Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Ἄξιόν ἐστιν ὡς ἀληθῶς..."

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ


Τις αρμοδιότητες του νέου φορέα για την έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα δικαιώνοντας τις αποκαλύψεις του Κώστα Χαρδαβέλλα και του newsbomb για τον ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, παρουσίασε στο υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, . 
Ο φορέας θα είναι ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε.» (ΕΔΕΥ Α.Ε.).Σκοπός της η άσκηση και διαχείριση για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας, καθώς και η διαχείριση, ο έλεγχος και η παρακολούθηση των σχετικών συμβάσεων που συνάπτονται ή έχουν συναφθεί στο παρελθόν από το Δημόσιο.
Ο φορέας θα έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
• Παροχή εισηγήσεων και γνωμοδοτήσεων στο Δημόσιο σχετικών με τη διαχείριση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του Δημοσίου για την αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
• Διερεύνηση και αξιολόγηση του δυναμικού της χώρας σε υδρογονάνθρακες.
• Διαχείριση των στοιχείων και δεδομένων που αποκτήθηκαν στο παρελθόν ή θα αποκτώνται στο μέλλον κατά τη διάρκεια εργασιών.
• Εισήγηση προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ των προτεινόμενων περιοχών προς παραχώρηση, καθώς και του τύπου της σύμβασης.
• Προετοιμασία και διεξαγωγή των σχετικών διαγωνισμών, καθώς και αξιολόγηση των προσφορών για την παροχή δικαιωμάτων επί των ανωτέρω περιοχών.
•Αξιολόγηση των αιτήσεων άδειας αναζήτησης.
• Σύνταξη, διαπραγμάτευση και εισήγηση προς υπογραφή των σχεδίων των σχετικών συμβάσεων, Προεδρικών Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων.
• Εκπόνηση οικονομοτεχνικών αποτιμήσεων και ανάλυση επιχειρηματικών κινδύνων και κατάρτιση οικονομοτεχνικών μελετών ανάπτυξης κοιτασμάτων.
• Συνεχής παρακολούθηση και ανάλυση της διεθνούς ενεργειακής αγοράς, ιδιαιτέρως σε θέματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
• Άμεση συνεργασία με υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και με σχετικές Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άλλους οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/energeia/story/thema-xronou-oi-ereunes-gia-ta-petrelaia

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

Πέντε σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι συνολικά από 19 αεροσκάφη - τα τέσσερα οπλισμένα - προκάλεσαν σήμερα στο νότιο, κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τρεις παραβάσεις και οκτώ παραβιάσεις.
Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/nees-parabiaseis-apo-tourkika-maxitika2

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ

Οι Έλληνες σύντομα θα ξεσηκωθούν [*]
 Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου έχει ανέβει από τον Οκτώβρη και συνεχίζεται η θεατρική διασκευή ενός έργου που γράφτηκε πριν από 100 χρόνια, αλλά δυστυχώς φαντάζει και πάλι επίκαιρο. Πρόκειται για το «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, που πέρασε στην νεότερη καλλιτεχνική ιστορία μας χάρη στην «πολιτική» διασκευή του από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, το 1959. Το έργο καταγράφει αλληγορικά την παρακμή και την διαφθορά της Ελλάδας –«Η χώρα των Μοιρολατρών»- των αρχών του 20ου αιώνα πριν από την επανάσταση του 1909. Οι ανίκανες αρχές της χώρας, ο βασιλιάς «Αστόχαστος» και η αυλή των «Πανούργων» έχουν κατακλέψει και ρημάξει τα πάντα.
Ο νεαρός πρίγκιπας, που συμβολίζει τις νέες κοινωνικές δυνάμεις, ανατρέπει στο «παρά πέντε» της καταστροφής το ξεπεσμένο κατεστημένο με την βοήθεια της «κυρά-Φρόνησης» και της κόρης της «Γνώσης», και έτσι σώζει την χώρα. Η αλληγορία είναι προφανής για την ανερχόμενη αστική τάξη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Η σωτήρια αντίδραση του λαού στο έργο έρχεται με την κινητοποίηση του φιλότιμου των κατοίκων και την πανστρατιά όλων των υγιών δυνάμεων, όταν το κράτος φθάνει στην έσχατη φτώχεια και κατάντια. Ήταν πάλι μια εποχή για την Ελλάδα μεγάλης ταπείνωσης μετά την ήττα του 1897 (η ανοιχτή πληγή της Κύπρου είναι κάτι αντίστοιχο σήμερα) και οικονομικής χρεωκοπίας. Το έργο, όταν ξανανέβηκε επί χούντας, ενίσχυσε το αντιστασιακό πνεύμα στηλιτεύοντας τις ανίκανες ηγεσίες που προδίδουν τον λαό και εγκαταλείπουν την άμυνα της χώρας.
Είναι εξαιρετικά επίκαιρο στις ημέρες του Μνημονίου, που η εθνική μας υπόσταση κινδυνεύει και ο λαός ψάχνει να βρει την λύση σε μια νέα πατριωτική επιστράτευση.
 Οι σημερινοί «Σταυροφόροι» του ΔΝΤ και οι «Πανούργοι» συνεργάτες τους στην ντόπια πολιτική εξουσία ετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο της ταπείνωσης και της λεηλασίας της χώρας. Το ζητούμενο θα είναι η απογύμνωση, σε βραχύ ορίζοντα, των Ελλήνων από κάθε όπλο άμυνας, ιδεολογικό και φυσικό, με την διάλυση μέσω νέων «μεταρρυθμίσεων» της εθνικής παιδείας, των πνευματικών ιδρυμάτων και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Θέλουν να μας αφαιρέσουν κάθε ελπίδα αντεπίθεσης και ανάστασης για να προχωρήσουν στην οριστική κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Η θρασύτατη παρουσία της διεθνούς μαφίας των Στρως-Καν, Τρισέ και Σία… στην Αθήνα σηματοδοτεί την τελική εισβολή για την εξόντωσή μας με συνοπτικές διαδικασίες...
Στην αντίστοιχη περίπτωση της Ιρλανδίας, το Σιν Φέϊν (πολιτική έκφραση του IRA) είχε την δύναμη να πει «ΟΧΙ». Εφ’ όσον απειλείται πάλι η εθνική μας ανεξαρτησία, ενεργοποιούμε και εμείς ξανά τον ένοπλο αγώνα, είπαν οι Ιρλανδοί. Εκεί δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες στρατιές από δημοσιογράφους-παπαγαλάκια, απαθείς δικαστικούς, εξωνημένους διανοούμενους και πουλημένους κρατικούς υπαλλήλους που γονατίζουν την Ελλάδα. Ούτε οι συνδικαλιστικές ηγεσίες προσκυνάνε στα τέσσερα τα αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί και όσα πρόκειται να συμβούν θα δοκιμάσουν σκληρά τις ελληνικές αντιστάσεις. Το σάπιο καθεστώς σύντομα θα αρχίσει να ξεψυχάει γι’ αυτό θα γίνεται και πιο επικίνδυνο, πιο υποκριτικό και πιο αδίστακτο. Πιο έτοιμο από ποτέ για να παραδώσει τα πάντα στις πιο καταστροφικές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης.
«Η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σωθεί, αλλά έντεχνα θα χρεωθεί ακόμη περισσότερο μέχρις ότου οι πόροι της χώρας να περάσουν σε χέρια συγκεκριμένων εταιρειών. Αυτό θα γίνεται μέχρις ότου οι πολίτες καταλάβουν πως τους επιβάλλουν μια σύγχρονη δουλεία και ξεσηκωθούν…».
Τάδε έφη ο John Perkins, πρώην στέλεχος της CIA, οικονομικός εκτελεστής και συγγραφέας του βιβλίου: «Καταθέσεις ενός οικονομικού εκτελεστή».
Έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Η επιχείρηση των Σταυροφόρων του Μνημονίου για την διάλυση της χώρας είναι ένα ζωντανό «Παραμύθι χωρίς Όνομα» στο οποίο μπορούμε να βρούμε αρκετές ομοιότητες με την σημερινή κατάσταση. Οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουμε πρώτη φορά παρόμοιους κινδύνους, απειλές και κατοχές, προερχόμενες εξ Εσπερίας. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία μας, θα δούμε ότι εκεί υπάρχουν οι απαντήσεις, γι’ αυτό οι νεοταξίτες δωσίλογοι την φοβούνται «όπως ο διάολος το λιβάνι». Ο σπουδαίος Τσιφόρος γράφει σχετικά στις περίφημες «Σταυροφορίες» του, όταν ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Αλέξιος απευθύνεται στον επικεφαλής των Σταυροφόρων: «[…] Όλα καλά και άγια, αλλά δω είμαστε κράτος, αυτοκρατορία και έχουμε δικιά μας συνήθεια. Και λοιπόν σαν κράτος που είμαστε και σαν άνθρωποι που πολεμάμε αιώνες για την ελευθερία μας, δεν γίνεται να καταντήσουμε τσογλάνια των δυτικών, έτσι δηλαδή επειδή μούρθατε πνιγμένοι στο σιδερικό. […] Εγώ είμαι ο αφέντης, δικό μου το μαγαζί, εγώ θα κάνω κουμάντο, ετεροδικίες και κολπάκια δεν έχει, σύμμαχοι–σύμμαχοι, όχι όμως και μπάτε σκύλοι αλέστε, αυτά οι σημερινοί Έλληνες δεν τα σηκώνουνε, δεν ξέρω τι θα κάνουνε οι παρακάτω, τώρα σεβόμαστε τον εαυτό μας, γι’ αυτό είμαστε και αυτοκρατορία». Κι ο Αλέξιος μάζεψε τους ανθρώπους του. «Βαράτε τους τώρα που ‘ναι λίγοι, γιατί άμα πολλέψουνε θα χουμε χειρότερα». Είναι πλέον η ώρα και εμείς οι «παρακάτω» Έλληνες… να σεβαστούμε τον εαυτό μας και την ιστορία μας. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την μεγάλη σύγκρουση. Ή αυτοί ή Εμείς. Χωρίς έλεος, χωρίς δισταγμό!

*[Εκτενής ανάλυση για το θέμα υπάρχει στο Hellenic Nexus, τ.47, Δεκ. 2010, που κυκλοφορεί]

ΠΗΓΗ: http://anaxfiles.blogspot.com/2010/12/blog-post_3654.html

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821”!


"Ένοπλες συγκρούσεις" χαρακτήρισε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη την Επανάσταση του 1821, στην ομιλία της κατά την 100η συνάντηση του Bab-I Ali στην Κωνσταντινούπολη. Ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο Αιγαίο, τη Μικρασιατική καταστροφή - υπονοώντας ότι οι εδαφικές φιλοδοξίες των Ελλήνων ήταν ο καταλύτης- , αλλά και την αποκατάσταση Οθωμανικών μνημείων με χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης!
Διαβάστε τα αποσπάσματα της ομιλίας της:

Οι... ένοπλες συγκρούσεις του 1821
"Αγαπητοί φίλοι, τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά, μπορούν να θεωρηθούν ως “η χιλιετία των συγκρούσεων”. Αυτό, βέβαια, εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453, και το 1821."

Το Αιγαίο ως γέφυρα συνεργασίας
Για το Αιγαίο η κ. Μπακογιάννη δήλωσε:
" Το Αιγαίο, θα πρέπει να γίνει η γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας, όχι η διαχωριστική γραμμή. Όταν όμως φτάσουμε στην τελική φάση των διερευνητικών συνομιλιών και θα πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές: κανείς δεν ξεχνά ότι η Τουρκία κατέχει μια σημαντική παράκτια ζώνη στο Αιγαίο. Αυτή η θάλασσα όμως για την Τουρκία δεν είναι η Μαύρη Θάλασσα ή η Μεσόγειος. Σχεδόν το ένα τρίτο της Ελληνικής επικράτειας αποτελείται από νησιά, τα περισσότερα των οποίων βρίσκονται στο Αιγαίο. Δεν μπορούμε λοιπόν ρεαλιστικά να πιστεύουμε ότι θα λύσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα σε αυτή τη θάλασσα, αγνοώντας αυτό το απλό γεγονός."

Η ελληνική χρηματοδότηση για τα Οθωμανικά μνημεία
Στη συνέχεια τόνισε ότι βρίσκεται στην Κων/πολη "ως φίλη" και κατονόμασε μία σειρά από πρωτοβουλίες των δύο χωρών που την κάνουν περήφανη:
"Χαίρομαι ιδιαιτέρως που η επίσκεψή μου συμπίπτει με την επιστροφή των τίτλων ιδιοκτησίας του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου. Χαίρομαι επίσης για την απόφαση που έλαβε η Ελληνική κυβέρνηση να αποκαταστήσει πλήρως ένα από τα μεγαλύτερα Τζαμιά της Ευρώπης στην Ελληνική επικράτεια, στο Διδυμότειχο, στη Δυτική Θράκη, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Σας ανακοινώνω επίσης με χαρά ότι δεκάδες μνημεία της Οθωμανικής Περιόδου βρίσκονται σε διαδικασία πλήρους αναστήλωσης, την οποία χρηματοδοτεί η Ελληνική κυβέρνηση και η Ε.Ε."

Για την Μικρασιατική καταστροφή
H κα Ντόρα Μπακογιάννη έκανε αναφορές και στην Μικρασιατική Καταστροφή, αναφέροντας: "Καταλαβαίνετε λοιπόν, πολύ καλά, πιστεύω, γιατί οι σημερινοί Έλληνες, έχουν τόσο βαθιά και διακαή επιθυμία για ειρήνη και εποικοδομητική συνύπαρξη με τους γείτονές τους-ιδιαίτερα την Τουρκία. Κατ' αρχάς γιατί η Ελλάδα από το 1922 δεν έχει επιδείξει καμία εδαφική φιλοδοξία. Δεύτερον, και τα δύο κράτη, διατηρούν την κληρονομιά της ειρήνης και της συνεργασίας που τους κληροδότησαν δυο μεγάλοι Ηγέτες, ο Ατατούρκ και ο Βενιζέλος".

Οι προϋποθέσεις για την ένταξη
Κλείνοντας, δεν παρέλειψε πάντως να πει ότι "τα θέματα της Κύπρου και του Αιγαίου, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την ένταξη στην Ε.Ε, όπως θρησκευτικές ελευθερίες, δικαιώματα των μειονοτήτων και δικαίωμα περιουσίας στην Τουρκία, η ομαλή λειτουργία του Τουρκικού πολιτικού συστήματος, και η απόσυρση των Τουρκικών στρατευμάτων από την πολιτική σκηνή είναι σημαντικές προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων".

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/enoples-sugkrouseis-i-epanastasi-tou-1821

ΜΠΑΡΑΖ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ


Δεκαοκτώ Τουρκικά αεροσκάφη-τέσσερα εκ των οποίων οπλισμένα- προκάλεσαν χθες, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 13 παραβιάσεις και 14 παραβάσεις (αντίστοιχα).
Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/mparaz-tourkikon-parabiaseon

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...