία περικοπή των αμυντικών δαπανών, όπως επίσης την εκ των προτέρων ενημέρωση σχετικά με τις διαδρομές των πλοίων στο Αιγαίο και τον ΝΑΤΟϊκό έλεγχο για τις πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών των δύο κρατών. Ομοίως στην Ελλάδα ήρθε στο φως περιεχόμενο απόρρητου τηλεγραφήματος, το οποίο αναφερόταν στο ενδεχόμενο συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, αποκαλύπτοντας μυστικές συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους δεν υπάρχει ακριβής ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων που θα έχει ο πρωθυπουργός στην Τουρκία τις επόμενες ημέρες. Έτσι οι επίσημες διαρροές αναφέρουν ότι «οι συζητήσεις για την υφαλοκρηπίδα έχουν περιέλθει σε τέλμα» και ότι η ατζέντα των συζητήσεων των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας στο περιθώριο της Διάσκεψης στο Ερζερούμ θα περιλαμβάνει το Αιγαίο, το θέμα της λαθρομετανάστευσης και την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, η οποία θα αποτελέσει το κύριο θέμα της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου ενώπιον των 200 επικεφαλής των τουρκικών διπλωματικών αντιπροσωπειών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Όμως, έστω και αν η ελληνική πλευρά διαψεύδει με συστηματικό τρόπο τα περί «άσκησης μυστικής διπλωματίας», ο Τουρκικός Τύπος (ο οποίος, όπως δείχνει το παράδειγμα της Zaman επιβεβαιώνεται), αναφέρεται σε επικείμενη συμφωνία που θα συνάψουν για το Αιγαίο οι δύο πλευρές κατά τη συνάντηση των κ.κ. Παπανδρέου και Ερντογάν το πρωί της Παρασκευής στο Ερζερούμ.
Το κακό είναι ότι διπλωματικοί κύκλοι την Αθήνα συμφωνούν με τα «επικείμενης συμφωνίας» και κάνουν λόγο για ελλιπή ενημέρωση, υπενθυμίζοντας ότι όταν ο κ. Παπανδρέου είχε αναλάβει εκτός από τα πρωθυπουργικά του και καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών είχε περίπου αποκλείσει έναν μεγάλο όγκο Ελλήνων διπλωματών από την ενημέρωση για τα επόμενα βήματα στον τομέα της άσκησης εξωτερικής πολιτικής, αφού δεν έδινε καμία κατεύθυνση σε διπλωμάτες, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων στο εξωτερικό.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και ελληνικοί πολιτικοί κύκλοι, όπως η ηγεσία του ΚΚΕ, αφού σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα η κα Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε μεταξύ άλλων «η συμμετοχή του κ. Παπανδρέου σε μία αμιγώς εσωτερικού χαρακτήρα σύσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών στην Τουρκία υπό τον κ. Ερντογάν, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει το μεγάλο, το επικίνδυνο βήμα για όλο τον ελληνικό λαό που σημαίνει συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Που σημαίνει στην πραγματικότητα ότι μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι αμφισβητήσεις από την Τουρκία κυριαρχικών δικαιωμάτων και οι γκρίζες ζώνες».

ΠΗΓΗ: http://www.newscode.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...