Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

“Τοῦ Σταυροῦ σου τόν τύπον ἐν οὐρανῷ θεασάμενος…”

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ;

Η πληροφορία που μετέδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, έκανε λόγο για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής τους το διάστημα μεταξύ 20 Μαρτίου και 7 Απριλίου.
Το σενάριο αυτό, υπάρχει εδώ και μήνες στην ατζέντα του πρωθυπουργού - στην πραγματικότητα υπήρχε και πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμη, αφού οι αλλαγές που θα έρθουν το 2011 θα είναι οι σκληρότερες που έχουν υπάρξει από την υπογραφή του μνημονίου.
Παράλληλα ξέρει ότι η εκτόξευση του χρέους μετά το 2011, ίσως οδηγήσει στην λήψη ακόμη πιο εξουθενωτικών μέτρων. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το "βαρύ" κλίμα που επικρατεί στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ - το οποίο φάνηκε ξεκάθαρα κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού- τότε είναι φανερό ότι οι πρόωρες εκλογές φαντάζουν ως μονόδρομος για τον Γιώργο Παπανδρέου.
Οι τάσεις που επικρατούν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το θέμα αυτό, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες: από τη μία εκείνοι που θεωρούν αναγκαίες τις εκλογές αφού εκτιμούν ότι οι πιέσεις που θα ασκηθούν μέχρι τότε θα είναι αφόρητες και από την άλλη εκείνοι που υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία.
Ο,τι κι αν ακούσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, δύο είναι τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα:

1. ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει πολύ σοβαρά το σενάριο των εκλογών τον Απρίλιο- αλλα δεν έχει ακόμη πάρει την τελική του απόφαση
2. η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση αν δεν έχει πρώτα εξασφαλίσει την άδεια του... ξενοδόχου- δηλαδή του ΔΝΤ.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/editorial/story/prowres-ekloges-ton-aprilio

ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ - ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


 Ερντογάν - Παπανδρέου συναντιούνται στην Τουρκία στις 7 Γενάρη και αναμένεται να ανακοινώσουν μέρος των συμφωνηθέντων για το Αιγαίο.
  • Σοβαρές εξελίξεις αναμένονται το Γενάρη
  • Ολα δείχνουν ότι η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένη συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα και τα άλλα ανοιχτά ζητήματα
 Πυκνώνουν οι ενδείξεις για τις κυοφορούμενες εξελίξεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή, παράλληλα με τις διευθετήσεις που έχουν δρομολογηθεί σε όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται τα όσα φέρεται να έχουν καταλήξει, υπό τη
μορφή συμφωνίας, οι κυβερνήσεις Ελλάδας - Τουρκίας, όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί σε επίπεδο ΝΑΤΟικών διευθετήσεων, αλλά και η στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μην ασκήσουν επί χρόνια δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, όπως τα 12 μίλια και ο ορισμός Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο.
Τις ανησυχίες εντείνει το γεγονός ότι κριτήριο, οδηγός και καταλύτης για τις εξελίξεις και τις επιλογές που γίνονται είναι η δίψα των πολυεθνικών μονοπωλίων και της ντόπιας αστικής τάξης για εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, αλλά και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ.
Στην πραγματικότητα, αυτό που προωθείται είναι η επαναχάραξη συνόρων και η συρρίκνωση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε βυθό, θάλασσα και αέρα, με σοβαρές επιπτώσεις στην ίδια την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Οι διευθετήσεις αυτές εμπεριέχουν το σπέρμα μελλοντικών εντάσεων που τροφοδοτούνται από τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Ημερομηνία καταλύτης φαίνεται πως είναι η 7η του Γενάρη 2011, οπότε ο Γ. Παπανδρέου θα επισκεφτεί τo Ερζερούμ της Τουρκίας και θα ανοίξει μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Τ. Ερντογάν την ετήσια διάσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να ανακοινώσουν το «σχέδιο ειρήνης» μεταξύ των δύο χωρών «με πρώτα θέματα αυτά του Αιγαίου και της υφαλοκρηπίδας».Το «γαϊτανάκι» για την προετοιμασία του εδάφους σέρνουν μια σειρά αποκαλυπτικών δηλώσεων και συνεντεύξεων αξιωματούχων των δύο κυβερνήσεων, με πρώτο στο χορό τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Ε. Μπαγίς. Σε πρόσφατη συνέντευξη, στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή», ο Ε. Μπαγίς θέτει το ζήτημα της ελληνοτουρκικής συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου, με ποσοστά 50-50 επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

Συγκλίνουσες απόψεις και δηλώσεις

Εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το Αιγαίο και έχοντας σαν δεδομένο ότι η ελληνική αστική τάξη έχει στρατηγικά επιλέξει για το Αιγαίο τη λύση της συνεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και της συνδιαχείρισης σε επίπεδο ελέγχου και άμυνας, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε: «Η άποψή μου είναι ότι μπορούμε να ψάξουμε μαζί στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και να εξορύξουμε το πετρέλαιο, που πιθανόν να υπάρχει. Ετσι, θα προκύψει πλούτος και αφθονία και για τις δύο χώρες. Συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, όχι της κυβέρνησης. Ας βρούμε πετρέλαιο, ας βγάλουμε λεφτά, ας τα μοιραστούμε κι έτσι οι πλατφόρμες του πετρελαίου να αποτελέσουν πλατφόρμα για λύση. Πρέπει να μετατρέπουμε τις κρίσεις σε ευκαιρίες. Τα πράγματα που μας ενώνουν είναι πιο σπουδαία από εκείνα που μας χωρίζουν».
Η άποψη αυτή του Τούρκου υπουργού έρχεται να «δέσει» με όσα είχε πει ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στις 21 Ιούλη 2010, στο ρ/σ «Real fm», ότι η ελληνική υφαλοκρηπίδα φθάνει μόνο μέχρι τα 200 μέτρα βάθος βυθού, αφήνοντας έτσι εκτός - για διευθετήσεις τύπου 50-50 - το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, το οποίο βάσει του Διεθνούς Δικαίου ανήκει στην Ελλάδα.
Απλά, ο Ε. Μπαγίς πάει τη συζήτηση ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας ποσοστά συνεκμετάλλευσης 50-50, σαν να πρόκειται για μιαν αδέσποτη περιοχή. Μιλάει ακόμα για «πλατφόρμες λύσης», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ανάλογες διευθετήσεις συνολικής συνδιαχείρισης του Αιγαίου και σε στρατιωτικό επίπεδο.
Κατά τα άλλα, ο Τούρκος υπουργός δηλώνει ότι «όταν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ, δε θα έχουμε πρόβλημα με τα μίλια. Το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μία ευρωπαϊκή θάλασσα κέρδους», ενώ δεν παραλείπει να προβάλει και την απειλή του μεγέθους της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα. «Για την Ελλάδα, λέει, η Τουρκία μπορεί να είναι η πιο σημαντική απειλή, αλλά για την Τουρκία, πιστέψτε με, η Ελλάδα δεν είναι απειλή σε σύγκριση με άλλες απειλές. Η Ελλάδα είναι φίλη».

Υφαλοκρηπίδα κατά βούληση!

Η διαμόρφωση του πλαισίου της ελληνοτουρκικής συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών πηγών του Αιγαίου έχει και τη συμβολή των ΗΠΑ. Το έθεσε, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1/8/2010), ο ειδικός απεσταλμένος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ενέργεια στην Ευρασία, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, προτρέποντας και τις δύο χώρες να συνάψουν εμπορική συμφωνία για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο, ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους «συνοριακές» διαφορές στο Αιγαίο που το χαρακτηρίζει ως «αμφισβητούμενη περιοχή».
Συγκεκριμένα είχε αναφέρει: «Θα ήλπιζα, εάν υπάρχουν φυσικές πηγές Ενέργειας στο Αιγαίο ή σε οποιαδήποτε άλλη αμφισβητούμενη περιοχή, αυτές να βοηθήσουν στην επίλυση των ζητήματος των συνόρων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Ο πρώτος είναι να υπάρξει, επιτέλους, συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα σύνορα. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, υπήρξαν περιπτώσεις όπου χώρες κατέληξαν σε "εμπορικές διευθετήσεις" και άφησαν το θέμα της οριοθέτησης των συνόρων για το μέλλον. Μπορώ να φανταστώ μια περίπτωση, στο Αιγαίο ή σε κάποια άλλη αμφισβητούμενη περιοχή, όπου το οικονομικό όφελος είναι και για τις δύο χώρες τόσο μεγάλο που τις συμφέρει να καταλήξουν σε μια επιχειρηματική λύση, ακόμη και εάν δε συμφωνούν στα συγκεκριμένα σύνορα».

Υπάρχουν μερικά ακόμα επεισόδια που συνθέτουν το ίδιο σκηνικό:
  • Στις 26/10/10, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «Kanal D», συνεδρίασε το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο και συζήτησε θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, το διεθνή εναέριο χώρο και την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο! Το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν, συζήτησε σενάρια για την «επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε μερικές περιοχές στα 7 μίλια και σε μερικές 8 μίλια». Την ίδια μέρα ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, Ε. Μπαγίς, ανέφερε ότι «χάρη στις προσπάθειες των πρωθυπουργών των δύο χωρών έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος» και «τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων θα δημοσιοποιηθούν όταν έρθει η ώρα». Τη συγκεκριμένη φόρμουλα της διευθέτησης κλιμακωτών χωρικών υδάτων είχε αποκαλύψει ο «Ρ», με δημοσίευμα στις 15 Σεπτέμβρη 2010. Βέβαια ο όρος «επέκταση» των ελληνικών χωρικών υδάτων είναι ψευδεπίγραφος, καθώς μια τέτοια ρύθμιση αποτελεί συρρίκνωση του δικαιώματος να επεκταθούν στα 12 ν. μίλια. 
  • Λίγες μέρες μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, ο Θ. Πάγκαλος στις 1/11/2010 μιλώντας σχετικά με το θέμα αυτό στη ΝΕΤ είπε πως «όλα αυτά έχουν συζητηθεί, έχουν ξαναμπεί στο τραπέζι» και διαβεβαίωσε ότι «διαπραγματεύσεις με την Τουρκία δεν κάναμε ποτέ, ούτε τώρα κάνουμε», γιατί «διαπραγματεύσεις σημαίνει ατζέντα». Αρα, διαπραγμάτευση γίνεται αλλά στο πλαίσιο μυστικής διπλωματίας, γι' αυτό άλλωστε και δε δημοσιοποιούνται τα πρακτικά από τις διμερείς επαφές των εντεταλμένων Ελλάδας και Τουρκίας. 
  • Αποκαλυπτικός για τα όσα συντελούνται στο παρασκήνιο της ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης, αναφορικά με τις διευθετήσεις στο Αιγαίο, ήταν ο Ε. Μπαγίς και με όσα δήλωσε στα «Νέα» στις 18/11/2010. Εκεί δίνει το πλαίσιο μιας εναλλακτικής συμφωνίας, σε περίπτωση που οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Γ. Παπανδρέου και Τ. Ερντογάν, δεν καταφέρουν άμεσα να επιλύσουν όλα τα θέματα στο Αιγαίο και προτείνει στις «διαφιλονικούμενες» περιοχές «να φτιάξουμε πλατφόρμες πετρελαίου και αυτές να γίνουν πλατφόρμες επίλυσης των διαφορών».

Μπουρλότο σε βάρος του λαού

Η υιοθέτηση τέτοιου είδους διευθετήσεων ενέχει θανάσιμους κινδύνους για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είτε με τη λύση της συνεκμετάλλευσης, είτε με τη λύση της χάραξης της υφαλοκρηπίδας με τρόπο που θα οδηγούσε σε περικύκλωση ελληνικών νησιών από τουρκική υφαλοκρηπίδα ή παρεμβολή τουρκικής υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Θα σημάνει πλήρη ανατροπή του στάτους που διαμορφώθηκε στο Αιγαίο μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους (1012-1913) και τη Συνθήκη της Λοζάνης (1923).
Αν ανάμεσα στα ελληνικά νησιά στήνονταν τουρκικές πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου ή φυσικού αερίου, αυτό θα συμπαρασύρει τον έλεγχο του εναέριου χώρου, την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης, αλλά και το συνολικό επιχειρησιακό - στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής αυτής, αφού η Τουρκία θα επικαλείται την προστασία και την ασφάλεια των «ζωτικών» της συμφερόντων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, αυτό που λέει ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Ε. Μπαγίς ότι οι πλατφόρμες του πετρελαίου μπορούν να γίνουν πλατφόρμες επίλυσης και των άλλων, πέραν της υφαλοκρηπίδας, προβλημάτων.
Και μόνο το γεγονός ότι τέτοιες διευθετήσεις επιταχύνονται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα δέχονται μια χωρίς προηγούμενο επίθεση σε εναπομείναντα δικαιώματα και κατακτήσεις τους, δείχνει πως η επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία και στόχο έχει να ισχυροποιήσει τη θέση των μονοπωλίων σε όλα τα επίπεδα.
Ορος απαράβατος για να διευθετηθούν οριστικά προς όφελος του ελληνικού και του τουρκικού λαού τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών και το Αιγαίο, είναι να φύγουν από τη μέση το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, να απαλλαγούν και οι δύο λαοί από την εξουσία των μονοπωλίων.

Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ

ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΕΣΒΗΣΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΕΝΟΡΑ...


Βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής να βάλει στη θέση τους τα πράγματα. Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς για το σιωνισμό, την παγκοσμιοποίηση και το Χίτλερ, αποτελούν προσβολή του ελληνικού μας πολιτισμού. Είπε: «Οι απόψεις αυτές είναι στο περιθώριο, προσβάλλουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας». Του πολιτισμού των πεταλωτήδων, συμπληρώνω.
Γαϊδούρια πεταλώνουμε εμείς (την κυβέρνηση που φορτωθήκαμε), γαϊδούρια πεταλώνει κι αυτός (την υπερκυβέρνηση, διακυβέρνηση, παγκόσμια κυβέρνηση κλπ.) που είναι φορτωμένα στην πλάτη του.
Όποιoς δεν ανάψει λαμπάδα στο oλοκαύτωμα, άσπρη μέρα τα ματάκια του δεν θα δουν.
Και τόλμησε λοιπόν ο Σεραφείμ Πειραιώς να σβήσει ένα κεράκι από την μενορά, την επτάφωτη λυχνία! Τι θράσος κι αυτό!! Οι μεταμοντέρνοι ιστορικοί του αναθεωρητισμού τα ανατρέπουν όλα όσα ξέραμε. Όλο νέα πράγματα μαθαίνουμε, διότι οι προηγούμενοι μας τα έκρυβαν και μας παραπλανούσαν. Μαθαίνουμε ότι οι ματσεντόνες είναι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου και τα ματσεντονικά η γλώσσα που μίλαγε. Βγαίνουν και πανεπιστημιακές εργασίες περί αυτού του θέματος και όλοι ονομάζουν τα Σκόπια ματσεντόνια. Μόνο ένα πράγμα δεν υπόκειται σε έρευνα και δεν μπαίνει στο μικροσκόπιο της νεοτερικότητας: Αυτή η ιστορία με το Ολοκαύτωμα. Κάτι πήγε να κάνει ο Ροζέ Γκαρωντύ και τον πήγαν στο δικαστήριο. Άλλος ένας παπικός ιερέας κάτι είπε και αναγκάστηκε γονυπετής ο πάπας να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει στην τάξη τον αμφισβητία.
Η άρνηση και η αμφισβήτηση των αποφάσεων του δικαστηρίου της Νυρεμβέργης - μέσα σ΄ αυτές είναι και η ολοκαύτωση - συνιστά πολιτικό αδίκημα και επιφέρει την καταδίκη του αντιρρησία. Γιατί όλα να αναθεωρούνται και στο απυρόβλητο μένει μόνο αυτή η περίπτωση της ιστορίας με το ολοκαύτωμα; Εδώ, για τη δίκη του Ιησού, που έχει τόσα εκατομμύρια πιστών, έχουν γραφεί τόμοι βιβλίων που υποστηρίζουν αντίθετες γνώμες και δεν επιτρέπεται να αμφισβητήσουμε την πίστη στο Ολοκαύτωμα;
Τι είναι πάλι τούτο; Μας επέβαλαν κάποιο δόγμα και δεν το ξέρουμε; Θα πάμε φυλακή αν πούμε ότι κάτι δεν πάει καλά με όλα αυτά; Ή μήπως θα μας κόψουν τα δάνεια για να πεθάνουμε της πείνας ή να αρχίσουμε πάλι να σφαζόμαστε μεταξύ μας;  
Κάτι δεν πάει καλά, κάτι δεν πάει καλά, κάτι βρωμάει.

ΠΗΓΗ: http://resaltomag.blogspot.com/2010/12/blog-post_9658.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...