Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Ανέτειλε το έαρ..."

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

“Δεν είσαι μόνος σου. Εγώ είμαι εδώ.”

"Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010, παραμονή Χριστουγέννων" γράφουν τα ημερολόγια αλλά η διάθεση όλων θυμίζει περισσότερο Μεγάλη Παρασκευή. Δεν θυμάμαι να έχω ζήσει πιο μελαγχολικά, συννεφιασμένα, γκρίζα Χριστούγεννα. Η αγορά περνάει την χειρότερη περίοδο της, οι έμποροι ξέρουν ότι το στοίχημα των γιορτών χάθηκε και οι εργαζόμενοι "κρατούν την ανάσα τους" για την επόμενη μέρα. Οι ειδικοί λένε ότι τα ποσοστά μελαγχολίας -που έτσι κι αλλιώς αυξάνονται μέσα στα Χριστούγεννα- βρίσκονται πλέον σε όρια συναγερμού! Η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών βιώνει τις γιορτές με ένα "πλάκωμα" στην ψυχή- τα λεφτά δεν φτάνουν, δουλειές δεν υπάρχουν, οι υποχρεώσεις αυξάνονται, τα ΜΜΕ τρομοκρατούν, οι πολιτικοί μας είναι "λίγοι" και ανεπαρκείς, το ρημάδι το "φως" δεν φαίνεται πουθενά στην άκρη του τούνελ!
Τι μας απομένει; Μιλώντας με φίλους ψυχολόγους μου είπαν ότι η μόνη διέξοδος για να μείνουμε όρθιοι και να μην βυθιστούμε στην μελαγχολία, είναι να έχουμε ο ένας τον άλλο τις δύσκολες αυτές στιγμές!
Τα παιδιά μας, οι σύντροφοι, οι γονείς -για όσους έχετε την ευλογία να τους έχετε κοντά σας-, τα αδέλφια μας, οι λίγοι έστω φίλοι, ο κουμπάρος, ο συγγενής, ο συνάδελφος που λέμε κάθε πρωί τον πόνο μας, ο συγχωριανός στο καφενείο, ο κολλητός που πάμε μαζί του στο γήπεδο, ο συμπαίκτης στο τάβλι, η γειτόνισσα που κάνουμε κουτσομπολιό ... η φράση "όλα θα πάνε καλά, δεν είσαι μόνος σου"- αυτά είναι τα μόνο που μπορούν να μας σώσουν τα φετινά Χριστούγεννα!
Κι ας ξέρουμε ότι στην ουσία δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τον διπλανό μας- δεν έχουμε τον τρόπο να τον στηρίξουμε οικονομικά, δεν μπορούμε να τον σώσουμε από την ανεργία, δεν έχουμε το μαγικό ραβδί που θα σβήσει τα χρέη του. Έχουμε όμως αυτό που οι παλιότεροι λέγανε "την έγνοια του"!
Ας μοιραστούμε λοιπόν με τους δικούς μας τον "πόνο" μας και ας αναζητήσουμε την συντροφιά τους, τις μέρες των Χριστουγέννων. Ας μην τους αφήσουμε μόνους και ας μην μείνουμε μόνοι μας. Το καλύτερο δώρο για φέτος, είναι το "εγώ είμαι εδώ" και δεν κοστίζει τίποτα!
Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά θα περάσουν- αλλά πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΔΩ όταν θα συμβεί. Γιατί όπως λέει και ο φίλος μου ο Μαχαιρίτσας στην συνέντευξη που έδωσε στο newsbomb και τον Αντώνη Ανδρικάκη "κουφάλες, δεν ξοφλήσαμε"!

ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr/editorial/story/den-eisai-monos-soy-egw-eimai-edw

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


 Η Κυπριακή Δημοκρατία κατήγγειλε την Τουρκία στα Ηνωμένα Έθνη για νέες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της.
Ο Κύπριος μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-μουν, με την οποία καταγγέλλει τουρκικές παραβιάσεις και παραβάσεις των διεθνών κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας και του κυπριακού εθνικού εναέριου χώρου που σημειώθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου. Η επιστολή κυκλοφόρησε χθες ως επίσημο έγγραφο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ο κ. Χατζημιχαήλ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της κυπριακής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι "αυτές οι συστηματικές παραβιάσεις της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τους κανονισμούς της διεθνούς αεροπλοΐας, ενώ συνεχίζουν να απειλούν σοβαρά την πτητική ασφάλεια στην περιοχή".
Στη συνέχεια, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου σημειώνει ότι "η αδιαμφισβήτητη δικαιοδοσία της Κυπριακής Δημοκρατίας επί του κυρίαρχου εδάφους της, και ως ακολούθως η απόρριψη οιασδήποτε αιτιάσεως της Τουρκίας ή της υποτελούς της διοίκησης στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού επί του εναερίου χώρου της Κύπρου, έχει ορισθεί σε πολλαπλές περιπτώσεις.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/toyrkikes-parabiaseis-kai-sthn-kypro

TΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΜΗ! - "ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ...


 Την ώρα που στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και το ΓΕΝ αναλώνονταν στο να προσπαθούν να αποδείξουν ότι το "ξεφλούδισμα" του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ είναι σύνηθες περιστατικό, οι Τούρκοι προχωρούσαν σε άλλη μία επιθετική ενέργεια στέλνοντας την πολύ γνωστή μας κορβέτα  BODRUM (F-501) A-69 type, σε αποστολή έξω από την Κύμη στην Εύβοια με όλα τα ραντάρ και τους αισθητήρες της ανοικτά και παραβιάζοντας επί μισή ώρα τα εθνικά χωρικά μας ύδατα έξω από την Σκύρο!
Η BODRUM ξεκίνησε την πορεία της το απόγευμα από τα Δαρδανέλλια πήρε πορεία δυτική πέρασε ανοικτά του Αγίου Όρους και εν συνεχεία ακολούθησε πορεία νότια.
Έφτασε στην Σκύρο, τον βασικό πυλώνα της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο, όπου με χαμηλή ταχύτητα πέρασε δυτικά του νησιού και κατευθύνθηκε προς την Κύμη στην Εύβοια, στο ύψος της Κύμης πήρε πορεία βορειοανατολική και τώρα βρίσκεται δυτικά της Χίου, κάπου στο κεντρικό Αιγαίο. Στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρέθηκε περί τις 02.40 τα ξημερώματα και αποχώρησε από αυτά περί τις 03.15.
Στην Σκύρο είναι πέρα από την Σμηναρχία Μάχης, είναι εγκατεστημένη μία συστοιχία MIM-104 Patriot ΡAC-3 και επίσης μία συστοιχία MM-40 Exocet που ελέγχουν όλο το Αιγαίο, από την περιοχή εξόδου των Δαρδανελλίων μέχρι και την περιοχή έξω από τον ναύσταθμο της Σμύρνης.
Είναι η δεύτερη κίνηση τέτοιου είδους που κάνουν οι Τούρκοι μέσα σε μία εβδομάδα και ο προβληματισμός ως προς το τι εξυπηρετούν αυτές οι κινήσεις στα Επιτελεία είναι αρκετά έντονος. Υπάρχει μία άποψη ότι πιθανόν να δοκιμάζουν το νέο σύστημα ραντάρ ελέγχου του Αιγαίου το Uzun Ufuk.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση είναι η πρώτη φορά που ακολουθούν αυτή την πορεία. Η BODRUM είχε γίνει "διάσημη" όταν τον Αύγουστο του 2009 έχασε λίγο έξω από το Καστελόριζο σε πρόσκρουση στα βράχια ξέρας της περιοχής τον ανθυποβρυχιακό θόλο της.

ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός 8 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθαν στις 10:45 στο FIR Αθηνών βορείως της Χίου, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.
Στις 11:10, τα αεροσκάφη του σχηματισμού πέταξαν πάνω από τους Φούρνους και στις 11:13 πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος από 10.000 έως 24.000 πόδια και εξήλθαν του FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου, στις 11:14.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική. «Παρότι οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο συνεχίζονται αμείωτες, η κυβέρνηση εξακολουθεί να παριστάνει τον αδιάφορο παρατηρητή», δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Θεόφιλος Λεονταρίδης, με αφορμή τη νέα Τουρκική πρόκληση.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/toyrkikh-proklhsh-apo-aeros

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...