Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Καρδιά της Ελλάδος... η ΠΑΝΑΓΙΑ της Μακεδονίας"

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Θ.Πάγκαλος: "Στρατηγικής σημασίας οι σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας"

"Πρωταρχικής και στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα" χαρακτήρισε τις σχέσεις με τη Ρωσία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά την έναρξη της ημερίδας του Ελληνορωσικού Συνδέσμου με θέμα «Ρωσία-Ελλάδα-Κύπρος: Πολιτικές, Οικονομικές και Πολιτιστικές Συνέργειες. Παρόν και Μέλλον» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Αναφερόμενος στη διμερή συνεργασία γύρω από τα ενεργειακά θέματα, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη πρωταρχικό στόχο για την ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε ωστόσο τους φόβους για την υλοποίησή του, δεδομένης της στάση της βουλγαρικής κυβέρνησης. Υποστήριξε μάλιστα ότι υπάρχουν πετρελαϊκές εταιρείες που χρησιμοποιούν όλα τα πολιτικά και οικονομικά μέσα που διαθέτουν, ώστε να μην κατασκευαστεί ο αγωγός. «Αυτός ο αγωγός για να κατασκευαστεί χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή της Βουλγαρίας, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι ανυπέρβλητο το αδιέξοδο», σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως πρόσθεσε εξάλλου, η Ρωσία και η Ελλάδα, πρέπει να δουν τι μέσα επιρροής και πίεσης διαθέτουν, «ώστε να καταλάβει και η βουλγαρική ηγεσία ότι δεν είναι προς το συμφέρον του βουλγαρικού λαού μια πολιτική που απομονώνει τη χώρα μέσα στα Βαλκάνια και από την Ελλάδα αλλά και περαιτέρω από τη δυτική Ευρώπη, για συμφέροντα που είναι ιδιωτικά και υπερπόντια-υπερατλαντικά».
Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του τουρισμού, που όπως σημείωσε ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι σε μια περίοδο κρίσης, οι αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 50%, ενώ προέβλεψε ότι και την επόμενη χρονιά θα σημειωθεί περαιτέρω αύξηση στον τομέα αυτό.
Στην ιδιαίτερη σημασία της υλοποίησης του Αγωγού South Stream αλλά και του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε χαιρετισμό του, ο οποίος ανεγνώσθη από τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας και ΓΓ του Ελληνορωσικού Συνδέσμου κ. Θ.Ψαλιδόπουλο.
Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη εγγύτητα που αισθάνεται ο ελληνισμός με τον ρωσικό λαό, κάτι - που όπως σημείωσε- αντανακλάται στους μακροχρόνιους κοινούς δεσμούς, που αποτελούν συνάμα και το γόνιμο έδαφος, πάνω στο οποίο αναπτύσσεται ο δυναμισμός των στρατηγικών μας σχέσεων.
Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Ευβοίας και Β΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνορωσικου Συνδέσμου, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος αφού υπενθύμισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, έβαλαν τις ελληνορωσικές σχέσεις σε άλλο επίπεδο, ευχήθηκε και η σημερινή κυβέρνηση να πορευθεί στον ίδιο δρόμο.
Επισήμανε παράλληλα ότι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι ένα κατ' εξοχήν έργο προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς η κατασκευή του θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των δεξαμενόπλοιων που περνούν καθημερινά τα Δαρδανέλια και σημείωσε ότι αυτό είναι ένα επιχείρημα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα.
Στη σημασία των ελληνο-ρωσικών σχέσεων για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική ύφεση και την κρίση που διανύουμε αναφέρθηκαν και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, πρέσβης ε.τ. κ. Γεωργίου, όσο και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Πάνος Τριγάζης.
Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυναν μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Βλαντίμιρ Τσχιβισβίλι ο οποίος υπογράμμισε τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τον ρόλο της ως βασικού οικονομικού εταίρου Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ, ο οποίος ανέπτυξε το άριστο πλαίσιο των σχέσεων, οικονομικών και πολιτικών, στο τρίγωνο Ρωσία-Ελλάδα-Κύπρο.

ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αερομαχίες με τα μάτια


Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αποφεύγουν τις εναέριες εμπλοκές με τα τουρκικά μαχητικά για οικονομία στα καύσιμα! Για αδυναμία κατηγορεί το ΥΕΘΑ η αξιωματική αντιπολίτευση. Δείτε τα στοιχεία:

Για να περιγράψουμε μια κακή άμυνα ποδοσφαίρου λέμε ότι οι παίκτες μάρκαραν με τα μάτια. Στην Εθνική Άμυνα φαίνεται πλέον πως και οι πιλότοι μας μαρκάρουν με τα μάτια.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν τα τουρκικά μαχητικά εισέρχονται παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο, απογειώνονται μεν ελληνικά αεροσκάφη που τα αναγνωρίζουν και τα αναχαιτίζουν, αποφεύγουν δε συστηματικά να εμπλακούν μαζί τους σε εικονική αερομαχία! Δηλαδή, αποφεύγουν την καταδίωξη των Τούρκων πιλότων όταν αρνούνται να αποχωρήσουν από το FIR Αθηνών.
Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ύστερα από ερώτηση του τομεάρχη άμυνας της ΝΔ Θεόφιλου Λεονταρίτη, είναι αποκαλυπτικά:
Το 2009 σημειώθηκαν 238 εμπλοκές (εικονικές αερομαχίες) ενώ το 2010 μόνο 13! Είναι πρόδηλο πως οι πιλότοι μας έχουν λάβει οδηγίες, όταν οι Τούρκοι αρνούνται την αποχώρησή τους από τον ελληνικό εναέριο χώρο, να περιορίζονται μόνο στην αναγνώρισή τους και να μην εμπλέκονται σε σκληρές αερομαχίες.
Η εξήγηση που δίνεται ανεπίσημα από κύκλους της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ότι η ήπια τακτική ακολουθείται για λόγους εξοικονόμησης πόρων αφού οι αερομαχίες κοστίζουν.
Ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση υπονοεί ενδοτισμό της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «αδυναμία» στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Λεονταρίτης, υπάρχει αλλαγή της επιχειρησιακής συμπεριφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας και επισημαίνει ότι ακόμη και την ημέρα της γιορτής του όπλου στις 8 Νοεμβρίου ύστερα από υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά τα μαχητικά μας απέφυγαν τις εμπλοκές.   

ΠΗΓΗ: http://news247.gr/ellada/amyna/article711579.ece

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...