Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"Πρώτος ως υπάρχων της στρατιάς,της επουρανίου Αρχιστράτηγε Μιχαήλ..."

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΓΟΥΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ


Ευτυχία για τον τόπο το μνημόνιο λέει ο Θ. Πάγκαλος

Ευτυχία για τον τόπο χαρακτήρισε το Μνημόνιο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε χθες βράδυ στην εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010».
«Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr/odos-dnt/story/eutuxia-gia-ton-topo-to-mnimonio


Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ιδρυτικά στελέχη στο νέο κόμμα της Ντόρας

Στο νέο κόμμα που ίδρυσε η πρώην υπουργός εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη «Δημοκρατική Συμμαχία» ιδρυτικό στέλεχος είναι ο τέως βουλευτής Ροδόπης της νέας Δημοκρατίας κ. Ιλχάν Αχμέτ.
Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο «πρώτο θέμα» σοκάρει . Μεταξύ των άλλων υπογραμμίζει ότι: «Τη στηρίζω γιατί εισήγαγε την τουρκική γλώσσα στα δημόσια σχολεία της δυτικής Θράκης και παρείχε οικονομική στήριξη ώστε να έρθουν σχολικά εγχειρίδια από την Τουρκία».
Πλήρη στήριξη στην τέως υπουργό εξωτερικών γιατί έκανε ότι της ζητήσαμε.»
Ο κ. Αχμετ θα συμμετέχει στην πρώτη διακήρυξη του προγράμματος του κόμματος που θα γίνει τον Μάρτιο όπου θα περιλαμβάνονται οι θέσεις του για την τουρκική μειονότητα. Πιστεύει ότι στο συνέδριο θα αποσαφηνισθούν οι μελλοντικές προοπτικές των σχέσεων των δύο χωρών .

ΠΗΓΗ:http://www.newscode.gr/politiki/story/oi-tourkoi-tis-dutikis-thrakis-idrutika-stelexi-sto-neo-komma-tis-ntor

Η «ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διακηρύξει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο», εκτιμά ο καθηγητής κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει ο ίδιος, τοποθετεί μέχρι τα Χριστούγεννα, το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί ένα γενικό πλαίσιο αρχών διαπραγμάτευσης με την Τουρκία!
«Σε αυτό θα περιλαμβάνεται η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και εξαίρεση του Καστελόριζου από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)», δήλωσε κατά τη χθεσινή του ομιλία του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Να συνταξιοδοτηθούν όλοι οι κ. υπουργοί Εξωτερικών»!

Ο κ. Μαρκεζίνης έχει και στο παρελθόν «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου», εκτιμώντας ότι «ελλοχεύει ο κίνδυνος απεμπολήσεως κυριαρχικών μας δικαιωμάτων». 'Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει «οι καλές σχέσεις με έναν γείτονα είναι ασφαλώς επιθυμητές. Αλλά είναι δυνατές μόνον εάν και εκείνος πιστεύει στο σεβασμό του Δικαίου και δεν το παραβιάζει συστηματικά και με διάφορους τρόπους».
«Η διαρκώς ενισχυόμενης όρεξης του γείτονά μας, για πράγματα που είναι δικά μας και μας ανήκουν, τουλάχιστον τα τελευταία ογδόντα χρόνια ή μας αναγνωρίζονται ρητώς από το διεθνές Δίκαιο», αποτελεί κομβικό σημείο για τον καθηγητή, ο οποίος αναφερόμενος στους πολιτικούς χειρισμούς των κατά καιρούς, υπουργείων Εξωτερικών, είναι ιδιαίτερα σκληρός: «Αν οι υπουργοί Εξωτερικών δεν έχουν τις γνώσεις ή τη φαντασία ή την πολιτική ανεξαρτησία, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν εναλλακτικές πολιτικές, τότε θα πρέπει να συνταξιοδοτούνται μαζί με τους συμβούλους τους, των οποίων η οικονομικώς επιχορηγούμενη ύπαρξη κρατιέται, κατά μυστήριο τρόπο, επτασφράγιστο μυστικό. Η τελευταία αυτή πρακτική, παρεμπιπτόντως, συνιστά μια κακή πολιτική, προφανώς δε και μια διόλου αναγκαία έλλειψη διαφάνειας»!

Τι θέλουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο!

Ο κ. Μαρκεζίνης, είναι μέλος επτά Ακαδημιών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, σύμβουλος Ευρωπαίων και Αμερικανών ηγετών, ενώ έχει τον τίτλο sir , τον οποίο του απένειμε η βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες του στις διεθνείς νομικές σχέσεις! Ως απάντηση στο ερώτημα τι θέλουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο οποίο αναφέρονται οι επιδιώξεις της Τουρκίας στην περιοχή! Ο κ. Νταβούτογλου γράφει χαρακτηριστικά «ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ειδικό νομικό καθεστώς, που θα θέσει υπό την προστασία της Τουρκίας, όλες τις τουρκικές και μουσουλμανικές μειονότητες σε όλα τα Βαλκάνια ή να επιδιώξει εγγυήσεις, που δίνουν δικαίωμα παρέμβασης, με βάση το πετυχημένο παράδειγμα της Κύπρου».

ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/h-sunekmetalleusi-sto-aigaio-ta-xristougenna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...